Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megtudtam, hogy az öcsém...

Megtudtam, hogy az öcsém füvezik, hogyan mondjam el a szüleinknek?

Figyelt kérdés
15 éves most lett 9-es, és szerintem rossz társaságba keveredett. Jóban van a haverjaival meg minden, nekem gyanús volt, hogy szinte minden hétvégén az isten háta mögé mennek el kirándulni. Mikor leültem a géphez megláttam véletlenül, ahogy arról beszéltek, hogy mikor van edzése (egyesületben kosárlabdázik) és hogy mikor tépjemek be, hogy edzésre kijózanodjon. A jegyei sem olyanok, hogy ezt megengedhetné magának, szerintem az, hogy németből bukásra áll nagyrészt ennek tudható be. Nem az a típus akivel le lehet ülni beszélni. Egyből tagad, hogyha látja, hogy nem jön be, akkor egyből tök más dolgokat vág a fejemhez. Fogalmam sincs, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel, nagyon meglepődtem, mert nekem ez egyáltalán meg sem fordult eddig a fejemben, gondolom a jó baráti kör miatt.

2017. nov. 5. 01:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el nekik minel hamarabb, nem az a lenyeg hogy hogyan, hanem hogy tudjak. Ok a szulei, ovek a felelosseg, es kizarolag ok tudjak az ocsedet kontrollalni, ha ok egyaltalan tudjak.
2017. nov. 5. 01:44
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Mikor az öcséd nincs otthon, hívd be a szüleidet a szobába/konyhába, üljetek le, és mondd el, hogy megláttad a gépén ezeket a beszélgetéseket, és ez megmagyarázza a viselkedését.

Gondolom a szüleid sem túl boldogok a rossz jegyei meg a sok mászkálás miatt.

Egy felnőtt ember életébe már nem szólhattok bele, de egy 15 évesért még a szülei tartoznak felelősséggel, így mindenképp joguk van megtudni az igazat. Főleg, mert talán ez az utolsó esélye az öcsédnek, hogy visszatérjen a rossz útról.

Páran majd biztos a fejedhez vágják itt, hogy mit kutakodsz az öcséd gépén, meg hadd csináljon amit akar, meg ne szólj bele az életébe, de velük ne foglalkozz.

Ha egy gyereket belevisznek a hülyeségbe, akkor igenis bele kell szólni, egy szerető, gondoskodó családban ez alap, hogy nem hagyjuk a másikat elsüllyedni a sz**ban.

2017. nov. 5. 01:52
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Feltétlenül mondd meg!

A szüleid feladata, hogy értelmes, normális felnőtteket faragjanak belőletek, felelnek értetek.

Információ hiányában nehogy ne tudjanak időben lépni!

16 éves fiú édesanyja

2017. nov. 5. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Vasarnap reggel van... Varj amig kijozanodnak es felkelnek "a fu nem drog" profetak.
2017. nov. 5. 08:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha tudod screenshotold a kèpernyőkèpet. Bizonyítèkkal kell rendelkezni, mikor a szüleidnek elmondod, mert mindenfèlekèppen szólj nekik. Azzal viszont számolj h tesód lehet egy èletre megutál.
2017. nov. 5. 08:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2017. nov. 5. 13:49
 7/7 anonim válasza:
40%
Undorító
2017. dec. 23. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!