Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak? Olyan mintha...

Mit csináljak? Olyan mintha két öcsém lenne.

Figyelt kérdés

Én most 15 vagyok, és van egy hugom, (13) és egy öcsém (12), és szinte olyan mintha mindketten fiúk lennének. Nagyon kockák, rengeteget játszanak, márvel, és Star Trek fanok, és valószínűleg jobban ismerik a Star Wars történelmet mint a sajátunkat. És emellett elég "gyerekesek" is. Minsenféle legót meg hasonlókat gyüjtenek. Ez az öcsémtől nem is lenne baj, de hugommal semmit nim is tudok közösen csinálni. Nem tudok vele lányos dolgokról beszélgetni, vagy vásárolni (nem öltözik fiúsan, de olyan lányosan sem).

Én most vagyok 9edikes,a húgom 7edikes az öcsém pedi 6odikos. A talnulmányi átlagukkal semmi baj, főleg a természettudományi tárgyakból jók,de a többiből is négyes ötös az átlagjuk.

Baj hogy ilyen a hugom? Mit csináljak?

2018. jan. 16. 20:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Számomra inkább az a kellemetlen, hogy téged ez zavar, hogy a húgod érdeklődése nem a lányokkal szemben támasztott társadalmi elvárásoknak megfelelő.

Elhiszem, hogy esetleg kellemetlen ha nincs közös érdeklődés, de szerintem meg tök jó, hogy a húgod nem egy sztereotíp lány mert én fiú létemre meg az olyanokat nem kedvelem.

2018. jan. 16. 21:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad. Engem halálra szekáltak a barbis pinák iskolában, mert a dinókért voltam oda. Engem sem hatott meg az apám folyamatos mantrázása, hogy lányok nem ilyenek, csak szarabbul éreztem magam miatta. Remélem nem bántod ezért. A pinát nem rád értettem persze.
2018. jan. 16. 22:27
 13/18 anonim ***** válasza:

A 6# vagyok.

Ismerős a dolog, annó én is kilógtam a bátyáim közül, bár én nem a lányos viselkedés miatt, hanem mert a tiednél is nagyobb a korkülönbség köztem és köztük.

Nem tudnád kicsit kirángatni őket valami olyan programra, amit esetleg mindhárman élveznétek? Mehetnétek dodzsemezni, állatkertbe, megnézni egy kiállítást valami olyanról ami érdekli is őket. Elmenni velük a moziba megnézni az új Star Wars filmet, ha még nem látták. Ki tudja, lehet neked is tetszeni fog. :D Ezek csak ötletek persze, de most hirtelen ez jutott eszembe. Téged egyébként mik érdekelnek? Hátha abból ki tudnék bogarászni valami jó ötletet.

2018. jan. 17. 02:03
 14/18 A kérdező kommentje:

Természetesen már látták az új Star Wars filmet, és apa engem is elvitt. Hát őszintén szolva nekem elég közömbös volt.

Én főleg a romantikus, és sírós filmeket szeretem, hobbimnak talán a gitározást mondanám.

2018. jan. 17. 06:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Amilyen unalmas dolgokat szeretsz...

Éppenséggel a húgod és az öcséd is panaszkodhatna itt rád gyakori kérdéseken, de nem teszik.

2018. jan. 17. 10:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen volt a húgom kisebb korában, olyan hatodikos koráig. Rövid haja volt, fiúsan öltözködött, transformers figurákkal meg legóval játszott (az építkezési gépes, autós, motoros legóra gondolok, nem a lányos házasra). Fiús meséket nézett, fiúkkal barátkozott. Mégis olyan 13-14 éves korára instagram pcsa lett, most 15 éves és sminkeli magát, már két barátja is volt (legalábbis amiről tudok). Nem azért írom ezt, mert a te húgoddal is ez fog történni, csak azt akarom vele mondani, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mindig olyan marad, mint amilyen kisebb korában volt.
2018. jan. 17. 11:30
 17/18 anonim ***** válasza:

Engem halálra szekáltak a barbis pinák iskolában, mert a dinókért voltam oda.

Bocsánat, ezt ki kellett emelnem, nem bírom abbahagyni a nevetést. :D

Huh, szóval. Semmi baj, ha egy lány nem tipikus lányként viselkedik. Ha zavar, hogy veled kevesebb időt tölt együtt, akkor beszélj vele, gondolom, szívesen játszana veled is. Egyáltalán nem gond, hogy ő így érzi jól magát, inkább örülj ennek. Szerintem neked sem esne jól, ha valami olyat akarnának rád erőltetni, amit nem tennél meg szívesen.

2018. jan. 17. 15:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, engem a romantikus, sírós (kivéve ha kifejezetten állatos filmről van szó pl. Hacsiko, Hadak útján) filmekkel ki lehet kergetni a világból :D gondolom a tesóidat is, de emiattne bántsd őket, tartsátok egymást tiszteletben.

Nem kötelező velük jóban lenni, nézd nővérem és köztem is hasonló felállás van: ő a nőies, finom, divatos; a huga (én) pedig scifi/fantasy rajongó, kocka, művészlélek. Nem vagyunk olyan jóban, de nem is utáljuk egymást. Tiszteljük, elfogadjuk a másikat, néha megkérdezzük, mi újság és itt ki is merül a téma. Van már egy kislánya (tipikus kislány ő is, 4 éves a kis cserfes), de ő benne van minden hülyeségben: nyáron pacskoltunk sárban, rúgott állon véletlen, nem volt kényes homokozni, imádott a gördszkámon (ülve) gurulni, nap végére mindig csupa koszok lettünk :D

Szóval tényleg nem kötelező a jó pofiskodás, csak hagyjátok egymást, had bontakozzon ki!

21/lány

2018. jan. 17. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!