12 éves öcsém egész nap a tabletet, gépet nyomkodja vagy tévét néz. Nem lehet hozzászólni és még egy papírfecnit se képes arrébb rakni. A szüleimet nem érdekli, csak engem zavar mert én vagyok itthon vele. Mit tehetnék? 19L
Nehéz kérdés! A mai világ egyik legrosszabb velejárója a modern gépektől való függőség. :-(
Te sajnos nem sokat tudsz tenni. Persze néha a kicsi segítség is jól jön.
Szüleiteket miért nem érdekli ez a téma? Ahogy mondani szokás, a problémák mélyen gyökereznek. Az ide vezető út hosszú folyamat, nem egyik pillanatról a másikra jutott öcséd ide. A változtatás is lassú, hosszú folyamat.
A komoly, már beteges függőséghez szakember segítsége szükséges.
A szüleiteket általában, mennyire érdekli, mi van veletek? Szoktak beszélgetni veletek, próbálnak terelgetni, mutatni az élethez a helyes útirányokat?
Amennyiben nem támaszkodhattok szüleitekre, és magatoknak kell megoldani életeteket, jogos, hogy te szeretnél változtatni öcséd életén.
12 évesen is lehet depresszió a háttérben, ami miatt bezárkózik egy virtuális világa. Gondolkozz, nem tudsz olyan problémáról, ami miatt ide jutott? Vannak barátai (valódiak, nem internetesek). Netán, épp ezekkel együtt lóg a neten? Vannak olyan haverjai, akivel összejár, akikkel a valódi világan is jól érzi magát?
Sok ember azért menekül a virtuális világba, mert a normál életen nem találja meg azokat az izgalmakat, amit a világhálón, vagy játékokban.
Kamasz fiúk esetében a kezdődő szexuális élet is kötheti őket a virtuális világhoz. 12-13 évesen még nem jut valódi élményhez, ezért az internet kész Kánaánnak tűnik.
45 Apuka
A legegyszerűbb, ha elkülditek egy táborba, nem kell ott alvósnak lennie.
Értelmesen úgyse tudsz vele beszélni.
Ha megmutatod neki az
antifaces függő vagyok videót, vagy ráveszed, hogy értelmes játékokkal játszon, akkor megváltozhat
pl life is strange ben egy tini lányt irányítunk, aki szeret fényképezni, konfliktusokat megoldani, mondjuk a vége kicsit horror, de sok jó adventure játék van, amiben pozitív hétköznapi embereket irányítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!