Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Megengeditek a gyereke...

Szülők! Megengeditek a gyerekeiteknek hogy pálinkát igyon?

Figyelt kérdés

2016. okt. 3. 21:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős? Egyébként én a 17 évesemnek adok ha pl családi összejövetel van, inkább itthon igyon ilyen töményet először, mint buliban pl és valami baj legyen. (Tisztában vagyok vele hogy nem szent ő sem)
2016. okt. 3. 21:30
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
14 evesen engednem, hogy belenyaljon, hogy tudja milyen. 16 evesen eves utan alkalom adtan, mondjuk csaladi buli, szulinap 1 feles belefer szerintem. Inkabb biztonsagos kornyezetben, itthon probalja ki es tanulja meg a hatarait. Tudom, hogy isznak mar ennyi idosen, en sem voltam szent, de azert a tomeny, mint pl a palinka kicsit veszelyesebb, mint a sor, bor.
2016. okt. 3. 21:36
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

nálunk így néz ki a rendszer:

13 év előtt semmi alkohol tartalmú

14 évesen alkalmanként (kb havonta egyszer) ihat egy sommersbyt vagy egy gyümölcsös sört

15 évesen szintén alkalmanként egy pohárka cherry, martini, pezsgő vagy bor

16 év felett egyezkedhetünk a töményről, itt még nem tartunk, de szerintem egy két felest engedni fogunk, persze megfelelő elbeszélgetés után, tehát tudja hogy igyon hozzá kísérőt, utána egy pohár vizet, sose igyon éhgyomorra, és rágcsáljon valami sósat közben, és persze előttünk igyon. Inkább úgy kezdjen el szórakozni járni, hogy már ivott valamennyit, és tisztában van az óvintézkedések fontosságával.

2016. okt. 3. 21:42
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, mosolygok a naivitásodon... Hidd el, taníthattok neki bármit az alkohol hatásairól, ha olyan természet, hogy a haverjai bármibe bele tudják vinni, akkor matarészegre fogják itatni kb. elsőre.

Én sohasem ittam gyerekként, max. 1-2 pohárral, de aztán sem cs.sztem be, pedig a srácok mindig erősen próbálkoztak. Múlt héten viszont sikerült nagyon elszállnom, pedig csak egy korsó - nekem túl erős - sört ittam (hálisten a párom vigyázott rám - hát erre nem vagyok büszke).

A barátnőm viszont tök befolyásolható, így ő állandóan (fél)részegen tolta...

A barátnőm meg

2016. okt. 4. 07:34
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Engem is próbáltak fokozatosan engedni inni, hogy otthon szokjam, ettől még előfordult, hogy kiütöttem magam. :D

Viszont még mindig ez a legnormálisabb hozzáállás szerintem, szóval én is engedném, legalább nem 2,deci sörtól fog üvöltve hányni a csemetém a haverokkal.

2016. okt. 4. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
27%
Nem engedem meg neki. 5 éves lesz nem sokára
2016. okt. 4. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
33%
3as vagyok, és bízok a nevelésünkben. Ésszerű határok között nincs megtiltva neki semmi, persze ezt ki is kell érdemelni. És nem azt mondom, hogy nem lehet hogy kiüti magát, de ismerje hogy mik azok a trükkök, amikkel enyhíteni lehet a következményeket. Engem is így neveltek, és érdekes módon, sosem volt semmi problémám az ivásból, nem aljasodtam soha le, mert tudtam mivel kerülhetem el, vagy csökkenthetem a problémákat.
2016. okt. 4. 14:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Hány éves? Én is voltam 16-17 évesen bulizni és ittam is. Nem lettem alkoholista, munkám is van. :D
2016. okt. 4. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
57%
Nem szoktam otthon inni, és máshol is csak ritkán.
2016. okt. 4. 21:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Mégis csak ez a magyar nemzeti ital.
2016. okt. 4. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!