Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti rákérdeznétek eltűnt holmikra?

Ti rákérdeznétek eltűnt holmikra?

Figyelt kérdés

Már nem lakom szüleimnél, viszont jó pár kisebb holmim még ott van. Mivel sokat költöztünk barátommal, így pár kisebb helyet foglaló dolgot a szülői házban tároltam.

Nemrégiben vettünk lakást, gondoltam akkor elhozom a maradék holmimat. És hát eltűnt jó pár dolog. Egy drágább óra, aranyékszer, ilyenek. Kérdeztem szüleimet, hátha elrakták, mondták, hogy nem nyúltak hozzá, anyum hozzátette, hogy neki is eltűnt ez meg ez, de biztosan elpakolta. Ékszerek.

Csúnya dolog következik. Testvéremmel nem valami jó a kapcsolatom. Régebben is csinált furcsaságokat, bevitte szüleim könyveit az antikváriumba, ha pénz kellett neki. De az én dolgaimat is szó nélkül elvette, pénzt csent ki szüleink pénztárcájából.

Tehát sajnos én gyanakszom rá.

Volt valaki ilyen helyzetben, egyáltalán mik lennének a jelei, ha hazudna?

Nem akarom feleslegen megszégyeníteni. De már mindenhol kerestem és elég fix helye volt.

2018. jún. 25. 19:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
5%
Ne. Csak feszültséget okoz.
2018. jún. 25. 19:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Pisti, nem láttad véletlenül a nyakláncomat? Ott bolt a dobozban, de eltűnt. Anyuékat már kérdeztem. Kb ennyi
2018. jún. 25. 19:23
 3/14 anonim ***** válasza:
18%

Gondolom testvére fiatalabb önnél?

Bulizos,zűrös alkat?

Drog,nő,szerencsejáték,egyéb függőségei nem lehetnek?

De ezekről édesanyjának tudnia kéne,hacsak nem fedezi..

Nehéz így tanácsot adni.

Ha szól csak családi feszültség lesz,ha meg se próbálja csak nőhet a baj...

2018. jún. 25. 19:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen utánamennék a dolognak, ez nem játék, ha valóban meglop Titeket. Ha hazudna, gondolom, terelné a témát, neki állna feljebb. Előbb a szüleiddel beszéld meg, hogy ilyen esetben hogy lépjetek fel közösen.
2018. jún. 25. 19:27
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

52% Igen valahogy így.

Zűrös alkat volt, azt hittem megváltozott. Nem nők, nem szerencsejáték. Divatos új holmik és menő életmód. Mindez ingyen és bérmentve. De nem csinálta nagyon feltűnően, mert anyánk elhallgatott jó pár dolgot, amik nemrég derültek ki.

Ahogy leírtam a kérdést rájöttem, ez tanulópénz volt.

2018. jún. 25. 19:31
 6/14 A kérdező kommentje:
79% Anyum sajnos nagyon védi. Apa meg mindig elbagatellizálta ezt, amikor kisebb dolgokról volt szó, mint ruha, könyv. Leszidta, de aztán ennyiben is maradt.
2018. jún. 25. 19:34
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Sajnos a család fenntartja ezt az állapotot (kérdés, hogy miért), és ezzel a tesódnak se tesznek jót, mert így sosem fogja megállni a helyét az életben önállóan. Esetleg meg lehetne próbálni olyan külső személyt bevonni, aki tud hatni a szüleidre. Nagyon nehéz szituáció.
2018. jún. 25. 19:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha korábban is csinàlt ilyesmit akkor szerintem fölösleges rákérdezni mert biztos ő volt. Bátyám is ezt csinálta édesanyám fülbevalóival. Még ha rákérdeznél is, fölösleges lenne mert nem tudsz már mit tenni.
2018. jún. 25. 20:11
 9/14 anonim ***** válasza:
66%
Csak azt nem értem, ha régen is beadta a szüleid könyveit az antikváriumba, eltűnt az ékszerük, pénzt lopott tőlük, akkor te miért hagytad a lakásotokban a sajátjaidat? Egy óra és aranyékszer kis helyen elfér, vihetted volna magaddal. Azt ne mondd, hogy ennyire felelőtlen voltál, amikor pontosan tudtad, milyen az öcséd...
2018. jún. 25. 21:46
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Siman megkerdeznem hova lettek az otthagyott ekszereim es az oram. Bebloffolnem (foleg ha tagra nyilt szemekkel felhaborodva kerdezne most gyanusitasz), hogy csak mert talaltam egy zacis igazolast beadott targyakro szoval ne szorakozzon.

A ferjemnek a fia drogos volt es ez csak utolag derult ki. Egyszer talaltam egy porcelan targyrol igazolast, hogy beadta a zaciba. Elotte ferjem meselte, hogy o orokolt ertekes porcelanokat. Vegul is mas semmilyen ertekes porcelanja nincs csak cserepedenyei. O nem.emlekszik ra mi lett veluk azt mondogatja lehet o adta el korabban csak elfelejtette. A papir es az eltunt porcelan es hogy utolag a drogossag kiderult eleg egyertelmuve tette, hogy mi tortent a porcelanokkal.

Ha te is tudod tesodrol, hogy korabban tuntetett el dolgokat, akkor ne hidd, hogy csak ugy leszokott rola.

Sajnos az ilyet szova kell tenni. Legalabb erezze kettopercig rosszul magat (mert kb. añyi lesz az eredmenye).

Es aranyekszerekert sokat adnak a zaloghazba en is adtm be nyaklancot es evekkel ezelott kaptam erte 27.000-et. Pedig nem volt vastag aranylanc es orultem a konnyu penznek.

2018. jún. 25. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!