Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van a nővérem aki 16 éves én...

Van a nővérem aki 16 éves én 14 vagyok, de nagy segítség kellene valaki segít?

Figyelt kérdés
Az van hogy a nővérem jó tanuló, én nem vagyok az. A nővérem minden egyes 5-ösért kap 200 Ftt anyától , anyának már nagyon elege van és nem tudja már fizetni neki, mert konkrétan a heti zseb pénz neki még nekem 1500 Ft, és anya már sok pénzt adott neki de már nagyon nincs kedve az egészhez mert lehúzza anyagilag és már unja de nem szól neki. Nálam is ez van de én nem szoktam jó jegyeket vinni haza. Inkább a 3. A nővérem sosem mosogat el sosem takarít sehol soha nem segít a hazimunkaba , és mindig én csinálom meg, de még a legkönnyebb feladatot se csinálja.. aztán ott van a barátja aki ha szabad napja van folyton itt alszik ami rohadtul idegesít mert minden reggel felkelnek ott ül a vcnel amikor cigit szív nyitva hagyja az ablakot, ha torrenten töltök le filmet játékot megkér hogy allitsam le mert rossz a net.. IDEGESITO NEM BIROM !AR AZ EGESZET nem tudtok segíteni mivel nyugtassam magam?

2017. máj. 6. 22:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%

Anyudnak nincs szája? Esetleg nem tud kommunikálni a gyerekeivel?

Ha nincs pénze, akkor közölje a nagylányával, hogy nem a szüleinek tanul, hanem magáért, és ezért nem jár külön pénz. Tanuljon továbbra is, de ezentúl nincs 200 forint minden ötösért. Majd közölje vele, hogy mivel ő is otthon lakik, vegye ki a takarításban a részét ahogy mindenki más. Ha nem takarít, nem segít, akkor közölje, hogy

- Ok, lányom! Ha nem vagy hajlandó kivenni a részedet, akkor mától kezdve nem vagyok hajlandó megengedni, hogy a fiúd itt aludjon..

Ennyi.

2017. máj. 6. 23:03
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Megkaptam a privat üzenetedet. Miért is gond, hogy a barátját 5 éve ismeri? Attól még anyád közölheti a 16 éves lányával, hogy a fiú nem aludhat a saját lakásában.
2017. máj. 6. 23:07
 3/19 anonim ***** válasza:
83%
Ha a nővéred minden áldott nap kap egy ötöst (akkor a tanévben 180 jegyet kellene szereznie legalább, ami azért durván sok), akkor se kerül többe havi 4600-nál. Ez neked sok pénznek tűnhet, egy család havi kiadásai között viszont aprópénz. Hagyd a felnőttek gondjait a felnőttekre, nem neked kell vigyáznod az anyádra és nem neked kell nevelned a nővéredet.
2017. máj. 6. 23:14
 4/19 A kérdező kommentje:

Igaz de nem akarja a családból mindenki olyan nem mer senki se semmit mondani egyedül én merem kijelenteni a véleményem.

Igaz a h%*)$e pi##@ novereme az utolsó szó mindig... Istenem már.. áhh

2017. máj. 6. 23:15
 5/19 A kérdező kommentje:
De már nem bírom, istenem felhizlalt elkényeztetett ez csésze fel minden nap látom őket, minden nap itt van és már nem bírom idegileg.... Ahhhfeg
2017. máj. 6. 23:17
 6/19 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, javaslom, járj sportolni, ott jobban le tudod vezetni a feszültséget, mint itt, mert mi nem a nővéred hibáztatjuk. Anyád felnőtt. Ha baja van, szól, ha nem szól, nincs is olyan nagy baja.
2017. máj. 6. 23:26
 7/19 anonim ***** válasza:
63%
Esetleg tanulj te is és akkor te is több zsebpénzt kapsz.
2017. máj. 6. 23:28
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

Lássuk jól értem-e. Nővérednek és neked felajánlották, hogy minden ötösért kaptok 200ft-ot. Nővéred tanul tisztességesen így sok ötöst szerez, te meg nem. De te ettől függetlenül is kapsz heti 1500Ft zsebpénzt. Az annyi, mintha kapnál heti kb 7db ötöst. Én is jártam középiskolába, úgyhogy pontosan tudom, hogy nem kap az ember minden egyes héten 7-8db jegyet.

Szóval akkor ki is "húzza le" anyádat?

2017. máj. 7. 00:24
 9/19 anonim ***** válasza:
46%

Gondolom anyádnak van szája, ha valami baja van, majd elintézi. Mégiscsak ő a felnőtt, nem?

De pl te is használhatod a nyílást a fejeden és megkérheted a csávót, hogy menjen ki bagózni, ne a wc-t foglalja be. Ebben mi a nehéz? Azt meg nem hiszem, hogy minden egyes nap filmet meg játékot töltesz le. Vagy ha mégis akkor nem csoda, hogy szarok a jegyeid.

2017. máj. 7. 00:39
 10/19 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy meg szard le a csávót és hadd menjen a torrent. Mondd meg neki, ha majd ő fizeti a netet, akkor lekapcsolod.

Amúgy én is sportot vagy más hobbit ajánlok, ott levezethetnéd a feszt.

Egyébként ha nekem anyám 200 pénzt adott volna egy ötösért, akkor tanultam volna, mint a kisangyal.

Én nem kaptam csak úgy pénzt, örültem, hogy kaját kapok : D

2017. máj. 7. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!