Hogyan álljak ki magamért? Hogy védjem meg magam?
20 éves nő vagyok a bátyám 23.. a szüleimnél élünk még. a bátyám hajlamost bűántani testileg lelkileg...
hogyan védjem meg magam olyankor, amikor a bátyám meg akar ütni? Hogyan álljak ki magamért? Hogyan tudassam vele, azt, hogy ezt ő nem teheti, nincs joga megütni?
Egyszer volt olyan ,hogy miután megütött odaálltam a bátyám welé, és azt mondtam: "többet egy újjal ne érj hozzám, ne merj megütni" (már eléggés ideges voltam, szóval kissé kiabálva mondtam ezt)
erre az apám (aki persze nem is látott mindent, nem látta, hogy a bátyám megütött) szintén megütött.. és mondtam neki ,hogy dehát mit csinálsz a bátyám ütött meg én csak megvédeni akartam magam... erre apa azt mondta: "jól is tette, hogy megütött"
Na ezek után mégis hogyan védjem meg magam?
Lassan másik városba költözöm, és mivel van itt egy másod állásom, amit nem akarok itt hagyni, és itt vannak a barátaim, illetve anyámmal is tartani akarom a kapcsolatot, hetente vagy 2 hetente egy-egy napra hazajárnék.... és nem akarom hagyni magam, addig sem amíg még itthon vagyok ebben a pár hétben, illetve utána sem... Szeretnék kiállni magamért, és szeretném magam megvédeni, mert senkinek nincs joga ahhoz, hogy így bánjon velem.
szóval nem egyszerű ez a helyzet, bátyám egy nagyon nehéz eset... De szeretném, ha megtanulná azt ,hogy én nem vagyok egy rongy baba, és ő nem az atyaúristen, Ő nem bánhat így velem! Nem bánthat sem fizikailag, sem pedig verbálisan!!!!
Kérlek csak jó tanácsot írjatok! Köszönöm!
Költözz el.
De előbb testi sértés miatt jelentsd fel mindkettőt.
Ledöbbenve olvastam.
Várom a fejleményket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!