Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Akinek van féltestvére,...

Akinek van féltestvére, milyen a kapcsolatotok?

Figyelt kérdés
Melyik szülőtök közös? Nem volt problémátok a "mostoha" szülővel?
2017. szept. 5. 08:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Két féltestvérem van. Ők édestestvérek. Anyukánk közös. Igazából függetlenül attól, hogy féltestvérek vagyunk, ugyanúgy vélekedünk egymásról, mintha édestestvérek lennénk.

Én nem ismerem az ő apjukat. Ők az enyémet igen. A bátyámnak nagyon rossz volt a kapcsolata az én apámmal, a nővéremnek se volt valami fényes.

Ettől függetlenül jóban rosszban kitartunk egymás mellett a testvéreimmel.

2017. szept. 5. 08:51
 2/12 A kérdező kommentje:
És anyukád próbálta a helyzetet oldani a két féltesód és apukád között? gondolom a gyereknek nem lehett könnyű
2017. szept. 5. 09:04
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Két féltesóm van. Édestestvérem nincs, szóval nem tudom a különbséget, de velük nőttem fel pici korom óta, szerintem olyanok vagyunk mint az édestestvérek. Szivattuk egymást mindig hogy hárman vagyunk 3 apától de egyikünk apja se jobb mint a másiké. Így az összes mostohaapa jelöltet együtt kellett elviselni és silabizálni, hogy normális-e. Furcsa gyerekkorom volt így visszagondolva rengeteg szarsággal de őket semmiért nem adnám.
2017. szept. 5. 09:09
 4/12 anonim ***** válasza:

Három féltestvérem van, más városban élünk, szóval nyilván nem olyan szoros a kapcsolatom, mint nekik egymás közt, de azért testvérek vagyunk.

Apánk közös. Az anyai család nem tekinti őket rokonnak, én testvéreimnek tartom őket. Apám új felesége a kezdetektől úgy nevelte őket, hogy én is a testvérük vagyok. Kamasz fejjel emiatt volt, hogy az ottani rokonságtól megkaptam, hogy nekem milyen jó, két családom van. :) Nekem a gyerekkori fegyelmezést leszámítva sosem próbált mostohám lenni, inkább barátnői a viszonyunk.

Mióta felnőttem, kevesebbet vagyok náluk, főként a távolság miatt, de attól még ugyanúgy kedvelem őket.

A legidősebb húgommal egyébként most egy helyen dolgozunk, három hónap után tűnt fel valakinek, hogy ja ti nem édestestvérek vagytok? :) Akkor is véletlenül, mert meghallotta, hogy az anyjáról beszélgettünk.

Szóval, nekem ők ugyanúgy a testvéremék, és nem állok neki magyarázkodni, hogy "de csak félig". Maximum az orvosnál, ott is csak azért, mert bizonyos betegségek esetén fontos. :)

2017. szept. 5. 09:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem is kér féltesóm van,mivel Apa és Anya is elvált volt már mikor összejöttek,mindketten hoztak egy-egy gyereket az első házasságukból(Apa a bátyámat,anya a nővéremet).Aztán lettem Én a közös gyerek..Nekünk mindhármunknak jó a kapcsolata a másik kettővel,bár ők viszonylag kis gyerekek voltak amikor összekerültek,így össze szoktak,Én pedig belekerültem.Nálunk nővérem apukájával semmi gond nincs,nem tartjuk vele a kapcsolatot már nagyon az utcán sem találkozunk vele,de ha találkozunk is köszönünk és mindenki megy tovább.Viszont bátyám anyukája annál inkább problémásabb,elég sokszor jött hozzánk pénzt kunyerálni az új pasijának,meg folyton pletykál a városban,szóval ő mai napig nem nyugodott le,de már vele sem törődünk igazán.
2017. szept. 5. 09:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy féltestvérem van,együtt nőttünk fel, a mai napig jó a kapcsolat,az édestestvérrel kb 10 éve nem beszéltem,nem tudok róla semmit,igaz,nagyon nem is akarok! megvan az oka!
2017. szept. 5. 09:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Apám felől és anyám felől is van féltesóm. Én már felnőtt vagyok, külön élek, ők kamaszok. Mindkettővel jóban vagyok, az anyaival jobban, mert vele gyakrabban találkozom. Anyai húgom apját nem ismerem. Mostohaanyámmal most már jó a kapcsolatom, de voltak régen, kamaszkoromban súrlódások.
2017. szept. 5. 10:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem egy féltesóm van. Ő a nővérem. És van egy édes tesóm őaz öcsém.

Nővéremmel 10 év van köztünk, igaz már felnőttünk, és én vagyok a gyerekeinek a keresztanyja, ő meg az én fiamnak. Teljesen jól megvagyunk. Mintha barátnőm lenne. amikor én voltam kicsi ő kamaszodott, nem igazán tudtunk játszani együtt lógni stb. Idővel ahogy én is nagyobb lettem egyre jobb lett a kapcsolatunk☺.Nincs különbség hogy féltesó vagy édes.. Amúgy az anyukánk közös. Én nem ismerem az ő apját.

szép napot!

2017. szept. 5. 10:34
 9/12 anonim ***** válasza:
1 féltesóm van. Apukánk közös. Mivel anyukája meghalt, ezért nálunk lakik. Velem egy szobában. Nagyon szeretem őt. Alig 1 év korkülönbség van köztünk. Anyuval jól kijön féltesóm. Ő jólnevelt és értelmes fiú, anyu szintén értelmes nő és nem pénzéhes, irigy házisárkány típus. Miért ne kedvelnék egymást ? Tesóm már anyának szólítja. Persze nem ugyanolyan szóval, mint annó az igazi anyját. Nem lehet ezért elítélni. Rossz lehet látni, hogy az új családodban mindenkinek van anyja, csak neked nincs. Egyébként anyunak is van féltestvére és apunak is. Ők is jól kijönnek minden tesójukkal és minden tesójuk minden szülővel.
2017. szept. 5. 11:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Rideg.
2017. szept. 5. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!