Hatalmas balhé van a családban és csak én tudom az igazságot. Mondjam el vagy bölcsebb lenne csendben maradni?
Középső gyerek vagyok, egy lány tesóm van és egy fiú.A fiú 24 éves, a "kistesónk" 16 éves. A bátyám barátnője felpofozta a lány tesómat és most ő a főgonosz itthon.A bátyám valószínűleg szakítani fog vele és nem tudom mit csináljak. Ott voltam amikor történt, de mégis a tesóm mellé álltam amikor kiderült. Az ő hibája volt az egész, legszívessebben én is kikapartam volna a szemét, de aztán megsajnáltam.
Szeretném legalább a fiú tesómnak elmondani, hogy mi történt, hogy ne menjen a kapcsolata rá erre, de tudom előre, hogy fájni fog neki az igazság és nem tudom mit fog csinálni a húgunkkal, a szüleimről nem is beszélve!
De miért alázzátok még mindig a kérdezőt?
Szerintem kifejezetten jó megoldást választott.
Nevelő hatás a hugira: elérte, hogy saját maga vallja be a hazugságát. Ez jó. Tulajdonképpen felvállalta ő is, hogy hazudott, hiszen azzal, hogy a hugi színt vallott, "lebuktatta" őt is. Tehát tudja a család, hogy hazudott és a hugi mellé állt.
Sőt, tulajdonképpen magának tett ezzel rosszat, hiszen a szavahihetőségét bukta - hiszen nem ő számolt be az igazságról, hanem a "bűnbánó" húg.
Persze, eleve nem szabadott volna hazudni, de az adott szituból kiindulva ez volt a legjobb megoldás, ha a kérdező tálal ki, akkor nem csak hazug lett volna, de még hátba is szúrt volna egyszerre mindenkit.
A "büntetést" megkapták, most az egész család utálja a kérdezőt és a húgát is, de az igazság kiderült, és ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!