Hogyan védjem meg a testvéremet?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 21 éves vagyok, van két öcsém, egy 5 és egy 12 éves. Az idősebbiket sokszor bántják a korosztályán belül, iskolában és sportegyesületekben egyaránt. A szüleim eléggé idősek, elavultan gondolkoznak, bezárkózottak. Nagyon kevés figyelem összpontosul az öcsémre (a nagyobbikra), ezért szeretnék segíteni. Más gyerekek szivatják, kicsúfolják, mert szegényebb családból való, sajnos legutóbb meg is rugdosták az iskolában. Mit tehetnék?2016. ápr. 21. 21:48
11/15 anonim válasza:
Esetleg rájuk ijeszthetsz láncfűrésszel. Az valószínűleg hatásos lenne.
12/15 anonim válasza:
Sajnos, nem sajnos, mindenképp be kell avatkoznod. 12 évesek, ilyenkor a kortársaiktól nem igazán félnek, pláne ha az érzékeny és gyenge fizikumú. Viszont még benne vannak abba a korba hogy egy felnőttől összesz@rják magukat. Most kell cselekedni, még nem késő. "beszélgess" el velük ahogy írták.
13/15 anonim válasza:
Én egyszer a tömbházam alatti játszótéren figyeltem meg, hogy napokig szivattak egy 1-2 évvel kisebbet a 12 évesek. Hát fogtam magam és a hősnő szerepét játszva lementem, és összeszidtam őket. Akkor hagyták békén. Erre mikor a gyerek megköszönte volna, kaptam én tőle a fejmosást, hogy ezt miért kellett, mert most retteghet, hogy amikor nem látom, akkor támadják meg...
14/15 anonim válasza:
De miért kéne gorombáskodni, csak azért mert ők azok?
Én azt is el tudnám képzelni, hogy odamész hozzájuk nagy keményen, és megmondod, nekik, ha még egy ilyen, meg lesznek hívva egyesével hozzátok vacsorára, a szülők majd lebeszélik egymás között, az okot is. Aztán hadd alakuljon kedvetek szerint a beszélgetés. Ettől szerintem jobban félnének és hatásosabb lenne, mint egy bemosás, hisz még őket is nevelni kell. Na mit szóltok hozzá? :D
15/15 anonim válasza:
El kéne beszélgetni az illetékesekkel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!