Hogy reagálnátok, ha a 22 éves testvéretek már a második gyereket akarná odavállalni a szüleitek nyakára?
18 évesen teherbe esett, véletlenül, egy harmincastól, akkor anyámék nem rakták ki, mindenben segítették, mindent finanszíroztak nekik. Aztán 20 évesen szétment a gyerek apjával, azóta háborúznak. Most megismert 1 éve egy másik pasast, 30 éves, de már babaprojektről beszélnek. A szüleimnél élnek, holott mindketten dolgoznak (a gyerek hol anyám nyakán, hol az apjánál), kb. havi fél milliót megkeresnek, semmibe nem fizetnek bele, nem segítenek otthon, anyám minket hívogat dolgozni nekik a ház körül, mert apám már nyugdíjas, nem tudja egyedül ellátni a feladatait.
Én kiakadtam, mikor meghallottam magát a kifejezést, hogy "rástartolunk a babaprojektre", égnek áll a hajam tőle. Jogos a megvetésem és a dühöm, hogy a szüleim kontójára csinálják a gyerekeket, anyám meg még vigyorog mindehhez?
Felelőtlenség ez a testvéredtől, örülnie kéne, hogy eddig támogatták a szüleitek.
Azon kéne lennie, hogy összeszedjék magukat anyagilag a párjával és külön tudjanak költözni. Gyerek projekten ráérnének utána is gondolkozni.Nem is értem, hogy nincs igényük arra, hogy külön éljenek?
Ki akarna szándékosan még egy gyereket vállalni úgy, hogy a szüleivel él??
Elég butaság, nem tudom mi járhat a fejében.
De amíg a szüleitek asszisztálnak ehhez, nem mondják, hogy keressenek lakást vagy ilyenek, addig nem tudsz mit tenni.
Örülj neki, hogy te vagy az idősebb és hogy már nem kell otthon laknod így. Meg hogy te a magad ura vagy, teljesen más helyzetben vagy, mint a tesód.
Biztos rossz érzés lehet, de nem tudsz sajnos mit tenni.:/
Mondjuk én tuti rákérdeznék, hogy miért nem költöznek el előbb, mielőtt újabb gyereket vállalnak be?
Mi lenne, ha leülnétek beszélgetni?
Tisztáznátok, mennyi és milyen segítségre van szüksége a szülőknek, és ezt ki milyen arányban fogja biztosítani számukra. És mi az, amit oldjanak meg maguk, vagy hívjanak fizetett segítséget. Nekik is addig kell nyújtózkodniuk, ameddig a takarójuk ér, és ha ebbe nem fér bele a lány és az unoka korlátlan támogatása, akkor bizony ezt nem tehetik meg. Nektek pedig semmiképpen nem kell kipótolni az erre költött pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!