Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem gyereke kiesz a...

Testvérem gyereke kiesz a vagyonomból. Hogy mondjam meg sértődés nélkül?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok gyesen a 2 évesemmel,és mivel nyári szünet van tesóm megkért h vigyázzak az ö gyerekére mivel vége a sulinak.

Még csak 1,5 napot volt itt. Csütörtök déltől 5ig,meg péntek egész nap. De mást nem csinálok csak etetem ezt a lányt. 8 éves egyébként.

Egyedül nevelem a gyerekem,oké anyunál lakunk most adok neki le pénzt a gyesből,csp-ből. De a luxus dolgokat mint pl gyümölcs,joghurt,túrorudi v bármi nasi,azt külön veszem meg a gyereknek.

Egy hétre előre szoktam megvenni a nasit,joghurtot,gyümölcsöt két három napra elegendőt. Nem szeretek mindennap ilyen miatt boltba járni.

Készültem h jön unokahugom is,duplám vettem mindenből. De nem gondoltam volna h megesz mindent egyszerre már csütörtökön. Mondtam neki tv-zzen mig elaltatom délbe a kicsit,addig felzabált mindent. És csak este tünt fel h nincs meg.

Mondom jó,reggel elmentünk boltba vettünk ugy gümit,meg hasonlót h jövö hétre is elég legyen.

Én tizóraira v uzsira adok kisfiamnak ilyesmiket. nem is mindennap.

És pénteken uzsi időbe azt veszem észre h nincs meg a 6 banánból egy db se,alma sincs már,a 2 túrórudi is hiányzik. Kérdezem a lányt,hol van,azt mondja éhes volt mig altattam ebéd után a kicsit ő megette. De basszus elötte evett meg 2 nagy szelet rántott hust krumplival ebédre,elötte tizóraira evett tejberizst. Nassolt is,2 csomag kölesgolyó lett kibontva délelött,reggelizett is otthon is,itt is.

Én egész nyáron ezt nem gyözöm anyagilag... Akciósan vásárolok azért több napra veszem meg,és a bolt is a 2 évessel elindulva messze van. Környéken csak kisbolt van ami nagyon messze. Ha nem veszem meg akkor az én fiamnak se lesz.

Emlitettem péntek este tesómnak h sokat nassol a lány,de az volt a válasz h mit sajnálom tőle,mikor az én gyerekem ott van ő is kap. Igen,egy vmit,nem egy egész heti dupla adagot

2017. jún. 18. 11:27
 101/148 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem bélférges a gyerek. Vidd el orvoshoz hatha megtudod miert zabal ugy mint egy ló. Amugy meg nem gagy koteles minden fele turo rudit csokit zabát megvenni pluszba. Rakd fel a gyumolcsot a magas polcra ahol nem eri el es el van intezve. Nem etetnék a sajat penzemből egy ilyen bélpoklost
2017. jún. 18. 17:25
 102/148 anonim ***** válasza:
78%

#102 vagyok.

Unokahugom is ilyen a parom kulfoldon dolgozik es van a konyhaban egy doboz ami kinti edessegekkel van tele. Es fogja magat es belenyul meg kibontogat mindent ha en eppen nemet mondok. Akkor mondtam h megis mit kepzel magarol. Amugy meg neki sem jar ilyen otthon de azert alljon mar meg a menet

2017. jún. 18. 17:41
 103/148 anonim ***** válasza:
88%
Pedig szerintem még most az elején tisztázd ezt a testvéreddel,mert ha lenyeled és egyszer csak kifakadsz felindulásból nagyobb sértődés is lehet.Én teljesen megértelek.Testvérednek is meg kell értenie.Egy az hogy nem álltok úgy anyagilag,h.ezt finanszírozni tudjátok hónapokig,kettő a gyereknek is tudomásul kellene vennie a határokat és az anyja dolga megnevelni!
2017. jún. 18. 17:52
 104/148 anonim ***** válasza:
89%

A testvéred elég furcsán reagált a dolgokra.

Próbáld meg vele normálisan megbeszélni, ha nem megy, akkor közöld vele, hogy ezt nem bírod anyagilag, vagy fizesse a lánya kajálását, vagy vigye máshova. Esetleg anyukádat próbáld bevonni, hátha ő tud hatni a tesódra.

Ezt másképp nem tudod megoldani. Mondtad a tesódnak, hogy lényeges különbség van aközött, hogy az ő gyereke mindent megeszik nálatok, és aközött, hogy a te babád néha kap vmit, amikor a tesódéknál van?

2017. jún. 18. 18:04
 105/148 anonim ***** válasza:
84%
Szóval dolgozik a tesód, akkor lesz pénze kifizetni a lánya fogyasztását.Írd össze, és a végén nyújtsd be a számlát neki.
2017. jún. 18. 18:20
 106/148 anonim ***** válasza:
87%

Tudom, ezek közül, amit mondok most, nem túl sok kivitelezhető, de:

- megpróbálnék minden pillanatban arra figyelni, mit csinál a saját gyerekem, mosogatás közben is fél szemmel. Mert így simán meg tudod mondani a leányzónak, hogy "miért füllentesz? tudom, hogy te etted meg. csúnya dolog rákenni a kisebbre"

- beosztani a kaját, hogy ekkor meg ekkor ennyit kaphatsz. A gyerek szintjén is meg lehet magyarázni, hogy ennyi kajára nincs pénz. Ill. a tesóddal beszélni, hogy neki is meg a gyereknek is megmondod, hogy értelmes mértékben kap nasit, de ha neki nem tetszik a beosztás és nekiáll hisztizni, akkor meg lehet oldani máshogy az elhelyezését, mert neked is véges a türelmed.

2017. jún. 19. 09:25
 107/148 anonim ***** válasza:
76%

"Miért kéne nekem állnom a gyerekem fogyasztását, amikor megkérem/megkérdezem a rokonokat lehet-e náluk a gyerek? Nyilván mindenki fel tudja mérni mekkora plussz terhet bír el a pénztárcája. Mielőtt igent mondtál volna mondhattad volna hogy nem fog anyagilag beleférni. Így sincs veszve semmi, csak hát a felelősség teljességet hiányolom. Beszélj tesóddal hogy sajnos nem bírod anyagailag. "

Te egész nyárra rábízod a gyerekedet olyan rokonra, akivel annyira nincs semmilyen kapcsolatod, hogy megközelítőleg sem vagy képben az anyagi lehetőségeivel? Én is hiányolom a felelős szülői magatartást - nálad.:-)

2017. jún. 19. 09:35
 108/148 anonim ***** válasza:
93%

Egyébként nem kell semmit csinálnod, megmondod a tesódnak, hogy OLDJA MEG Ő a GYEREKE felügyeletét, nem másnak szülte, nem ötelessége senkinek sem vigyáznia rá.

Én egy idő után megmondtam unokatesómnak, hogy okés, hogy vigyázok a lányára, de nem akarom egész nyáron, mert mellette dolgoznom kell(ene) - otthoni meló, az meg ugye "ráér", és szeretnék a párommal is minőségi időt együtt tölteni, nem három órát egy héten, mert amúgy mindig nálam van a kislány.

Persze nem fogta fel, aztán egyszer meguntam, hogy hulla fáradtan fekszek le, meg csúszok a melóval és hazavittem a lányt.

Apja leszólt, hogy őneki nincs ideje vigyázni rá, én meg kiosztottam, hogy:

1. ha gyereket akarok, szülök magamnak

2. oldják meg, ők a gyerek szülei, nem én és nem kell szülni, ha nem tudja hová tenni és mindig másnak passzolja le nyárra

3. én sem haladok a dolgommal

Volt sértődés, meg utállak, de nem érdekel. Furcsa, elköltöztem 1000 km-re a párommal, MOST tudnak vigyázni a leányzóra nyáron.

Eddig miért nem ment?

2017. jún. 19. 10:06
 109/148 anonim ***** válasza:
95%

Az, hogy vigyázol a gyerekére nem ugyanaz, mint hogy eteted 2 hónapig. Azért az vigyázás is felelősségteljes dolog, az is igen szép dolog, ha ingyen elvégzed , segítség gyanánt, de azért ne kelljen már etetni is...Nagyon pofátlan a nővéred, hogy ezt elvárja, és leintézi azzal, hogy a te gyereked is evett már nála...Ezek szerint hiába mondanád neki, hogy mennyire megterhelő ez neked.

Szerintem ebből sehogy se fogsz tudni jól kijönni. Én a helyedben azt tenném, hogy elzárva tartanék mindent, ami nem hűtőbe való, a hűtős dolgoknak meg a gyerekednek szánt adagokkal beraknám egy dobozba, rátennék egy papírt, hogy X-é, a másikra meg a nagylány nevét, és oda betenném, amit neki szánsz, azzal, hogy be kell osztani x napra, ha elfogy, így járt.

A zsebpénzéből azt vesz , amit akar (amit az anyjától kap), és amit otthonról hoz, azt eszi , amikor akarja, de itt ennyi van.

2017. jún. 19. 14:04
 110/148 anonim ***** válasza:
95%
Amilyen pofátlan az anyja, olyan a lánya is.
2017. jún. 19. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!