Az én dolgom vigyázni a testvéreimre egész nyáron?
Ha a szüleidnek dolgoznia kell és a testvéreid felügyeletre szorulnak, illetve nincs nagyi aki vigyázhatna rájuk, akkor sajnos te a feladatot.
A család része vagy osztoznod kell a feladatokban.
Szomorú, de ez van.
Nem túl igazságos és nem használ a testvéri kapcsolatnak se, de ha máshogy nem tudják megoldani, mondjuk anyagi okból, akkor ez van.
Nálunk is ez volt.
Szerintem teljesen normalis. En anyumnak a kertben, takaritasban, fozesben, sutesben segitek. Tavaly nyaron dolgoztam es nagyon jo erzes volt, hogy marciusig maradt penzem a 2.5 honap munka utan.
19/L
A szüleidnek minek gyerek, ha nem tudnak gondoskodni róluk?
Mellesleg rád ki vigyázott, mikor kicsi voltál?
A legnagyobb szemétség az idősebb testvérre passzolni a gyerekeket, mert az úgy kényelmes.
A 17 évesnek NEM dolga szülőt játszani ingyen és bármentve, anyuci két szép szeméért.
Más: én akkor vállalok gyereket, ha meg tudom oldani a flügyeletüket, nem megcsinálom, megszülöm, aztán odavágom a bátynak, hogy nesze, itt vannak nyárra, mert NEM Ő kérte a kicsiket, NEM Ő az apjuk-anyjuk, NEM kötelessége vigyázni rájuk.
Nekem unokatesómra kellett egész nyáron vigyázni, mert "otthon dolgozok úgyis" - mindezt egy! tála csokiért, holott bébiszitterként 1000 ft-os órabérrel dolgoztam. Másfél hónap után hazavittem, hogy leszarom, oldja meg az apja-anyja, mert én nem haladok semmivel, és geyébként sem én szültem világra.
Persze ment a sértődés, meg a szemét vagy, de érdekes, mióta 1000km-re élek, mindig meg tudják oldani a kislány felügyeletét ketten.
Az normális, hogy egyszer-egyszer vigyázol rájuk, esetleg egy-két hétig ha máshogy nem lehet megoldani, de egész nyáron nem. Az ember úgy vállaljon gyereket, hogy ő neveli őket, ne a nagymama, a nagynéni, a nagyobb testvér, a szomszéd néni, stb.
Az egy más kérdés, hogy szívesen elvállalja valaki és felajánlja, de az nem normális, hogy "márpedig lányom, te fogsz vigyázni rájuk, mert az a dolgod". A nagyobb testvérnek nem a kicsik nevelése a dolga. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!