Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesóm érzelmileg zsarolja...

A tesóm érzelmileg zsarolja anyut? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ő idősebb 5 évvel, én lány, ő fiú. Kénytelen külföldön dolgozni, sok a hitele, de amúgy ahhoz képest jó munkája van és viszonylag normál élete, autó, komoly kapcsolat stb.

Valamiért viszont ők sosem kedvelték a páromat. Szerintem azért, mert ő egyedül keres annyit, mint tesómék ketten, nincs hitele se, így tudtunk lakást venni és babát vállalni.

Tesómék már a lakásnál is húzták a szájukat, de a baba teljesen betett a kapcsolatunknak. Egy gratulálok nem hagyta el a szájukat, sőt, letörölt facen engem és valamiért anyut is. Na akkor már sejtettem, hogy jönni fog a műsor, hogy azért nem beszél anyuval, mert anyu meg mellettünk van (nem anyagilag!), de reméltem, hogy nem lesz ilyen aljas.

Hát mégis az. Miután összeházasodtunk (kéttanus “esküvő volt), behisztizett anyunak a tesóm, hogy legyen boldog az új fiával, ő nem jön többet haza, meg legalább 1 unokája lesz stb... még ő van megsértődve, mikor hetekig nem ír anyunak annyit se, hogy mizu, töröl minket facebookon és a többi...

2018. júl. 26. 03:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%
Hát az sem segít, hogy a leírás alapján érzelmileg mindannyian egy 7 éves gyerek szintjén vagytok, édesanyádat is beleértve. Tesód a legrosszabb, nyilván azért, mert még éppen a normálisan funkcionálás alján van az IQ-ja, de már közel az enyhe szellemi fogyatékossághoz. Aki egy középsulit sem tud befejezni, az nem csoda, hogy nem tudja értelmezni a sajár érzéseit meg működni a társadalmi konvencióknak megfelelően.
2018. júl. 26. 08:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Van akiben a saját élete sérelmeit inkább másokon veri le.Megértem milyen nehéz ez láttam hasonlót.Férfi testvérpár mindkettőnek saját családiház, család, egészséges normális szüleit segítő gyerekek. Két család egymástól 200 métere egymástól lakik, sokáig jóban. Majd beütött a gáz mikor az idősebb kiakadt mert a másik elöbb mehetett nyugdíjba a munkája miatt míg ő dolgozik, nem dolgozik, piálgat. Ennyi elég volt indoknak, hogy levegőnek nézte a másik családot mindenestül. Hiába tartotta mindenki más a kapcsolatot egymással.

De ott látszott egyből több is volt a szeretet egymás iránt mint az idősebb férfi s gyermekei közt.

Az ilyen már az alap légkörben megmutatkozik S keseríti még másokat.:(

2018. júl. 27. 22:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Ne is haragudj, de azt hiszem a bátyád, egy igazi fsz. Én a helyedben, nem nagyon tartsnám vele a kapcsolatot.
2018. júl. 27. 22:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Sajnos nem egyszerű eset. A párom családjában is van hasonló, ha nem is pont a pénz miatt.

Ott az a helyzet, hogy a párom és én az anyóséktól alig 10 km-re lakunk, szóval tartjuk velük a kapcsolatot, minden héten felmegyünk mi is vagy ők jönnek stb. A párom huga pedig hosszú évek óta külföldön él, és baromi féltékeny, amiért a bátyja többet van a szüleikkel mint ő. Ezt azzal akarja orvosolni, hogy amikor beszél anyósékkal, folyton tömi a fejüket, hogy a párom ellen forduljanak, és ő is zsarolja őket érzelmileg, hogy őt nem is szeretik, meg hogy engem tekintenek inkább a lányuknak, mert szoktam anyóssal együtt főzni stb.

Pedig az ő döntése volt anno, hogy külföldre költözik. Jah és velünk nem is beszél egyáltalán, csak az anyjáéknak mond el minket mindennek, pedig mi aztán az életben nem ártottunk neki.

Sajnos az ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni. Te csak törekedj arra, hogy anyukáddal megmaradjon a jó kapcsolat, hogy a tesódnak ne sikerüljön ellened fordítania, mert akkor őt is elveszíted. A tesódat pedig szard le, meg sem érdemli, hogy foglalkozz vele.

2018. júl. 28. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!