Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan védjem meg a testvéremet?

Hogyan védjem meg a testvéremet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 21 éves vagyok, van két öcsém, egy 5 és egy 12 éves. Az idősebbiket sokszor bántják a korosztályán belül, iskolában és sportegyesületekben egyaránt. A szüleim eléggé idősek, elavultan gondolkoznak, bezárkózottak. Nagyon kevés figyelem összpontosul az öcsémre (a nagyobbikra), ezért szeretnék segíteni. Más gyerekek szivatják, kicsúfolják, mert szegényebb családból való, sajnos legutóbb meg is rugdosták az iskolában. Mit tehetnék?

2016. ápr. 21. 21:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

ha te, mint nagyobb testvér beavatkozol, számára csak rosszabb lesz.

Esetleg sunyiban a tanáraival beszélni? de ez sem egy jó megoldás. Segíts az öcsédnek, beszélgess vele, ha csak a kamaszodásban nem felejtett el kommunikálni. Támaszt adj neki. Megvédeni csak önmagát tudná

2016. ápr. 21. 21:50
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Verd agyon őket,oszt mondd nekik,hogy ha hozzányúlnak a tesódhoz kapnak. Csak az a gond,hogy felnőtt vagy :D
2016. ápr. 21. 21:56
 3/15 A kérdező kommentje:
A tanárok tehetetlenek vagy inkább a tüntetéssel vannak elfoglalva. Megverni nem akarok senkit, de tényleg azon gondolkodom, hogy elkapom azt az 1-2 gyereket és elbeszélgetek velük!
2016. ápr. 21. 22:06
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyenge fizikumú? Csak mert ha olyan szintű a szívatás néha oda kell b*szni. Nem mindegy, hogy kisebb zrikák vagy a mindennapjait megkeserítő bántalmazás.
2016. ápr. 21. 22:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha te püfölöd rájuk a port, akkor később csak jobban szivatnák.
2016. ápr. 21. 22:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Sajnos vékonyka, gyenge és még nagyon lekis, érzékeny is.
2016. ápr. 21. 22:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én öcsémre is rászállt annak idején három nagyobb gyerek, rendszeresen üldözték, ütötték-verték. Egyszer kaptam el őket (én 18 voltam akkor), soha többé nem nyúltak hozzá.

Nem kell kárt tenni bennük, de ha elszánod magad, azért úgy csináld, hogy fájjon nekik, mert különben nem fognak komolyan venni.

2016. ápr. 21. 23:06
 8/15 anonim ***** válasza:
77%
Az a lényeg magabiztosságot és erőt lássanak benned. Azt kell érezzék tényleg agyon lesznek verve ha csak egy rossz szót szólnak neki.
2016. ápr. 21. 23:20
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Öcsémre egyszer rászállt két osztálytársa hazáig kergették majd itthon a kaputelefonon hívogatták hogy menjen le verekedni. Neki akkor pont gipszben volt az egyik keze ezért pláne könnyű préda volt. Pár napra rá bementem a suliba megkerestem a két gyereket és elhívtam őket beszélgetni félre majd csöppet rájuk ijesztettem. Az egyik ott helyben elbőgte magát és sírva esküdözött hogy leszáll öcsémről, a másik az eset után hazaszaladt és egy hétig nem jött iskolába.

Többet nem volt velük probléma.

2016. ápr. 21. 23:24
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Írták, hogy nem az lenne a megoldás, hogy rájuk szólnál... hát de, rohadtul az lenne. 12 éves szarosok, adnál nekik 1-1 visszafogott erejű taslit meg félhangosan beszélnél hozzájuk goromba stílusban és kb lefosnák a bokájukat. Ezt kell csinálni, senkinek sem ártasz vele, csak öcséd gyerekkorát hozod rendbe amíg lehet.
2016. ápr. 21. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!