Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem gyereke kiesz a...

Testvérem gyereke kiesz a vagyonomból. Hogy mondjam meg sértődés nélkül?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok gyesen a 2 évesemmel,és mivel nyári szünet van tesóm megkért h vigyázzak az ö gyerekére mivel vége a sulinak.

Még csak 1,5 napot volt itt. Csütörtök déltől 5ig,meg péntek egész nap. De mást nem csinálok csak etetem ezt a lányt. 8 éves egyébként.

Egyedül nevelem a gyerekem,oké anyunál lakunk most adok neki le pénzt a gyesből,csp-ből. De a luxus dolgokat mint pl gyümölcs,joghurt,túrorudi v bármi nasi,azt külön veszem meg a gyereknek.

Egy hétre előre szoktam megvenni a nasit,joghurtot,gyümölcsöt két három napra elegendőt. Nem szeretek mindennap ilyen miatt boltba járni.

Készültem h jön unokahugom is,duplám vettem mindenből. De nem gondoltam volna h megesz mindent egyszerre már csütörtökön. Mondtam neki tv-zzen mig elaltatom délbe a kicsit,addig felzabált mindent. És csak este tünt fel h nincs meg.

Mondom jó,reggel elmentünk boltba vettünk ugy gümit,meg hasonlót h jövö hétre is elég legyen.

Én tizóraira v uzsira adok kisfiamnak ilyesmiket. nem is mindennap.

És pénteken uzsi időbe azt veszem észre h nincs meg a 6 banánból egy db se,alma sincs már,a 2 túrórudi is hiányzik. Kérdezem a lányt,hol van,azt mondja éhes volt mig altattam ebéd után a kicsit ő megette. De basszus elötte evett meg 2 nagy szelet rántott hust krumplival ebédre,elötte tizóraira evett tejberizst. Nassolt is,2 csomag kölesgolyó lett kibontva délelött,reggelizett is otthon is,itt is.

Én egész nyáron ezt nem gyözöm anyagilag... Akciósan vásárolok azért több napra veszem meg,és a bolt is a 2 évessel elindulva messze van. Környéken csak kisbolt van ami nagyon messze. Ha nem veszem meg akkor az én fiamnak se lesz.

Emlitettem péntek este tesómnak h sokat nassol a lány,de az volt a válasz h mit sajnálom tőle,mikor az én gyerekem ott van ő is kap. Igen,egy vmit,nem egy egész heti dupla adagot

2017. jún. 18. 11:27
 121/148 anonim ***** válasza:
90%
nálunk is fejtik a borsót, Pest megyében nőttem fel, de anyukám alföldi
2017. jún. 20. 21:07
 122/148 anonim ***** válasza:
84%
Mi is fejcsük a borsót, bács-kiskun megyében.
2017. jún. 20. 21:58
 123/148 anonim ***** válasza:
92%
#101 vagyok. Miert pontoztok le? Lehet tenyleg ferges szerencsetlen gyerek es azert zabal annyit mint egy tehen. Nem igaz h nem vitték még el dokihoz. Azert a 600 forintos banant ki tudja állni napi szinten? Mondjuk en tuti nem vennek neki ha igy viselkedik..
2017. jún. 21. 10:33
 124/148 anonim ***** válasza:
31%
Mi újság Kérdező? Mi a mai menü?
2017. jún. 21. 10:43
 125/148 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező bocs, lepontozhatsz ha akarsz, de te is ostoba és gyerekes vagy!

A testvéred a nyakadba sózta a gyerekét, ha nem akarod pénzelni a zabálását, akkor meg sértegetnek és a fejedhez vágnak mindenfélét, de neked komolyan az a legnagyobb problémád ezzel, hogy hogyan mondd el azt, hogy ne sértődjön meg a testvéred???

Ki a francot érdekel, ha megsértődik?? Őt érdekelte, hogy te nem tudod finanszírozni a gyereke belességét? Nem! Őt érdekelte, hogy neked ez plusz kiadás, és kevesebb időd is marad másra? NEM! Őt érdekli egyáltalán, hogy neked mi lenne a jobb, vagy te mit szeretnél? NEM!

Még megbeszélni sem hajlandóak veled a dolgot, annyira lenéznek. Neked meg komolyan az a legnagyobb aggályod, hogy úristen a testvéred meg fog sértődni???

Ülj le egy 10 percre, és szerintem gondolkozz el ezen. Nem fog összedőlni a világ attól, hogy besértődnek! Nem a te dolgod a gyerekük nevelése, etetése, itatása, pesztrálása, NEM neked szülték a gyereket! Oldják meg a felügyeletét úgy, ahogy akarják. Ha ennyire meghunyászkodó vagy, és félsz, hogy megsértődnek, akkor ne csodálkozz azon, ha kihasználnak.

2017. jún. 21. 11:10
 126/148 anonim ***** válasza:
98%
Utolsó, igazad van!!!!!!! A végén még hitelt is képes lesz felvenni, hogy elkerülje a konfliktust . :D
2017. jún. 21. 11:43
 127/148 A kérdező kommentje:
Megmondtam a lánynak h nem lehet itt mindent egyszerre megenni. 5 percenként kérdi ehetek már ehetek már,mondom majd ebéd után,de már 9 orakor ebédet akar mert éhes! Pedig csak a gyümölcs kell neki v a joghurt v amit talál
2017. jún. 21. 11:47
 128/148 A kérdező kommentje:
Már ki idegel komolyan ezzel az ehetek kérdéssel
2017. jún. 21. 11:48
 129/148 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem fórum, de nem tudom szó nélkül megállni: a 125-ös válaszoló minden szavával egyetértek! Egy gyermek felügyelete még egy órára is nagy felelősség (tudom, az esetek 99,999%-ban nem történik semmi, de ha mégis..... életeket tehet tönkre az önvád, hogy pont én vigyáztam rá, amikor ez és ez megtörtént), nemhogy egész nyárra! Már önmagában ezért pofátlanság ingyen és bérmentve felkérni valakit rá (és minimum átgondolatlanság elvállalni). De tulajdonképpen az étkezésre szánt költségek duplázódnak, ami egy hétvégén nem gond, ez a vendéglátás lényege, de két hónapon át ez rengeteg pénz, és itt nem az a lényeg, hogy bolti túrórudi és banán, répa, uborka vagy otthon sütött teljes kiőrlésű szuperpogácsa a menü. Akiben fel sem merül, hogy ezt finanszírozza, azzal komoly baj van, pláne, ha még anyagi gondokkal is küzd az illető, akire a gyerekét bízza.
2017. jún. 21. 11:53
 130/148 anonim ***** válasza:
95%
Tudod,kivel szórakoznának. Hazavágnám semmi perc alatt. Van neked gyermeked, akivel most tudsz minőségi időt tölteni, mielőtt szeptemberben bölcsödébe megy. Meg a van a testvérednek is gyereke, akivel neki kell időt töltenie. Oldja meg.
2017. jún. 21. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!