Először is, már mind a ketten külön élünk, egy húgunk van aki még a szüleinkkel él. Én egyedül lakom a kutyámmal, a nővérem a férjével és a 3 éves gyerekével. Sokat vigyázok a gyerekére, pedig utálom a kisgyerekeket, ezt ő is tudja. Soha nem kérek érte semmit, viszont 1 hete úgy alakult a munkám hogy az út miatt egész napig távol kellett lennem, a kutyát nem hagyhattam egyedül mert nincs kertem. Megkértem a nővérem hogy vigyázzon már a kutyámra amíg távol vagyok, gondoltam hogy azt az egy napot csak kibírja. A válasz annyi volt hogy van elég baja a gyerekkel is, kérjek meg mást, ő nem vállalja, meg amúgy sem akarja hogy egy koszos kutya legyen a gyerek mellett. Köpni nyelni nem tudtam, mikor magamhoz tértem megköszöntem hogy segített és hozzá tettem hogy így fogok én is vigyázni ezek után a gyerekére. Erre nagyon berágott, elkezdett szidni hogy milyen szemét vagyok, hogy nem is veszem figyelembe hogy milyen nehéz neki meg hasonlók, utána lecsapta a telefont. Gondoltam majd megnyugszik, de azóta is haragszik és mindenféle hülyeséget mond mindenkinek hogy lusta vagyok vigyázni néha a gyerekére, ilyen apróságot igazán elvállalhatnák hisz egész nap semmi dolgom csak a munka(hát hogyne, minden álmom egy síró, visító, bűzlő kisgyerekre vigyázni pihenés és a kutyámmal való foglalkozás helyett). A szüleim is ellenem fordultak hogy milyen szemét vagyok, igazán segíthetnék, és hogy hogy képzeltem hogy majd a kutyámra vigyáz a gyerek mellett. Most komolyan ekkora dolgot kértem? Jogosan fordult ellenem mindenki?
Szerintem neked van igazad kérdező. Ha vigyázol sokszor a gyerekére igazán megtehetné hogy egy kicsit vigyázzon a kutyádra.
2017. szept. 10. 21:15
12/21 anonim válasza:
Az eszem megáll. Akkor nem zavarja a koszos kutya közelsége amikor a nyakadba varrja a gyerekét? A nővéred egészen egyszerűen bunkó. Az ő elvárása teljesen természetes, a Tied meg túlzás? Ugyan hasonlítsa már össze, hogy melyikkel van több gond, egy gyerekkel annak akinek nincs is gyereke, vagy egy kutyával? A kutya alapvetően elvan magában, csak sétáltatni kell, ami extra, a többi dolog meg nem egy időt rabló tevékenység, de nem kell pelenkázni, állandóan azt lesni, hogy mikor tesz kárt magában vagy a környezetében, és még lehetne sorolni. A nővéred egészen egyszerűen önző dög, neki mindenki pattogjon, de ő nem viszonoz semmit. Könnyű a dolgod, mert legalább tudod: Te senkire se számíthatsz, oldd meg magad. Legalább lelkiismeretfurdalás nélkül mutathatsz neki ajtót ezek után. A szüleinek is ha ekkor a szájuk, akkor majd viheti oda a gyereket helyetted. Barátaid nincsenek, akiket megkérhetnél? Én vigyáztam már barát kutyájára hasonló okok miatt, nem lett tőle semmi bajom azon kívül, hogy nagyon élveztem :)
2017. szept. 11. 05:59
13/21 anonim válasza:
Nem kell vigyázni a gyerekére, főleg, ha nem is szereted a gyerekeket. Én is vigyáztam a sógornőm gyerekére, munkahelyemről elkésve, mert ő miután a másik gyerekeket iskolába vitte, még beugrott anyukájához kávézni, mert az milyen jó, vagy szombatonként elmentek gyorsan bevásárolni 8-tól délután 4-ig én meg vigyázhattam a kevés szabadidőmben 3 gyerekre és még sorolhatnám. Megszülettek a fiaim, ő egy percet nem vigyázott egyikre sem, pedig nem dolgozik, mert ő már felnevelt 3-at. Hozzáteszem nem kávézás miatt kellett volna, hanem sürgös esetekben, például, amikor megfájdult a fogam és egy órára kellett volna. Úgyhogy így utólag, biztos, hogy már nem törném én se magam.
2017. szept. 11. 10:47
14/21 anonim válasza:
Ezentúl vigyázzanak a szüleitek a gyerekre!
2017. szept. 11. 13:13
15/21 anonim válasza:
Még a nővéred van megsértődve, meg anyádék? Hát fogadjon bébiszittert a kölyke mellé, vagy bízza rá anyádékra ezután, ezt meg is mondanám a képébe! Ha ennyit nem képes viszonozni részedre, akkor oldja meg a kölyke őrzését ahogy akarja, nehogy már még neked legyen lekiismeret fudalásod!
2017. szept. 11. 15:27
16/21 anonim válasza:
Abszolút igazad van és ezek után soha többé nem vállalnám a gyerekre való vigyázást. Amikor legközelebb megint lepasszolná a gyereket neked, a te válaszod kb. ugyanaz lehetne, mint az övé volt: "van elég bajom a kutyával is, kérj meg mást, én nem vállalom, meg amúgy sem akarom, hogy egy koszos gyerek legyen a kutya mellett".
Megnézném azért a fejét. :D
2017. szept. 11. 17:16
17/21 anonim válasza:
Nekem is van 3 gyerekem, hasonlo szitu, es en sem vigyaznek a testverem (koszos harapos) kutyaira a gyerekek mellett a sajat lakasomban. Te kijelented, hogy utalod a kisgyerekeket. Szegeny gyerekek. Illetve ki tudja, mikor harapja meg majd az egyik gyerekedet, mert ugye novered nem a gazdaja, lehet nem is fogadna szot a kutya. Itt hozzatennem, hogy az en hugom kutyaja mar majdnem mindenkit megharapott (eleg durvan, fel evig kotozni kellett a sebeket, tetanusz, esatobbi) aki a kozeleben volt. Szoval a kutya, az kutya. 3 gyerek melle nehaz bevallalni. Ne haragudj ra!!!
2017. szept. 23. 00:56
18/21 A kérdező kommentje:
Attól hogy a te testvéred kutyája neveletlen és harap, az enyém még nem lesz agresszív. Felesleges általánosítani. Az én kutyám gyerekekhez van szoktatva kicsi kora óta. Azt meg nem különösebben értem mit írtál utólag, a testvéremnek nem három gyereke van hanem 1db 3 éves, nekem meg csak a kutyám. Azért nem ugyan az mintha 3 gyerek lenne. Azt még hozzá tenném hogy ez a kutya idősebb mint a gyereke, már akkor nálunk volt mikor a nővéremmel még a szüleinknél laktunk.
2017. szept. 23. 06:31
19/21 anonim válasza:
Kedves utolsó, minden soroddal egyetértenék, ha nem az lett volna a szitu, hogy a testvér lakásában bezzeg nem zavaró, hogy ott a kutya mellett a gyerek. Nem a kutya magatartásától félti a gyerekét, hanem csak nem akar vele bajlódni, ill. koszosnak titulálja. Hát ilyennek én meg a kölykével nem bajlódnék többet.
A gyerek sokkal több kárt tud okozni, mint egy kutya, a kutyaharapás is előfordulhat, de a gyerekre sokkal nagyon feladat vigyázni, mert az önmagában is pillanatok alatt kárt tesz. A kutya is tud problémákat okozni, ha olyanja van, akkor foglalkozni is kell vele, de vajon a kérdező nem megtette a testvére gyerekével ugyanezt?!
2017. szept. 23. 06:35
20/21 anonim válasza:
Szerintem ne vallald a gyereket akit mellesleg utalsz. A testveredet sem ertem. Miert bizza egy olyanra, aki utalja? Teljesen agyament a tesod. Viszont abban egyetertek, hogy nem akar a kutyad utan kutyaszoroket takaritani honapokig, ha be kene engedni a lakasba. A mi lakasunkba sem johetne be kutya. Gyerek annal inkabb jon, mondjuk en imadom oket. Kutyakat is, gyerekeket is. De a lakasba nem valo kutya sztem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!