Hogyan védjem meg a testvéremet?
ha te, mint nagyobb testvér beavatkozol, számára csak rosszabb lesz.
Esetleg sunyiban a tanáraival beszélni? de ez sem egy jó megoldás. Segíts az öcsédnek, beszélgess vele, ha csak a kamaszodásban nem felejtett el kommunikálni. Támaszt adj neki. Megvédeni csak önmagát tudná
Az én öcsémre is rászállt annak idején három nagyobb gyerek, rendszeresen üldözték, ütötték-verték. Egyszer kaptam el őket (én 18 voltam akkor), soha többé nem nyúltak hozzá.
Nem kell kárt tenni bennük, de ha elszánod magad, azért úgy csináld, hogy fájjon nekik, mert különben nem fognak komolyan venni.
Öcsémre egyszer rászállt két osztálytársa hazáig kergették majd itthon a kaputelefonon hívogatták hogy menjen le verekedni. Neki akkor pont gipszben volt az egyik keze ezért pláne könnyű préda volt. Pár napra rá bementem a suliba megkerestem a két gyereket és elhívtam őket beszélgetni félre majd csöppet rájuk ijesztettem. Az egyik ott helyben elbőgte magát és sírva esküdözött hogy leszáll öcsémről, a másik az eset után hazaszaladt és egy hétig nem jött iskolába.
Többet nem volt velük probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!