Kire (mire) érdemes hagyni egy komoly vagyont? (A többi lent)
A barátom (65) elvált már igen régen, és azóta is egyedül él.
A fia (38) nem látogatja mert megsértődött, amikor több évnyi otthoni lébecolás után felszólította, hogy kap 6 hónapot arra, hogy elkezdjen dolgozni, avagy költözzön el, és tartsa el önmagát.
Azt kérdezte tőlem, hogy most kire hagyja a vagyonát, mert a fiára -ezek után- nem szeretné.
Jó lenne valamilyen ötlet, mert nekem nem jutott eszembe semmi okos dolog..
(Csak ne azt írjátok, hogy "rátok hagyja".)
Valami szervezetnek adományozni,kórháznak esetleg?
Vagy költse el,menjen nyaralni,csináljon bakancslistát,látogasson meg olyan helyeket,amit mindig is szeretett volna.
Mekkora a vagyon, par millio, vagy tobbszaz? Es mibol all? Penz a bankban, reszvenyek, aranytombok, vagy ha ingatlan, akkor lakoepulet, termofold, stb? Mert fugg ettol is.
Szerintem a 65 eves nem idos, ha egeszsege megengedi, utazzon, menjen el olyan orszagokba, ahol azelott nem jart, vagy, ha nem szeret utazni, valami hobbija biztos volt egesz eleteben? Es annyi szegeny ember van az orszagban, ha egy par szegenynek segit, hogy legyen jovo telen futes, hogy visszakapcsoljak az aramot, hogy elvigye a gyereket nyaralni, hogy... annyi mindent lehetne tenni!
Megértem, hogy nem akarja ráhagyni, és nem ez volt a kérdés. Egyébként ezt is csak elsinkofálná egy ilyen ingyenélő. Menjen inkább jó helyre!
Utazni meg, ha akart volna, akkor megtette volna. És akármennyire kíváncsi is vagy, nem tartozik ránk, hogy milyen összegről van szó. Ha nyóc forintról, ha 500 millióról, a kérdés ugyanaz marad. Erre kell a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!