Szülők! Megengeditek a gyerekeiteknek hogy pálinkát igyon?
nálunk így néz ki a rendszer:
13 év előtt semmi alkohol tartalmú
14 évesen alkalmanként (kb havonta egyszer) ihat egy sommersbyt vagy egy gyümölcsös sört
15 évesen szintén alkalmanként egy pohárka cherry, martini, pezsgő vagy bor
16 év felett egyezkedhetünk a töményről, itt még nem tartunk, de szerintem egy két felest engedni fogunk, persze megfelelő elbeszélgetés után, tehát tudja hogy igyon hozzá kísérőt, utána egy pohár vizet, sose igyon éhgyomorra, és rágcsáljon valami sósat közben, és persze előttünk igyon. Inkább úgy kezdjen el szórakozni járni, hogy már ivott valamennyit, és tisztában van az óvintézkedések fontosságával.
Utolsó, mosolygok a naivitásodon... Hidd el, taníthattok neki bármit az alkohol hatásairól, ha olyan természet, hogy a haverjai bármibe bele tudják vinni, akkor matarészegre fogják itatni kb. elsőre.
Én sohasem ittam gyerekként, max. 1-2 pohárral, de aztán sem cs.sztem be, pedig a srácok mindig erősen próbálkoztak. Múlt héten viszont sikerült nagyon elszállnom, pedig csak egy korsó - nekem túl erős - sört ittam (hálisten a párom vigyázott rám - hát erre nem vagyok büszke).
A barátnőm viszont tök befolyásolható, így ő állandóan (fél)részegen tolta...
A barátnőm meg
Engem is próbáltak fokozatosan engedni inni, hogy otthon szokjam, ettől még előfordult, hogy kiütöttem magam. :D
Viszont még mindig ez a legnormálisabb hozzáállás szerintem, szóval én is engedném, legalább nem 2,deci sörtól fog üvöltve hányni a csemetém a haverokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!