Szóvá tennétek, vagy "kicsinyes" lenne?
22 éves vagyok, a húgom 18 éves, és van egy bátyánk aki 24 éves, és évek óta a párjával él 50 km-re tőlünk.
A szüleink sajnos már meghaltak, a húgom még tanul.
A nagyszüleink Németországban élnek, papám 63 éves, nagyon sokat jár Amerikába munkaügyben.
Havonta legalább egyszer jönnek Magyarországra is, és papám mindig hoz mindenféle élelmiszert, különböző sajtokat,süteményeket, tengeri halakat, stb...igazából nem is vagyunk rászorulva, inkább a különlegesség miatt hozza.
Amikor papám hazajön, akkor bátyámék is eljönnek ide, és rendszerint elviszik az 50%-át annak amit papám hozott.
Néha nem zavar, mert ha valami olyat hoz amit nem szeretek akkor úgysem fogyasztanánk el, de van amikor sokallom amit elvisznek.
A húgom nem bírja ezeknek a tengerentúli kajáknak a többségét, így őt nem izgatja, de én szinte "mindent" megeszek 1 hónap alatt, és szeretem is azokat amit hoz.
Sosem volt megbeszélve a bátyámmal,hogy viheti az 50%-ot, ezt ő magától gondolta így.
Egyszer elpakoltam a ránk eső részét annak amit papám hozott, ami ugye több volt mint a szokásos, így kevesebb maradt a bátyáméknak, amit ő meg is kérdezett,hogy miért pakolom el?
Mondtam neki,hogy mert így igazságos, mi ketten vagyunk, ő úgymond egyedül, hisz papám hármunknak hozza ezeket.
Aztán mondta hogy jó, de azért megkóstolnának egy-két dolgot abból amit elraktam.
Mondtam,hogy nyugodtan,mert nem sajnálom senkitől sem az ételt, de hozzá tettem,hogy aztán majd csomagolják vissza rendesen a kóstolás utáni maradékot.Azzal elmentem dolgozni, és mire hazajöttem láttam,hogy a kuka tartalma alapján az általam elpakolt 60-70% felét megették, a maguk részét meg elvitték, tehát ugyan annyi maradt nálam mint szokott.
Igazából itt éreztem először,hogy ez sok nekem.
Nem akarok kicsinyeskedni, de ezek többnyire különleges ennivalók, nem igen lehet kapni Magyarországon, vagy csak nagyon drágán.
Egyszer tonhalas konzerveket pakoltak, és akkor mondta a bátyám a barátnőjének,hogy apukád biztos örülni fog neki, tehát jut a családtagoknak is.Ez szép gesztus, de nekem mégsem tetszik, hisz papám nekünk hozza ezeket, nem pedig egy másik családnak.
Így viszont hozzá kell tennem,hogy amíg a bátyám, és a barátnője itt lakott velünk, és a szüleinkkel addig a bátyám 10-20 ezret adott le a fizetéséből, a barátnője meg semmit, míg ott a bátyám saját elmondása alapján lead 40-50 ezret, és akkor még viszi ezeket a különleges ennivalókat...na nekem ezért nem tetszik ez az egész.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, ez a tonhal csak egy példa volt, nem ez a lényeg.A másik,meg hogy mi nem külföldön vagyunk, tehát papám idehozza olcsón, attól még itt drága.
Meg sorolhatnám miket hoz még, nem az a lényeg,hogy mi mennyit ér, inkább a különlegességen van a hangsúly.
A húgomtól én nem kérek pénzt, nem igazán zavar, keveset eszik, azt is magának veszi meg, és bár tény,hogy nem felső vezetői fizetésből élek, de a koromhoz képest, és a családi állapotom miatt egész jól elvagyok.
Azért is írtam,hogy nem "segélycsomagként" érkezik amit hoz, nem ezen múlik,hogy éhen halunk e vagy sem, itt tényleg az,hogy számomra finom, és különleges ennivalók vannak.
Eddig ezért sem szóltam, mert veszteségem ugyan nincs belőle, csak ha idegeneknek akarnám szétosztani akkor ahhoz nem kell a bátyám, és akkor még én leszek a jótevő is, amitől jobban érezném magam.
(gondolom benne van ez a bevágódok az apósnál/anyósnál a különleges kajákkal)
Hát ha a barátom nagypapája hozna neki, és a testvéreinek különleges ételeket, akkor nem lenne pofán elhordani az apámhoz, hanem inkább örülnék, ha megosztják velem...
Nem vagy kicsinyes, mond meg a papádnak, hogy mindenből csak HÁRMAT vegyen, és kész. A bátyád a pofátlan, de nagyon is.
3-s válaszoló voltam.
Még mindig ott tartok, hogy az ajándékot 3 felé kell osztani és mindenki a sajátját kóstolgassa vagy ajándékozza tovább.
Azért a bátyáddal van még néhány gond.
1. Értem, hogy a lakás egy harmada az övé, de ha nem lakik ott gondolom nem fizet a rezsibe sem. A karbantartásba, állagmegőrzésbe beszáll legalább?
Én azért tudatosítanám benne, hogy mivel ti használjátok, fizetitek a lakást, nem járkálhat ki-be oda és vihet el bármit.
2. A még tanuló húgotokat közösen kellene eltartanotok. Ő ezt a feladatot rád hagyta. Viszont képes kienni benneteket.
*Egyáltalán át megy hozzátok akkor is ha abból nincsen érdeke, mint itt az ételből?
Bocs, lemaradt a kérdőjel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!