Magatokhoz vennétek az öcséteket, hogy ne kelljen kollégiumba mennie? Kb. három óra lenne egy nap neki beutazni a suliba és haza, így koliba kéne mennie, de sem ő, sem pedig a szülei nem szeretnék.
Nem.
Leszarom, én biztosan nem fogom a hátamat tartani az öcsém hülyeségei miatt, és 100%, hogyha balhét csinál, akkor TÉGED fognak lebxni, mert "te vagy a felnőtt, neked kellett volva vigyázni rá".
Ha a szüleid nem értik meg, hogy egy 14 évest NEM a nővére/bátyja nyakába kell varrni - mert a felelősség is tiéd lesz érte! -, akkor ostobák.
Övé a fél lakás, de ebből az lesz, hogy ha NEM figyelsz rá, akkor elkallódik, mellesleg én hülyét is kanék, ha a kis hülye tini tesóm a nyakamra költözne.
Másrészt én biztosan akkor eladnám a lakást, mert ezzel az erővel AKÁRMIKOR beköltözhet az öcsi csak úgy.
Persze a szülőknek ez így rohadtul kényelmes, a gyereket lepasszolják a bátyjának, ők meg élhetik az életüket. Mert hogy nevelni nem fogják 1,5 óra távolságból, az is tuti.
És ha az öcskös valami bajt csinál, te fogsz miatta szpni, de mondd csak meg, ha ezt ők eldöntötték, mert az öcsinak JOGA VAN ott lakni, akkor a problémit is oldják meg ők.
Én biztosan nem főznék neki, meg ilyenek, ha felnőttesdit akar játszani, akkor tud MAGÁRA főzni-mosni-takarítani is.
Akik azt mondják, hogy joga van menni, mert övé a fél lakás:
A srác fiatalkorú. A szülők a tesóra bízzák, onnantól jogilag ő a felelős érte!
Nem egy egyetemistáról van szó, hanem egy 14 évesről, aki vidékről kerül a nagyvárosba, kiszabadulva a szülői kontroll alól.
És ha nem kollégium, akkor már minden kontroll alól!
Tehát: szerintetek tényleg jó, ha egy vidéki fiú felkerül Budapestre, és azt csinál, amit akar?
A tesó (a feleség pláne a válaszok alapján) maradjon kussban, hiszen a srácnak joga van ott lakni, de azért főzzön rá, mosson rá, na meg persze a fiúval se történjen semmi...
Mindenképpen üljetek le a szülőkkel, és a sráccal! Már most fektessétek le a szabályokat, kérdezzetek rá, ki hogyan gondolta! Négy év egy kamasszal nagy idő.
Igen, joga van ott lakni, de nektek nem kötelességetek felnevelni.
22-es egy KAMASZRÓL beszélünk, aki csinál hülyeségeket, elég, ha az iditóta haverja belerángatja... :/
A nagyobbik testvéremet simán el lehetett volna így engedni, mert normális, értelmes srác volt.
A kisebbik meg az ellentéte, minden hülyeségben benne, leszarta a következményeket, simán kiszökött éjjel a "barátnőjéhez" meg ilyen apróságok.
"Csak" két évre ment el az esze, de addig apámék 25-öt öregedtek az is biztos és a szép szó sem hatott nála :/
Szóval aki azt hiszi, hogy egy 14-15 évessel semmi probléma nincs, akit nevelni sem kell, meg irányítani - ami a SZÜLŐK dolga -, az nagyon téved :D
Khm... Jogilag kiskoru a gyermek igy hiaba van tulajdona azert meg onhatalmulag nem koltozhet oda. Leven nem rendelkezhet vele. A gyam rendelkezik a tulajdonaval...
Amugy 20on evesen en nem valalnam be ezt mivel egy 14 evest meg igenis nevelni kell. Enyem lenne a felelosseg amit nem akarnek. Mivel nem a gyamja szuloje vagyok igy ha rajon a 10 perc akkor siman megteheti h pl haza sem jon ejjelre. En meg ehetem a kefet.
Nem feltetlenul tudom majd betartatni vele a kozosen lefektetet szabalyokat mert csak a tesoja vagyok! Ha athagja akkor hogyan fogom ezt megoldani? Es miert venne a nyakara a parom egy gyereket?
Masik kerdes az h hogyan lesz maganeletem igy a parommal?
Mi van ha a gyerek hetvegen is maradni akar egy program miatt? Majd jo az h de ha hetkoznap elvan ott miert ne maradhatna? Hogy megyek el a.kedvesemmel pl egy koncertre vagy moziba pl csutortokon? Akkor ki vigyazz a gyerekre? Vajon hajlando e 5 honap mulva is a hazimunka ra eso reszet elvegezni? Megtartja e a szabalyokat? Milyen retorziot alkalmazhatok ha megsem? Tudja e kezelni a nagyvarosi let szabalyait? Hogyan tiltom meg neki h pl ne csavarogjon es idoben hazajojjon? Mi van ha rossz tarsasagba keveredik? Vajon a szulok mennyire lesznek partnekrek a neveleseven? Mi van a penzzel ? Vajon a teso szemelyisege milyen lesz pl egy ev mulva? Es most milyen viszonyban van velem?
Szoval ezer kerdes merul fel amire nem tudjuk elore a valaszt.
Azt már hozzá sem teszem, hogy a házasságotokra hogyan fog ez hatni.
A feleséged helyében én elköltöznék. 100%, hogy nem maradnék egy kamasszal, aki a kaját meg a tiszta ruhát elvárja, de ha megmondod, hogy tán este 10-kor nem kéne elmennie, akkor "nem vagy az anyám, fogd be".
Sajnos itt a testvéred lesz a legkisebb probléma, egy éven belül a feleségeddel való kapcsolatotok is romokban fog heverni.
Ez olyan, mintha neked lenne egy kamaszgyereked, aki innentől veletek él - csak épp te is eszed majd a keft, mert nem vagy az apja.
Amugy a tulajdonjog es a hasznalati jog nem feltetlen fedi egymast. Es nem tudjuk van e haszonelvezet az ingatlanon.
Azert a gyerekert akkor is a szulo/gyam a felelos ha nem lakik otthon!
Es igenis a kerdezo parja is donthet ugy h nem vallalja a felelosseget a parja occseert! Akkor meg a kapcsolat akkor ha a szulok megis raeroszakoljak a gyereket a.parra az o felelosseguk lesz ha a par elvalik. Ezt vajon bevalaljak ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!