Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kéne tennem? Mi az ami...

Mit kéne tennem? Mi az ami még nem gyerekes?

Figyelt kérdés

4-en vagyunk testvérek, a szüleink meghaltak.

A húgom a legfiatalabb, 19 éves, két bátyánk van, legidősebb bátyám 28 éves.

Ők ketten a párjukkal élnek, másik városban/külföldön.

A húgom, és én a családi házban élünk.

A legidősebb bátyánk jól él külföldön, így ő lemondott a házról, hármunk nevére van íratva.

A másik bátyám szóban lemondott róla, azzal a feltétellel,hogy nem adhatjuk el.

A húgom várja a herceget fehér lovon, és el akar költözni, én pedig nagyon erősen kötődöm a házhoz, úgyhogy mindenképp maradnék.(akkor is ha később ki kell őket fizetnem)

A jelenlegi helyzet az,hogy én dolgozom, a húgom egyetemre jár, és gyakorlatilag én tartom el.

Árvasági pótlékot kap amíg tanul (durván 28 ezer ft) ebből 10-et ad a háztartásra, a többit magára költi/ruházkodás stb.

A számlákat, és az ennivalót én fizetem már több mint 2 éve.

Eközben rengeteg pénzt fordítottam a házra, hogy szebb, és jobb legyen, háztartási kisgépektől kezdve a kertig mindenre.

Azért tartom el, mert ő az egyetlen,hozzám közel álló személy.A másik két bátyámmal csak simán jóba vagyok, de a húgom az akivel gyerekkorunk óta mindig együtt játszottunk, ugyan oda jártunk iskolába,óvodába,szinte mindenben egyetértünk és így tovább.

Vele az az egyetlen baj,hogy tökéletesnek érzi magát, csinos, és egyetemre jár, ezáltal szó szerint felsőbbrendűnek érzi magát, amit vicceskedve hangoztat is, de én ismerem, és tudom,hogy komolyan gondolja.

Olyanokat vizionál, hogy gazdag férje lesz, és soha az életében nem fog dolgozni.

Ugyanakkor olyan magas a férfiakkal szemben elvárt mércéje, hogy senki sem esik bele ebbe a kategóriába.Ha mégis, annak a férfinek meg ő nem kell.

Mindenesetre, én úgy voltam vele,hogy kívánom,hogy így legyen.

Aztán úgy egy évvel ezelőtt itt volt a legjobb barátnője, és -szerintem nem tudták,hogy itthon vagyok-, elkezdtek arról beszélni,hogy mennyire sötét vagyok, hogy milyen jól hülyére lehet venni, és hogy egy madár vagyok.

Rosszul esett, egy pár napig meg is voltam sértődve, de nem bírtam sokáig, mert mint írtam ő az egyetlen hozzám közel álló személy, és nem akartam egyedül maradni a nagy világban.

Pár napja ez a beszélgetés megismétlődött a barátnője, és közte.

Ha lehet még aljasabb, és gusztustalanabb dolgokat hallottam vissza magamról, és a húgom azt mondta,hogy szeret engem mint egy kutyát, jó hogy vagyok, de nem halna bele ha nem lennék, és hogy a saját kutyáinkat többre tartja.

Ezt már nem tudom lenyelni, napok óta ezen pörgök, és lassan megemésztem,hogy egyedül maradtam.

Természetesen nincs jogom kirakni a házból, nem tehetem meg azt,hogy nem fizetek számlákat, mert az engem is negatívan érintene.

Azt viszont megtehetem,hogy csak magamnak veszek kaját, és el is kezdtem (egyenlőre van még egy minimális pénze, így nem halt éhen) illetve már nem furikázom sehova sem autóval, de nem tudom ezen kívül míg mit tehetnék?A kommunikációt szinte nullára csökkentettem vele, de még ő van megsértődve.(legyen)

Azon gondolkoztam még,hogy például a mosóport, és egyéb tisztítószereket amiket veszek külön tárolom, és ha úgy gondolja vesz magának, vagy sima vízzel mossa ki a ruháit.Ámbár ezt már kicsit gyerekesnek érzem.

A lényeg,hogy előnyben vagyok a pénzem és az autóm miatt, ami neki alap elvárás,hogy legyen, így már ezek megvonása is érezhető lesz számára.

Viszont nem szeretnék gyerekesen viselkedni, nem tudom mi fér vele és mi nem?Mit tehetnék még, mit ne tegyek?

Köszönöm a válaszokat!

2018. jan. 8. 17:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%
Te adtál alá egy lovat,o meg jol megulte most kihuzod alola,semmi gyerekes nincs itt,simán bosszu mert lesett h mit gondol valojánban rolad. Amugy madár vagy,simán hulyére vett,mert hagytad. Én már rég kivágtam volna aztán felsobbrenduskodhetett volna az utcán.
2018. jan. 8. 17:30
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
Miért nem mondod el a hùgodnak,hogy hallottad a beszélgetésüket és ezzel tiszta vizet öntesz a pohárba?! Amiket felsoroltál (kaja,mosópor) azt neked lesz nehéz betartani hosszabb távon,amihez męg bőven jöhet egyéb ötlet,az eredménye pedig,hogy ettől függetlenül sùlyosbodik a helyzet mindkettőtöknek! Nem értem a többi testvért miért nem segįtenek benneteket anyagilag? Elvileg a gondozás amit végzel neked nem kellene pluszként fizetned.Amit megtehetsz: a rezsiköltségeket megfelezed a többi kiadással együtt és megkéred a testvéredtől.Nagyon sokan dolgoznak az egyetemisták közül akik az albérlet mellett az ennivalóra is meg kell keresniūk a forintokat. Ideje,hogy a hùgod 19 évesen felnőttként gondolkozzon! Neked nincs mit szégyellned,a jóságodat add hálásabb embernek!
2018. jan. 8. 18:09
 3/17 anonim ***** válasza:
96%
Figyelj, mindenképpen mondd el neki, hogy hallottad ahogy kibeszél a barátnőjével. Valszeg ő lesz felháborodva, de majd elmegy szépen diákmunkázni...
2018. jan. 8. 18:13
 4/17 A kérdező kommentje:

Azért nem segítenek mert nincs rá szükség.Elméletileg, és az idősebb bátyám gyakorlatilag is lemondott a házról a javunkra, de főleg az én javamra, ezek után nincs jogom pénzt kérni tőle.

Nem is ez a baj, mert fiatal korom ellenére jobban keresek mint az átlag magyar, bár azért lehetne jobb is, de nincs okom panaszkodni, én betudom osztani ezt a pénzt.

Az,hogy madár vagyok...azért mert szeretek valakit, aki a testvérem, és mindig is jóba voltunk, de ő megváltoztatott mindent, mert neki így jó,!Ám legyen, akkor madár vagyok.

2018. jan. 8. 18:16
 5/17 anonim ***** válasza:
97%

1. Közlöd vele, hogy hallottad, amit rólad mondott a barátnönek és ezután te is máshogy állsz öhozzá.

2. Megmondod, hogy ettöl kezdve a rezsi felét ö fizeti, emellett saját magának szerezze be a kaját meg egyebeket, mert te nem finanszírozod tovább.

3. A mosószer, stb-t meg egyszerüen bezárod a szobádban egy szekrénybe, ha neki kell valami, majd vesz magának, vagy egyszerüen lemond ezekröl.

Ez nem gyerekesség, hanem "jogos önvédelem", csak ne hagyd utána meglágyítani a szived, mert akkor még jobban ki leszel használva.

Te nem vagy köteles eltartani öt, és nem vagy köteles semmit megtenni neki, egyedül el nem küldheted a házból. (De ettöl függetlenül amit a házra költesz, arról minden számlát tegyél el, mert késöbb - amikor osztoznátók, illetve megvennéd a részét -, az aktuális érték felét fogja követelni, nem pedig az általad ráköltött összeggel csökkentett értéket.)

2018. jan. 8. 18:18
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem jó ötlet, kérdező, hogy ezentúl nem tartod el a húgodat. Nem érdemli meg sajnos.

Én úgy kezdeném a helyedben, hogy elmondanám neki, hogy hallottam, amiket rólam mondott a hátam mögött és ha "nem halna bele ha nem lennék", akkor ne szégyellősködjön, nyugodtan tegyen is úgy: vegyen meg magának ezentúl MINDENT (kajákat, ruhákat, tisztálkodószereket, tisztítószereket stb.) és adja le szépen a rezsi felét minden hónapban.

És fontos, hogy ehhez tartsd magad mindenképpen! Én 19 voltam, mikor elköltöztem otthonról az egyetem miatt és végigdolgoztam az egyetemi éveimet. Nekem kellett koleszt, később albérletet is fizetnem. Had jegyezzem meg, én egy kifejezetten szép lány vagyok, és ugye én is jártam egyetemre. Mégsem derogált munkát vállalnom mellette és soha nem voltam ilyen aljas gennyláda, mint a húgod, hogy így kihasználjak valakit.

2018. jan. 8. 18:21
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ó, igen, és jól mondta az 5-ös válaszoló: tegyél el minden számlát! Fénymásold le őket, szkenneld be őket, őrizd meg jól! Mert az ilyen embertől simán kitelik, hogy majd követeli azt is, amihez amúgy semmi köze.
2018. jan. 8. 18:23
 8/17 anonim ***** válasza:
42%
Én csinálnék egy kamu gazdagpasi-profilt, és szanaszét szivatnám. Az ilyen pi**ákat bármire rá lehet venni pár szép szóval. Legalábbis ha egy jóképű milliomos szavai.
2018. jan. 8. 18:23
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mivel kidobni nem lehet, ezt el kell viselned, de nem kell főzni,mosni rá, és nem kell fuvart vállalni neki. Én a helyedben közölném vele a tényeket.

Közölném, hogy hallottam mindent, és mivel a kutyáját többre tartja, akkor ezentúl kérjen a kutyájától szívességet. Mostantól kezdve mindenki úgy boldogul ahogy tud.

2018. jan. 8. 18:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem, miért nem mondod el neki, hogy mindent hallottál?
2018. jan. 8. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!