Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az én dolgom vigyázni a...

Az én dolgom vigyázni a testvéreimre egész nyáron?

Figyelt kérdés
Én már 17 éves vagyok,sok helyre mennék barátnőkkel stb,de anyukám szerint nekem az a dolgom a nyáron,hogy vigyázzak rájuk. Szerintetek is így van?

2017. jún. 24. 22:05
1 2
 1/14 Dzseri ***** válasza:
29%

Ha a szüleidnek dolgoznia kell és a testvéreid felügyeletre szorulnak, illetve nincs nagyi aki vigyázhatna rájuk, akkor sajnos te a feladatot.

A család része vagy osztoznod kell a feladatokban.

Szomorú, de ez van.

2017. jún. 24. 22:11
 2/14 anonim ***** válasza:
51%
Amíg a szüleid dolgoznak, vigyázol rájuk, amint hazaértek, csinálhatsz magadnak programot. A te korodbeliek úgyis este járogatnak el.
2017. jún. 24. 22:13
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Nem túl igazságos és nem használ a testvéri kapcsolatnak se, de ha máshogy nem tudják megoldani, mondjuk anyagi okból, akkor ez van.

Nálunk is ez volt.

2017. jún. 24. 22:14
 4/14 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem teljesen normalis. En anyumnak a kertben, takaritasban, fozesben, sutesben segitek. Tavaly nyaron dolgoztam es nagyon jo erzes volt, hogy marciusig maradt penzem a 2.5 honap munka utan.

19/L

2017. jún. 24. 22:19
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
En is ezt csinaltam,kb 13-tol 17 eves koromig,negy kisebb gyerkocre vigyaztam.Muszaj volt,mert az en eletemhez szukseges penz is ezalatt lett megkeresve,ez ilyen. Sokszor atjottek hozzam a barataim,igy odlottuk meg,igy otthon is tudtam lenni,de szorakoztam is. Hetvegente meg csak el tudsz jarni,vagy estenkent,nem 24/7 dolgoznnak a szuleid,gondolom.
2017. jún. 24. 22:24
 6/14 anonim ***** válasza:
58%
Attól még, hogy ez van, még nem a te dolgod lenne, és nem normális. A szüleid maguknak csináltak még plusz gyerekeket, nem neked. Nekik kellene megoldani. Természetesen egyszer-egyszer bevállalhatod, de a nagyszülők, táborok is ezért vannak. Jövőre simán leléphetsz, ha akarsz, koppani fognak.
2017. jún. 24. 22:49
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

A szüleidnek minek gyerek, ha nem tudnak gondoskodni róluk?

Mellesleg rád ki vigyázott, mikor kicsi voltál?

A legnagyobb szemétség az idősebb testvérre passzolni a gyerekeket, mert az úgy kényelmes.

A 17 évesnek NEM dolga szülőt játszani ingyen és bármentve, anyuci két szép szeméért.

Más: én akkor vállalok gyereket, ha meg tudom oldani a flügyeletüket, nem megcsinálom, megszülöm, aztán odavágom a bátynak, hogy nesze, itt vannak nyárra, mert NEM Ő kérte a kicsiket, NEM Ő az apjuk-anyjuk, NEM kötelessége vigyázni rájuk.

Nekem unokatesómra kellett egész nyáron vigyázni, mert "otthon dolgozok úgyis" - mindezt egy! tála csokiért, holott bébiszitterként 1000 ft-os órabérrel dolgoztam. Másfél hónap után hazavittem, hogy leszarom, oldja meg az apja-anyja, mert én nem haladok semmivel, és geyébként sem én szültem világra.

Persze ment a sértődés, meg a szemét vagy, de érdekes, mióta 1000km-re élek, mindig meg tudják oldani a kislány felügyeletét ketten.

2017. jún. 25. 06:21
 8/14 anonim ***** válasza:
30%
Hány évesek a testvéreid? Mert ha ovisok járjanak ugyan ugy oviba nyáron is ,ha iskolások mehetnek napközis táborba,itt ahol lakom az önkormányzat minden nyáron tart napközis tábort ahol csak az ebédet kell kifizetni és 8-16 lehetnek ott .amikor meg nincsen semmi jelemzően agusztus utolso 2 hetében már nincsen napközis tábor,akkor vagy anyáék vegyenek ere az időre ki szabit.
2017. jún. 25. 07:06
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

Az normális, hogy egyszer-egyszer vigyázol rájuk, esetleg egy-két hétig ha máshogy nem lehet megoldani, de egész nyáron nem. Az ember úgy vállaljon gyereket, hogy ő neveli őket, ne a nagymama, a nagynéni, a nagyobb testvér, a szomszéd néni, stb.

Az egy más kérdés, hogy szívesen elvállalja valaki és felajánlja, de az nem normális, hogy "márpedig lányom, te fogsz vigyázni rájuk, mert az a dolgod". A nagyobb testvérnek nem a kicsik nevelése a dolga. Pont.

2017. jún. 25. 07:38
 10/14 anonim ***** válasza:
29%
Ahogy a kettes írja, amíg dolgoznak vigyázol rájuk,megcsinálod a házimunkát, aztán csinálsz programokat. Egy család vagytok.
2017. jún. 25. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!