Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Más család is megőrül egy...

Más család is megőrül egy haláleset után?

Figyelt kérdés
Még januárban halt meg a mamám. A hagyatéki tárgyalás is, a sírkő intézése is ami most esedékes olyan vitákat hozott elő a három lánya között, amit sosem gondoltam volna. Jellemző ez másoknál is?
2018. jún. 25. 08:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Igen. Anyámnak 58 éves kora után kellett csalódnia 2 húgában. Ketten egymás közt megbeszélték, hogy anyám ne kapjon tulajdonrészt anyja halála után a házból (ház felének harmada olyan 5 milliót ért, ezt úgy gondolták ki magukban, hogy nagyanyám utolsó 1,5 évében már sok ápolást igényelt, anyám havonta egy hétvégére ment le, de ilyenkor csinált nagytakarítást, saját pénzéből nagybevásárlást), a többi 2-3 milliót érő földet osszák csak el.

Anyámat ez hideg zuhanyként érte, húgai azt dumálták apjuk elött, hogy anyám majd örököl apjuk halála után, apjuk erre elkezdett könyezni, anyám pedig úgy döntött, nem fog marakodni, pedig a köteles rész értékét sem kapta. (Férjét/Apámat hívta, alapvetően ő mondta neki, hogy ezt javasolja.)

Most rá 10 évre látszólag ugyanolyan jó a viszony, mintha ez meg sem történt volna. Anyám parancsba adta nekem és húgomnak is, hogy erről unokatesóinknak se mondjunk véleményt, mert akkor az egésznek nem volt értelme.

2018. jún. 25. 09:34
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk így volt, először nagyapám halála után (adjuk el a házat, dugjuk otthonba a mamát, vagy használjuk ki teljesen), aztán nagyanyám halála után végképp szétesett a család. A szülői házon azóta is megy a marakodás, egyébként senki nem keres semmit. Szomorú, hogy így alakult, bár lehetett volna rá számítani, nagybátyámék mindig is pénzéhes dögök voltak.
2018. jún. 25. 09:37
 13/17 anonim ***** válasza:
87%

Igen nálunk ugyanez volt, leszámítva hogy engem kivéve mindenki rohadt anyagiasan állt a dolgokhoz és persze énrám lett ez ráfogva, hogy én vagyok anyagias.

Benne van ebben az is, hogy van akiknek túlságosan hiányzik az adott személy meg az is, hogy ő volt aki eddig őket visszafogta és mondjuk pl. engem védelmezett.

2018. jún. 25. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
Nem. Többnyire ott szokott előfordulni vita és veszekedés, ahol az örökösök egyrészt nem kellően intelligensek, másrészt valami tudat alatti, addig elfojtott (akár érzelmi) sérülések miatti düh tör felszínre, esetenként a kivagyiság irányába megy el a dolog és az elhunyt már semmit nem jelent (jelentett) nekik.
2018. jún. 25. 10:52
 15/17 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk nagymama halála előtt már összevesztek a testvérek, de nem az örökségen. Anyám mindenkivel jóban van, a többiek nem beszélnek egymással. Az egyik tesó vitt mindent. Igazából az dühít, hogy közben meg az az ember magas lóról osztja az észt nekem, hogy miért nem kezdtem még magammal semmit, miközben a gyerekei a nagyi két lakásában laknak.

Nem az örökség érdekelt, igazából nemrég tudtam meg ezt. Hanem, hogy anyámtól még a legutolsó könyvet is sajnálta és osztja az észt.

Plusz nekem durva, hogy soha nem fognak egymással beszélni ezek a testvérek.

2018. jún. 25. 12:37
 16/17 anonim ***** válasza:
63%
"ahol az örökösök egyrészt nem kellően intelligensek" Diplomás, értelmiségi emberek, egyikük elismert író...
2018. jún. 25. 12:39
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Megesik, megvan azz én családomban is az összes ilyen sztori hogy testvérek képesek pár ezer forinton összeveszni meg sz.rrágóskodni az apjuk temetésének szervezésekor, meg hogy a rokonság szétkapja a lakást és visz minden értékeset még mielőtt eltemetnék a papát
2018. jún. 27. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!