Mit csinalnal, ha kozvetlenul temetes utan az egyetlen testvered, akiben eddig megbiztal, neked tamad, h miert mertem rakerdezni miert uritette ki az amugy hagyateki eljaras alatt allo garazst, amit raadasul 100%-ban te orokoltel vegrendelet szerint?
17!
Ha anyám meghal és a tesóm kipakolja a lakást,az az ő dolga, engem nem fog érdekelni. Nem minden a pénz meg a vagyon. Örökség nélkül is megéltem eddig is, ezután is meg fogok. Ha van, az extra, ha nincs, az nem számít. Nem idegené lesz, hanem a testvéremé. De ha idegené lesz, mert mondjuk anyám úgy rendelkezik, akkor azé lesz: anyám ha azt akarta, nyilván meg van rá az oka.
Mit csinálnék?
Semmit, mert jóindulatúan feltételezném, hogy azért pakolt ki a garázsból, mert az ő cuccai voltak benne. Pont.
Mondjuk éppen ezért rá se kérdeznék, vitát se kezdeményeznék.
Épp ilyen élethelyzetben vagyunk. Most jön a hagyatéki, közben tudom hogy járt a testvérem a vikendtelken, pakolt is... marhára nem izgat. Nem irigylek tőle semmit, vigye csak ami kell, jó a viszonyunk.
27, az fel se merül benned, hogy eleve szűrt a "statisztikai mintád"?
Csak az fordul hagyatéki kérdésben ügyvédhez, akinek vitás ügye van.
Akinek nincs, az csak a kötelező hagyatéki "tárgyaláson" jelenik meg a kijelölt jegyzőnél. És az ottani tárgyalás nem vita, csak helyzetismertető. Felolvassák ki mit örökölt, majd viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!