Kire (mire) érdemes hagyni egy komoly vagyont? (A többi lent)
A barátom (65) elvált már igen régen, és azóta is egyedül él.
A fia (38) nem látogatja mert megsértődött, amikor több évnyi otthoni lébecolás után felszólította, hogy kap 6 hónapot arra, hogy elkezdjen dolgozni, avagy költözzön el, és tartsa el önmagát.
Azt kérdezte tőlem, hogy most kire hagyja a vagyonát, mert a fiára -ezek után- nem szeretné.
Jó lenne valamilyen ötlet, mert nekem nem jutott eszembe semmi okos dolog..
(Csak ne azt írjátok, hogy "rátok hagyja".)
Bocsánat, de csak most értem haza, és látom, hogy mennyi válasz érkezett.
Valaki írta, hogy "milyen apa az ilyen?"
Tanúsíthatom, hogy igen jó apa volt mindig! Taníttatta a fiát, diplomát adott a kezébe, majd el lett intézve az USA-ban egy munkahely is neki egy ismerősnél. Az itthoni barátnője viszont addig hisztizett neki, hogy hazajött. (A barátnő nem sokkal rá lelépett.)
Utána azt gondolta a fiú, hogy a kinti keresete sosem fog elfogyni, de segítettek neki ebben a "barátai". Utána még évekig lébecolt odahaza. (A napja abból állt, hogy délig aludt, majd elment bulizni, és csak éjjel vagy hajnalban járt haza, és kiette a hűtőt.)
Jelenleg együtt él egy elvált gyerekes nővel, aki "egyáltalán nem szorgalmazza", hogy béküljön ki az apjával. Sőt...
(Egyébként a fiú a komoly diplomája és nyelvtudása ellenére, ebédfutárként dolgozik.)
Az apja többször is megpróbált felé nyitni, de hatástalan maradt a dolog.
Úgy látszik, hogy azóta sem tudta kiheverni, hogy el kellett mennie dolgozni.
A lényeg, hogy egy idegenre előbb lehetne számítani, ha valami baj történne.
Ezt csak azért írtam le, mert olyan könnyedén írták egyesek, hogy hagyja a fiúra.
A fia mára egy "idegen" lett, vér szerinti unoka meg nincsen.
(Csak a tisztánlátás kedvéért: nem ő haragszik a fiára!)
Bakancslista.
Írták, hogy utazzon és költse magára.
Bejárta a barátom a fél világot már eddig is, de továbbra is szokott utazgatni.
Nincsenek már elérhetetlen álmai annak, aki normálisan élte az életét.
(Megfelelő végzettséggel és ehhez társuló jövedelemmel minden megteremthető, amire szüksége van egy embernek.)
A házát és a komoly bútorait nem cserélgeti az ember, az autóit is csak időnként. A divat nem érdekli. Többet enni meg nem tud, mint ami belefér.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Majd holnap megmutatom a barátomnak.
(Még annyit, hogy nem kérek több "örökségre jelentkező" privátot és "ápolónak ajánlkozót" sem, mert szerencsére kitűnő az egészségi állapota, és kinézetre is kb.15 évet letagadhatna.)
Még annyit, hogy nem vagyok a rokona vagy az élettársa.
(Nem is értem, hogy ezt egyesek honnan szedték?!)
Mindössze kb. 20 éve -néhány háznyira egymástól- egy utcában lakunk a barátommal.
"A végrendelkező személy kiszabhat bármilyen feltételt az öröklés megkapásához. Pl: a barátod mehadhatja, hogy csak abban az esetben kaphatja meg a fia a vagyont, ha ő már családot alapított, rendes életet él, bejelentett munkahely stb. "
De te baromságot beszélsz!
FELTÉTELT csak akkor van értelme szabni, ha arról ELŐTTE a fia is tud, hogy minek KELL megfelelnie! Mivel nem tud róla, hogy minek kell megfelelnie majd, így naná, hogy eleshet az örökségétől, MIVEL nem is tudta, hogy minek KELL megfelelnie! Ez nem feltétel, hanem kizárásos alap, nem teljesíthető, nem tisztességes így!
Ezért is mondtam, mivel ÉN TUDOM mit jelent a feltétel szó, hogy simán kibújhat ez alól, ha teljesíti azokat úgy, hogy DIREKT megházasodik, DIREKT papíron van munkája, pedig a valóságban nincs!
Baromságot beszéltél megint 76%-os, ez az igazság! :D
És megmondtam az is, hogy nem fog jönni a 56%-ban helyes a válasza, és lőn, csoda! Tényleg nem jött, de remélem most usgyi gyorsan bepótolod! Keress fel egy jó pszichológust 76%, hogy a notórius hazudozásod és tisztességtelen játékaiddal ne piszkítsd be magad!
"Valaki írta, hogy "milyen apa az ilyen?"
Igen, kérdező itt mindig ez megy sajnos.. ITT ez a színvonal, hogy nem tudnak soha semmit, csak fantáziálgatnak, és ítélkeznek. Én voltam az egyetlen vissza lehet nézni, aki megmondta, hogy gusztustalan amit itt művelnek az emberek, és hogy talán tiszteletben kellene tartani más végakaratát.
De ezek annyira megmondják a tutit mindig, mintha mindig is együtt laktak volna a pároddal :)))
Hülyék járnak ide kérdező ez az igazság. Sok mentálisan sérült képzelgő beteg, acsarkodnak, és lehurrognak mindent és mindenkit, így ma engem is betalált az egyik idióta :) De ez legyen neki a világon a legnagyobb öröme ezt kívánom neki! :))))
"(Még annyit, hogy nem kérek több "örökségre jelentkező" privátot és "ápolónak ajánlkozót" sem, mert szerencsére kitűnő az egészségi állapota, és kinézetre is kb.15 évet letagadhatna.)"
Fújjjj, de gusztustalanok ezek.... Tényleg ilyet csináltak? Hányadékok... Én megmondtam kérdező, hogy ide ilyenek járnak...
Utolsó vagyok
Ezt pl arra alapozom hogy a környezetemben a vállalkozó van hogy nem is ért ahhoz amit csinál, csak a munkások elintéznek mindent. Hogy miből mennyi kell stb és kb felügyelet nélkül mégis semmi pénzért melóztatják őket a minimál bérrel bejelentve:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!