Magatokhoz vennétek az öcséteket, hogy ne kelljen
kollégiumba mennie? Kb. három óra lenne egy nap neki
beutazni a suliba és haza, így koliba kéne mennie, de sem
ő, sem pedig a szülei nem szeretnék.
Figyelt kérdés
Pesten lakunk egy két és fél szobás lakásban, amit a nagyszüleim ajándékoztak az öcsémnek és nekem, tehát az öcsémé is, de ő tizennégy évesen mit kezdjen egy lakással, így a feleségemmel lakunk benne. Szüleim és az öcsém egy kis faluban laknak, másfél órára Pesttől, az öcsém mégis ide jelentkezett gimibe, csak a bejárás az sok időt elvenne, koliba semmiképp sem akar menni, de ugye én itt élek, és már beszéltük a szüleimmel, de lassan döntést kéne hoznunk, hogy jöhet-e. Persze, a testvérem, de egy kamaszt elvállalni szeptembertől júniusig hétköznapra, ugye a kajába és a rezsibe beszállnak a szülők, de nem tudom, hogy hogyan fogunk megbírkózni a feladattal. Nektek mi a véleményetek erről?
A feleségem nem ingyenélő! Az én lakásom is! Az öcsémet sem zavarja, hogy ott élünk, nekem pedig nincs semmi bajom vele, ideköltözhet, de így a felelősség rám hárul. Jól írták a válaszadók: nem vagyunk a szülei, nem parancsolhatunk neki. Lehet hogy az elején még minden simán menne, de majd amikor bulizni akar menni, akkor mi lesz? Én CSAK A TESÓJA VAGYOK, nem az apja. Ezért vagyok tanácstalan. De ha kiköltöznénk, és a lakás tök üres lenne, akkor a szüleim nem engednék oda, mivel nincs aki felügyeli. Remélem értitek.
2018. júl. 21. 21:31
52/61 anonim válasza:
Ha a szüleid egyfajta felügyeletet várnának el töled (hiszen ha nem lennél ott, nem engednék odaköltözni), akkor én nem vállalnám. Idöben is sok, aztán a felelösség, az állandó aggodalom.
Az amúgy tényleg igaz, hogy lakáshasználati díjat kéne fizetned a tesódnak. Vagy az is járható út, hogy kiadjátok, a hasznot elfelezitek, te meg a feleségeddel máshol béreltek lakást. Vagy befizettek egy sajátra, anyagi helyzettöl függöen.
2018. júl. 21. 22:29
53/61 anonim válasza:
Szerintem minnél hamarabb adjatok el a lakast.Mivan ha közben gyereketek is lesz, mire öcséd 18 lesz? Aztán gondol egyett, hogy további 4 évet ott akar még élni az egyetem alatt, mert az ő lakasa is...
2018. júl. 22. 00:13
54/61 anonim válasza:
Bizony, pláne, ha ő is oda akarná költöztetni a barátnőjét.
2018. júl. 22. 00:17
55/61 anonim válasza:
Hány évesek vagytok a feleségeddel?Egyébként minek ment oda tovább tanulni, ha koleszos se akar lenni, meg utazni se akar órákat?Jó lett volna a lakhatást előtte tisztázni, mielőtt oda felvételizik..."figyi bratyó.. ide mennék suliba.. a bejárás gáz.. kolizni nem akarok, ott laknék veletek.Igy szinte rákényszerítenek, hogy lakjon ott.Persze részbwn övé a lakás, de konkrétan te nevelnéd 4 évig... hétvégére hazajár, kimosnak rá.. van finom kaja valószinű vannak ott haverok is..Jó esetben max 1 napot tölt anyátokkal, aki nem azon lesz abban a kis időben hogy nevelfeti.. örül, hogy láthatja
2018. júl. 22. 00:20
56/61 anonim válasza:
53-as ha kiskorú a tulajdonos(ok) akkor nem adható csak úgy el ... a gyámügy megvétozhatja !
2018. júl. 22. 09:39
57/61 anonim válasza:
Én eladnám a részemet - bírósági úton kötelezheted anyádékat, megvegyék - a testvéremnek, és külön mennék.
Gyakorlatilag míg közös a lakás az öcséd 18 év felett BÁRMIKOR dönthet úgy, hogy ott akar lakni akár úgyis, hogy nektek már gyereketek van.
Ezt én így nem csinálnám. Vagy elköltöznék most - érdekes, rögtön nem vernék a szülők a nyálukt, mert EGYEDÜL NEM költözhet oda az öcséd, bármennyire is tulajdonos ;) -, és ennyi.
2018. júl. 22. 11:40
58/61 anonim válasza:
ha nem lenne a fél lakás az övé, akkor is befogadnám, így meg szimplán joga van ott lakni
az más kérdés hogy mivel önálló jövedelme nincs, nem kell fizetnie a rezsibe, de ezt azért tudatositanám benne (amíg nincs önálló jövedelme, nem kell fizetnie a rezsi rá eső részét)
2018. júl. 22. 14:37
59/61 anonim válasza:
pedig most kvázi te leszel a felnőtt
eddig is, ha szülők nem voltak otthon, te voltál a főnök
ezt tisztázzátok előre
ugyanakkor ne zsarnokoskodj és ne hozz értelmetlen szabályokat
2018. júl. 22. 14:40
60/61 A kérdező kommentje:
Nekem sem az öcsémmel, sem a szüleimmel, sem a pénzzel sincs bajom, egyetlen baj a KAMASZKOR, amit talán a szülők jobban tudnak kezelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!