Ti hogyan mondanátok el a gyerekeiteknek, hogy az édesapjuknak van egy "új" gyereke?
Barátnőmről van szó, nagyon tanácstalan.
A férjével volt egy húzós időszakuk, szakítottak, be is adták a válást, mid a kettejüknek lett új akpcsolata. mgis újra összejöttek, aztán kiderült, hogy a férje akkori párja terhes lett. most 1 éves a baba, eddig a féj látogatta, de már engedné az anyuka hogy elhozza.
Az ő gyerekeik kamaszok, 12 és 14 évesek.
Én azt javasoltam (már korábban is) hogy legyenek őszinték, mondják el mi a helyzet és vigyék haza a babát a láthatásra. De ő nagyon "fél" a gyerekei reakciójától. Ez a se veled-se nélküled helyzet is megviselte őket.
Simán lehetnek őszinték. Nyilván tudtak a válásról, nyilván tudtak az új kapcsolatokról - anyukának is volt, így nincs ok érte gyűlölni az apjukat.
Az írásodból nekem az jön le, anyuka elfogadta az új gyereket. Ha együtt mondják el, és anyuka képes úgy kezelni a gyereket, mint a két nagy testvérét, akkor nincs rá ok, hogy gyűlöljék érte az apjukat.
Ám ha a gyerekek nem kíváncsiak az új tesóra, akkor ezt is meg kell érteni, és apukának vállalnia kell, hogy nem otthon lesz a láthatás. Elég idősek ahhoz, hogy legyen beleszólásuk.
1 éves gyereket odaad láthatásra, 2 sose látott kamasz mellé? Érdekes.
Nos, én rábíznám apura, hogy üljön le a csemetékkel, és mesélje el, mi újság.
"1 éves gyereket odaad láthatásra, 2 sose látott kamasz mellé? "
NEM, NEM két KAMASZ mellé, HANEM az apjához!!!!
"NEM, NEM két KAMASZ mellé, HANEM az apjához!!!!"
Mit ordítasz, félsz valakitől? Az apja - pillanatnyilag - a két kamasszal lakik. Akiket ugyebár "a se veled-se nélküled helyzet is megviselt". Olyan régen nem zajlódhatott le a kibékülés, ha a gyerek még csak egyéves, ekkorát biztos, hogy nem engednék még elvinni oda.
"Ti hogyan mondanátok el a gyerekeiteknek..."
Magyarul:)) A probléma szerintem itt abból adódik, hogy réges-régen el kellett volna mondani, még mielőtt megszületik. Most az egyetlen dolog, amiért teljesen jogosan neheztelhetnek, hogy eddig mit hazudoztak nekik össze, amikor az apjuk a (fél)testvérükhöz ment...
Ezen túl nem hiszem, hogy rosszul fogadnák, nem a hét hét napján 0-24-órában kell alkalmazkodniuk a kicsihez és a helyzethez.
Hosszú távon mindig az őszinteség a kifizetődő szerintem. Itt már eleve probléma, hogy már 1 éves a kicsi, és eddig nem is tudtak a féltestvérei a létezéséről.
Mindhárom gyerek a szülők áldozata, már megint.
Le kell ülni velük, és mindent elmondani őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!