Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudok aludni a testéremtől...

Nem tudok aludni a testéremtől! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves nővérem aki fenn van hajnali 3-ig iskola odőben is és sajnos egy szobába vagyunk. Nem tudok tőle aludni. Amikor lefekszik előtte mindig felkelek miatta, próbáltam már füldugót stb. de hiába mert így is felébredek. Neki meg hiába mondjuk anyámmal, lesz*rja az egészet. Nem érdekli hogy mi van velem. Én meg nem tudom kialudni magam, és reggel fáradt vagyok amikor iskolába kéne menni. Ő meg azt csinálja hogy hazajön a suliból és utána alszik délután, aztán megint hajnali 3 kor fekszik le. De már nagyon régóta ez megy, én meg már tényleg nem bírom. Csak régen jobban tudtam aludni. Próbáltam anyámnál aludni de nála meg egyszerűen nem bírok. Kéne egy különszoba de nincs sajnos. Fogalmam sincs miért jó ezt csinálni, tönkreteszi a saját életét meg az enyémet is mert kitudja meddig kell miatta szenvednem. Ilyenkor mit lehetne tenni? Van erre megoldás? 13/L

2018. jan. 20. 14:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
Ennyire nem lehetsz ötlettelen... Biztos van valami zajládád, amit be tudsz vetni. Ahogy lefekszik zendíts rá egy nótára, nyomj be egy tökös számot, jó sok dobbal, furulyázz (ha nem tudsz, még jobb), stb. Pár nap után hajlandó lesz a beszélgetésre.
2018. jan. 20. 14:50
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Egyszerű: nem kell délután aludni hagyni. Hallgass zenét, zajong, csörömpölj, csapkodd be az ajtót, énekelj, bármit! Nem normális, hogy délután alszik este pedig fent van hajnali 3ig...
2018. jan. 20. 14:52
 13/16 anonim ***** válasza:
85%
Cserélhet helyet anyukáddal is, a nappaliban addig mulatozik, ameddig akar. Mondjuk a netet és hasonlókat megszüntetném 9 után.
2018. jan. 20. 14:52
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Vagy ha az se használ, feküdj le te is délután aludni.
2018. jan. 20. 16:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Te jó ég, ezek a válaszok!!!

Ne hagyja aludni délután, aludjon a fürdőszobában.... az agyam eldobom. Remélem, a nagy része trollkodik csak.

Szerintem egy családban mindenkinek alkalmazkodni kell mindenkihez. Az otthon pedig az a hely, ahol az ember megpihenhet, ha fáradt, napszaktól függetlenül.

Lehet, hogy a nővéred azért alszik délután, mert rájött, hogy egy kis pihenés után jobban fog az agya a tanuláshoz. Nekem is volt ilyen időszakom. Mikor délután hazaestem a suliból, annyira rám tört az álmosság, hogy a könyv felett csukódott le a szemem. Ezért aztán azt csináltam, hogy aludtam 2-3 órát, és utána álltam neki tanulni. A kis pihenés megtette a hatását, sokkal jobban megjegyeztem az anyagot.

Persze, ettől még nem szép dolog, hogy nem hagy téged este aludni.

Szerintem a legjobb megoldás itt az lenne, hogy ha anyukád is korán fekszik, akkor ő aludna a nővéred helyén, nővéred pedig kinn aludna a nappaliban. Így ti tudnátok időben lefeküdni, ő fenn lehetne, és megmaradna a délutáni pihenése is. Gondolom, hogy a ti szobátokba azért nem menne be direkt lármázni, hogy ne alhassatok egyáltalán...

Szerintem ez egy vállalható kompromisszum lehet, így mindenki akkor pihenhet, amikor neki ideális, és nem zavarnátok egymást.

2018. jan. 22. 21:41
 16/16 anonim válasza:
Szia! Tudom, régi a kérdés, de én is így voltam, mint te, annyi különbséggel,hogy az én tesóm(fiú) 5 évvel nagyobb nálam. Éjjel ért haza, és akkor kezdett el tanulni hangosan, vagy zenét hallgatni. Aztán később jöttek a barátnők is, és hagynom kellett őket kufircolni. Én egyszerűen, de határozottan beköltöztem a fürdőbe. Komolyan. Jó nagy volt a kádunk, befért a matracom. 3 hónapig aludtam így, aztán a tesóm rájött, hogy ez így nem jó, és ma már hazajön legalább éjfélig, és barátnőt sem olyan gyakran.
2018. febr. 9. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!