Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti hogyan mondanátok el a...

Ti hogyan mondanátok el a gyerekeiteknek, hogy az édesapjuknak van egy "új" gyereke?

Figyelt kérdés

Barátnőmről van szó, nagyon tanácstalan.

A férjével volt egy húzós időszakuk, szakítottak, be is adták a válást, mid a kettejüknek lett új akpcsolata. mgis újra összejöttek, aztán kiderült, hogy a férje akkori párja terhes lett. most 1 éves a baba, eddig a féj látogatta, de már engedné az anyuka hogy elhozza.

Az ő gyerekeik kamaszok, 12 és 14 évesek.

Én azt javasoltam (már korábban is) hogy legyenek őszinték, mondják el mi a helyzet és vigyék haza a babát a láthatásra. De ő nagyon "fél" a gyerekei reakciójától. Ez a se veled-se nélküled helyzet is megviselte őket.

2017. okt. 21. 16:47
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
96%

Simán lehetnek őszinték. Nyilván tudtak a válásról, nyilván tudtak az új kapcsolatokról - anyukának is volt, így nincs ok érte gyűlölni az apjukat.

Az írásodból nekem az jön le, anyuka elfogadta az új gyereket. Ha együtt mondják el, és anyuka képes úgy kezelni a gyereket, mint a két nagy testvérét, akkor nincs rá ok, hogy gyűlöljék érte az apjukat.

Ám ha a gyerekek nem kíváncsiak az új tesóra, akkor ezt is meg kell érteni, és apukának vállalnia kell, hogy nem otthon lesz a láthatás. Elég idősek ahhoz, hogy legyen beleszólásuk.

2017. okt. 21. 16:59
 2/33 anonim ***** válasza:
20%

1 éves gyereket odaad láthatásra, 2 sose látott kamasz mellé? Érdekes.

Nos, én rábíznám apura, hogy üljön le a csemetékkel, és mesélje el, mi újság.

2017. okt. 21. 17:05
 3/33 anonim ***** válasza:
89%

"1 éves gyereket odaad láthatásra, 2 sose látott kamasz mellé? "

NEM, NEM két KAMASZ mellé, HANEM az apjához!!!!

2017. okt. 21. 17:14
 4/33 anonim ***** válasza:
90%
12-14 éves kamaszokat ha normális felfogásban nevelték azok nem egy kisgyereken fogják a sértődésüket irányítani. 12-14 évesen már csak van annyi eszük, hogy felfogják, nem az a kisgyerek tehet arról, hogy megszületett. Az apa üljön le velük, és beszélgessenek. De az anyjuk is elmondhatja, hogy mi az igazság, és a kisgyerek ártatlan ahogy a tinédzserek is.
2017. okt. 21. 17:20
 5/33 anonim ***** válasza:
14%

"NEM, NEM két KAMASZ mellé, HANEM az apjához!!!!"

Mit ordítasz, félsz valakitől? Az apja - pillanatnyilag - a két kamasszal lakik. Akiket ugyebár "a se veled-se nélküled helyzet is megviselt". Olyan régen nem zajlódhatott le a kibékülés, ha a gyerek még csak egyéves, ekkorát biztos, hogy nem engednék még elvinni oda.

2017. okt. 21. 17:29
 6/33 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem itt nagyon fontos hogy a szülök hogy viszonyulnak ehhez. Ha az anyuka el tudja fogadni a gyerekeknek is könnyebb lesz.
2017. okt. 21. 18:29
 7/33 anonim ***** válasza:
97%

"Ti hogyan mondanátok el a gyerekeiteknek..."

Magyarul:)) A probléma szerintem itt abból adódik, hogy réges-régen el kellett volna mondani, még mielőtt megszületik. Most az egyetlen dolog, amiért teljesen jogosan neheztelhetnek, hogy eddig mit hazudoztak nekik össze, amikor az apjuk a (fél)testvérükhöz ment...

Ezen túl nem hiszem, hogy rosszul fogadnák, nem a hét hét napján 0-24-órában kell alkalmazkodniuk a kicsihez és a helyzethez.

2017. okt. 21. 19:00
 8/33 anonim ***** válasza:
97%
Egyetértek a 7-essel. Hogy tudtatok ilyesmit nem elmondani ekkora gyerekeknek, nyilván nem könnyű, de akkor is. Mindegy, minél hamarabb elmondjátok, annál jobb. Lehet, hogy inkább azon lesznek kiakadva, hogy nem mondtátok el. Saját gyerekeimből kiindulva, azt hiszem őket ez jobban kiakasztaná. Le kell ülni és elkezdeni mondani, hogy tudjátok, mikor apuval külön voltunk én is találkoztam valakivel, és ő is, és abból a kapcsolatból lett egy testvéretek. Minél tisztábban, annál jobb. (Ha nem is most, hosszú távon biztos.)
2017. okt. 21. 19:30
 9/33 anonim ***** válasza:
84%

Hosszú távon mindig az őszinteség a kifizetődő szerintem. Itt már eleve probléma, hogy már 1 éves a kicsi, és eddig nem is tudtak a féltestvérei a létezéséről.

Mindhárom gyerek a szülők áldozata, már megint.

Le kell ülni velük, és mindent elmondani őszintén.

2017. okt. 21. 21:21
 10/33 anonim ***** válasza:
82%
5-ös, olyen NINCS, hogy nem engeded el az APJUKHOZ :)
2017. okt. 22. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!