Nem tudok aludni a testéremtől! Mit csináljak?
Te jó ég, ezek a válaszok!!!
Ne hagyja aludni délután, aludjon a fürdőszobában.... az agyam eldobom. Remélem, a nagy része trollkodik csak.
Szerintem egy családban mindenkinek alkalmazkodni kell mindenkihez. Az otthon pedig az a hely, ahol az ember megpihenhet, ha fáradt, napszaktól függetlenül.
Lehet, hogy a nővéred azért alszik délután, mert rájött, hogy egy kis pihenés után jobban fog az agya a tanuláshoz. Nekem is volt ilyen időszakom. Mikor délután hazaestem a suliból, annyira rám tört az álmosság, hogy a könyv felett csukódott le a szemem. Ezért aztán azt csináltam, hogy aludtam 2-3 órát, és utána álltam neki tanulni. A kis pihenés megtette a hatását, sokkal jobban megjegyeztem az anyagot.
Persze, ettől még nem szép dolog, hogy nem hagy téged este aludni.
Szerintem a legjobb megoldás itt az lenne, hogy ha anyukád is korán fekszik, akkor ő aludna a nővéred helyén, nővéred pedig kinn aludna a nappaliban. Így ti tudnátok időben lefeküdni, ő fenn lehetne, és megmaradna a délutáni pihenése is. Gondolom, hogy a ti szobátokba azért nem menne be direkt lármázni, hogy ne alhassatok egyáltalán...
Szerintem ez egy vállalható kompromisszum lehet, így mindenki akkor pihenhet, amikor neki ideális, és nem zavarnátok egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!