Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy szoktassam le errol a 6...

Hogy szoktassam le errol a 6 eves hugomat? (youtubeon olyat nez ami nem neki valo)

Figyelt kérdés
szoval... en 14f vagyok es van egy 6 eves hugom,aki kapott egy telefont karacsonyra. ( kommentbe biztos jonnek majd ,hogy minek neki ,de oszinten en se tudom minek egy 6 evesnek) es folyamatosan youtubozik. ezzel meg nem is lenne nagy baj,ha valami nornmálisat nezne.. tehat egyszer nagyon kicsi es bogyo es babocát meg micimackot meg ilyeneket. Maskor meg Monikat azzal a "mollyka val,meg followanna meg viszkok fruzsi... es ilyen fo.s sminktippeket meg "challange" videokat.. meg van egy nagy kedvence valami 8 eves "kicsomi" sz.ar. na mindegy ezzel már kiidegeli a csaladot anya már sokszor szolt neki hogy nezzen valami normálisat apa meg mar el is vette tole a telefont egyszer es kb 3 nap után adta vissza. egyszer már bekapcsolta azt a polla khhmm k.ur.vát. na azzal már betelt a pohár és akkor megint elvették tole a telefont. de ha visszakapja megint csak ilyen viszkok fruzsi stb megy. de tobbet ezt a pollát mar nem nezheti. nagyon idegesito tud lenni. minek neki smink tipp meg challange video? miért nem tud olyan lenni mint egy normalis 6 eves? de mondom egyszer mesezik meg játszik a szobalyaban,maskor meg már nagynő es nezi ezekezet a sz.ar.okat...

2018. febr. 16. 23:34
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Inkább ezeket a lányokat nézze ők nem igazán káromkodnak. A volt barátom öccse hat évesen káromkodós minecraft videókat nézett. Én olyankor inkább ölbe vettem és játszottam vele
2018. febr. 17. 06:16
 22/32 anonim válasza:
87%
Tényleg nem való egy hatévesnek a korlátlan net. Viszkok Fruzsi és Anna a normálisabb youtuberek közül való. Ők max annyi rossz üzenetet adhatnak át, hogy: vásárolj! Polla szerintem már gázabb minta. A musically (bárhogy írják) nahh az elég gáznak tűnik.. nagyon fiatalok teszik magukat a kamera előtt...
2018. febr. 17. 06:29
 23/32 A kérdező kommentje:
nos ebben van valami,hogy inkább Annát es Fruzsit mit a tobbi gyokeret. a musicallyt nem csinálja napi szinten ,nincs annyira belemerulv,de azert szokott vele -2 játszani". koszonom mindenkinek a válaszokat!
2018. febr. 17. 06:41
 24/32 anonim ***** válasza:
59%
Bocsi hogy belevaúzok, nem tudtam ki az a Viszkok Fruzsina, de rákerestem. Végre egy igazi mosolygós kedves lány, nem egy mísz phuntzee, aki mindenkit lenéz és fanyalog. Van egy aranyos spánielje, és látszik is, hogy szereti őt, teljesen természetesen viselkedik a csajszi. Szerintem ő egyáltalán nem káros egy kisebb gyerekre nézve.
2018. febr. 17. 07:04
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban is van ilyen, csak ő kisfiú. Már vagy 3 éves kora óta minecraftozik és kármokdós videókat néz. Agresszív, neveletlen és káromkodik, mint a kocsis. Természetesen telefonja is van, mert kellett neki. Egyik se tart tovább pár hónapnál, mert széttöri őket. Mondjuk nem is vadonat újat kap hanem használtakat, de szerintem ez akkor sincs rendben. Véletlenül összetöri akkor oké, kapjon egy másikat, de mikor szándékosan szétveri meg dobálja neki a falnak én biztos nem adnék neki újat és elmagyaráznám neki, hogy miért.

Én leszoktatni nem tudtam róla, de mikor nálunk van úgy sikerült kerzelni a helyzetet, hogy találtam mást, ami legalább annyira érdekli, mint a youtube. Sütés, főzés nagyon megtetszett neki, ezért ha nálunk van mindig sütünk közösen és eszébe sem jut, hogy videózzon közbe. Takarításban is szeret segíteni, mert felnőttnek és hasznosnak érzi magát tőle. Ilyen apróságokról van szó csak, hogy felseper, elpakol, de múltkor magától kijött a konyhába, hogy el szeretne mosogatni. Otthon ez kb lehetetlen, mert az anyjuk alapból trehány, nem takarít és pláne nem fog közben még a gyerekkel is foglalkozni. Így meg megértem, hogy nincs kedve segíteni neki, mikor kb helyette kéne megcsinálnia segítség nélkül.

Amúgy néha én is odaülök mellég, mikor minecraftozok és "együtt" játszunk vele. Múltkor házat épített nekem, én meg válogattam az alapanyagokat vagy mi. Nem igazán értek hozzá, de úgy álltam hozzá, hogy végülis olyan, mintha legóznánk, csak nem lépel rá a sötétben. :D

Próbáljatok keresni neki valami elfoglaltságot, amit szívesebben csinál, mint a videózás. Ha meg csak a videó témájával van baj akkor valahogy biztos le lehet őket tiltani, hogy csak neki valót tudjon nézni. Amég a szülők nem partnerek ebben addig más úgysem tud mit kezdeni vele. (Én sem tudtam leszoktatni a káromkodós videókról, csak csökkenteni tudtam, amég nálunk van.)

2018. febr. 17. 13:26
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
egyszerű, nem kell net a mobiljára... a telefonon legyen pár játék app és ennyi
2018. febr. 17. 14:54
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyudéktól se azt látta,hogy a tévében a NatGeot nézik, valószínűleg ő se dokumentumfilmet fog rajta keresni később sem.

Meg anyudéknak eleve gyerekzárral kellett volna odaadni a telefont és így valamennyire kiküszöbölhető lenne a dolog.

2018. febr. 17. 15:37
 28/32 A kérdező kommentje:
nem is tudtuk ,hogy van ilyen gyerekzár
2018. febr. 17. 19:51
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kell tájékozódni,mielőtt egy 6 éves kezébe telefon kerül.
2018. febr. 18. 00:12
 30/32 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj kérdező, hogy te is ugyan olyan idióta vagy mint a húgod, csak te még hangot is adsz neki. Tipikus "amit én nem szeretek az sz*r" hozzáállás. Szerinted ettől mi lesz jobb? Elmondom, semmi. Ahelyett, hogy okoskodsz inkább tanulj meg írni, és reménykedj, hogy a húgod nem a szüleidet és téged fog példaképnek tekinteni, mert úgy el vagytok cseszve ahogy elő van írva.
2018. febr. 18. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!