Magatokhoz vennétek az öcséteket, hogy ne kelljen kollégiumba mennie? Kb. három óra lenne egy nap neki beutazni a suliba és haza, így koliba kéne mennie, de sem ő, sem pedig a szülei nem szeretnék.
Én nem vállalnám a felelősséget a 14 éves tesómért, egyszerűen nem merném. A kollégiumban van nevelő, akinek ez a dolga! És van házirend, amihez igazodni kell, ha tetszik, ha nem, ami a gyerekek biztonságát szolgálja és az együttélést segíti. Ha bármi történik szegény gyerekkel, lehetséges, hogy téged fognak felelősségre vonni és hibáztatni a szüleid. Az is előadódhat, hogy az öcséd azzal érvel majd, ha megkéred valamire, hogy te nem vagy a szülője, nincs beleszólásod az életébe. Ugyanígy az is előfordulhat, hogy a feleségedet hozza kellemetlen helyzetbe, ha ő próbál kérni tőle valami takarítással, zajjal vagy ilyesmivel kapcsolatos, teljesen ésszerű dolgot, ami nem fogja érdekelni a kamasz öcsédet.
Én megmondanám a szüleimnek, hogy ez túl nagy felelősség és nem tudod elvállalni, attól függetlenül, hogy kié a lakás. És főleg nem szeretnéd a feleséged nyakába varrni ezt a hatalmas felelősséget.
Szerintem egy párkapcsolatnak a párról és a közös gyerekekről kell szólnia, és nem biztos, hogy kibírna négy éven keresztül szeptembertől júniusig egy potyautast.
Amúgy én is kolis voltam gimi alatt és nagyon jól éreztem magam. Életre szóló barátságokat kötöttem, megtanultam alkalmazkodni, és ha elakadtam a leckével, mindig volt segítségem. Voltak szakkörök, esténként ingyen használhattuk a suli torna- és konditermét. Nem olyan ördögtől való dolog ez.
Ha nagyon problémás ez a lakásügy és az anyagiak, akkor el lehetne gondolkozni rajta, hogy esetleg kiadhatnátok az örökséget és megfelezhetnétek a bérleti díjat. Talán neked és a feleségednek elég lenne egy másfél szobás albérlet, így nem nagyon buknátok rajta, az öcséd pedig eltehetné a pénzt. Vagy ha te és a feleséged már nagyon berendezkedtetek ott, esetleg megpróbálhatnátok kivásárolni az öcséd részét. Ez a párkapcsolatban éljünk együtt a tesónkkal modell szerintem akkor sem fog működni, ha öcséd majd egyetemre megy és az örökölt lakást akarja használni. Éppen ezért minél előbb fel kéne számolni a közös tulajdont, mert ritka az olyan házasság, amibe konfliktusmentesen be lehet léptetni egy harmadik személyt. Remélem, hasznosnak találod ezeket az ötleteket!
A fél lakás az övé így mehet oda.
Semmi pótlék nem leszel. A szüleitek fizetik a költségeit, nevelik is majd
14 éves nem baba már elmondjátok a szabályokat és ennyi
Ha nem megy valami esetleg segíthetsz magántanárt keresni. Tanulnod sem kell vele ha gondot jelent
Oda költözhet jogilag is, de azért elmesélem, hogy nekem is ennyi idő volt az iskolába járás, és eléggé megviselte a testem a hajnali kelés, későn hazaérés kombó, az utolsó évben kimaxoltam a hiányzást.
Nyilván lesznek nehezebb időszakok az öcsédnél, de akkor szólsz a szüleidnek, és ha nem nyugszik le, 18 éves koráig még a szülei döntik el hol van.
Természetesen odamehet, a beleegyezésed nélkül is, mivel a fél lakás az övé, akkor használja amikor akarja. Minek menne koeszba, ha van lakása?
...tizennégy évesen mit kezdjen egy lakással, így a feleségemmel lakunk benne... elég visszataszító hozzáállás, neked természetes, hogy beköltözöl oda a feleségeddel, és használod. Bérleti díjat is kérhetne akár a fél lakásra, ne legyen neked annyira egyértelmű, hogy te ott vagy a feleségeddel. Vagy simán kiadhatná valakinek a saját szobáját, akkor sem szólhatnál egy szót sem.
Így nincs döntési lehetőséged, ha oda akar költözni, nem kell az engedélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!