Tényleg bunkó vagyok?
Van egy húgom,10 éves.Egész nap beszél és zargat.Próbáltam vele játszani,de nem értem el vele semmit.Egész nap tanulok,takarítok,különórákra járok(még mindig),kutyát sétáltatok,néha boltba járok ha kell valami,szinte csak ezeket csinálom.Ezek után meg jön húgom,és egyfolytában zargat,csacsog.Minden másodpercben bejön,egyfolytában beszél,de tényleg be nem áll a szája.Idétlen hangokat ad ki,csattog,cuppog,pattog,mindig valamivel hangoskodik.
Többször kértem szépen,hogy hagyja abba,mert zavar,de nem érdekli.
Ma reggel is ültünk a kocsiban,mert vártuk apáékat,erre elkezdett tapsolni meg csapkodni a kezével.Kértem,hogy ha lehet akkor halkabban,meg hogy hagyja abba,mert zavar.Egy picit abba hagyta,de utána elkezdte pattogtatni a körmét...:/
Képzeljétek el..ültök a síri csendben és egyszer csak valaki elkezd valamit pattogtatni melletted.Elég zavaró.
Van hogy direkt selypítve beszél,szándékosan idétlenül röhög,szó szerint.
Mindenbe beleszól,ha meg én csinálom ugyanazt akkor meg ordít velem.
Nagyszüleinknél is ordított velem,olyan flegmán,kényesen,lenézően(el van kényeztetve),egy idő után meg megelégeltem és rászóltam hogy velem így ne beszéljen!Utána meg még neki állt feljebb és ordított velem,én is visszaordítottam hogy FOGD VISSZA MAGAD TE MAJOM !
Ne erre nagyanyám beleszólt,hogy én hogy merek így beszélni a húgommal,miért vagyok ilyen ideges,miért vagyok ilyen.Mondtam neki,hogy hogy beszélt velem(Ő IS HALLOTTA,OTT ÜLT VELÜNK SZEMBEN!),erre meg hogy ő ezt nem tapasztalta...
Pedig még anyám is hallotta,és csitítgatta is hogy azért drágám nem kéne így beszélni a nővéreddel,de nagyanyám akkor is engem szidott
Mindig bűnbakot csinál belőlem,mindent rám ken meg hazudozik,elveszi a cuccaimat utána meg azt mondja,hogy én azt mondtam neki,hogy az övé lehet(ami nem igaz).
Van saját szobája,de egyfolytában az én szobámban van,EGYFOLYTÁBAN.Beül TV-ni és mondja a magáét,mikor én tanulok.Jön oda zavarni,ha meg szólok akkor meg besértődik.
Van saját TV-je is,de nem használja,mert neki az enyém kell.Van saját számítógépe is,de akkor is az enyém kell neki.
Hisztizik és nyávog folyamatosan.Elmennek anyával a boltba és vesznek mondjuk egy cipőt amit ő választ.Hazaérnek bevágja a szekrénybe és nem hordja,mert nem tetszik neki...(nem mindegyik cipővel/ruhával csinálja ezt,de előfordul)
Van egy csomó ruhája,több van mint nekem meg anyának együtt.Erre reggel jön cirkuszolni,hogy nincs trikója.Bemegyek a szobájába,kinyitom a trikós fiókját,és tele van trikókkal.Mondom neki,hogy tele van,meg hogy miért mond olyat hogy nincs neki,erre ő:
-Nem láttam !
Aha persze,mert az egyetlen trikós fiókjába nem kereste a trikóit...
Nadrágtól kezdve a bugyikig ezt csinálja.Egyfolytában 3-4 db-ot váltogat és azt mondja,hogy nincs több.
Csak azért mondja,mert nem tetszik neki,vagy csak nem akarja felvenni.
Reggeltől estig cirkuszol,minden baja van.Anyámat is zargatja.Minden másodpercben :ANYA ! ANYA ! ANYA !
Szegény anyám is mindig rohan hozzá,hogy mi van megint,mi történt.
Kap egy leckét szerdán,amit jövőhét hétfőre kell megcsinálni,szerda este nekiáll visítani,hogy elfelejtette megcsinálni.Na és ilyenkor jön a világvége.Bömböl,hogy nincs kééééész !!!!Mondjuk neki,hogy nem holnapra kell,de nem érti meg.Szegény anyám meg este 9-kor nekiáll segíteni neki.
Mindig ki akar menni játszani,amivel nincs gond.Na de,ha nem mehet ki,akkor is olyan hisztit levág,hogy az nem igaz.Anyáék elmentek bevásárolni,én meg magántanárhoz,ő meg ki akart menni.Anyu mondta neki,hogy ne menjen már ki,mert egyedül lesz itthon és félti.Olyan hisztit levágott,hogy csak na.
És ezek után,ha szólni merek valamiért a fentiek közül,akkor én vagyok az idegbeteg,a bunkó,a türelmetlen,az ünneprontó...sorolhatnám.
Leginkább a hangoskodása zavar.Vannak hangok/dolgok,amik miatt hamar felmegy bennem a pumpa,vagy irtózok tőle.
Evésnél például csámcsog és nyitogatja a száját.Kérem hogy figyeljen oda erre,de nem.
Csámcsogástól,nyitott szájjal evéstől,hangos nyeléstől irtózok.
Nem értik meg hogy nagyon zavarnak ezek a hangok,és még szidnak is miattuk.
Hogy beszéljem meg húgommal ?Tényleg bunkó vagyok ?Bennem van a hiba ?
Mindig ilyen volt.Nem túlzottan hiperaktív,de nem képes egyedül lenni.Nem önálló,nagyon nem.Ha én egyedül elpakolok,vagy takarítom a szobám,akkor én azt egyedül megcsinálom,mert összehajtogatni pár ruhát nem nehéz,meg port törölni,de ő nem akarja egyedül megcsinálni,mert Neeeem tuuuuddjaaaa hoooogy hoogy keeeel!!!
Tudja csak lusta hozzá.Én felállok és hozok neki pl.poharat,mert ha nem akkor szidnak,hogy miért nem segítek neki.Ha meg én kérek akkor nem áll fel.Azt mondja NEM!!
Ha ezt szóvá teszem,hogy bezzeg én felállok,akkor megint csak engem szidnak,hogy mit hisztizik,állják fel én.
És ez nagyon rosszul esik.Stresszel egész nap,idegesít,ha én kérek valamit azt nem csinálja meg,de elvárja hogy én csináljam meg amit ő akar....És ezek után még engem szidnak
+Nem tudja valaki,hogy hogy lehet ,,nem törődni''a hangokkal vagy kizárni,enyhíteni őket?
Rettenetesen zavarnak.Ha hallom hogy valaki nyel,vagy rág vagy csámcsog/eszik.A világból ki lehet vele kergetni.Ideges leszek tőle,meg elmegy az étvágyat.
Van akinek hasonló problémája van ?
Abban egyetértek, hogy az ilyen gyerekes hangoskodás kiborító, de...
...mondjuk én ott IS leragadtam, hogy "kutyát sétáltatok"... WHAT?! Az a koszos dög fontosabb, mint a húgod?! Szóval belevenni egy ilyen egyáltalán nem fontos dolgot elég hülyeség. Azt megértem, ha tanulsz, mert az életed fontos, vagy bármi, de add el a kutyát, vagy ajándékozd el, vidd be egy menhelyre, de nehogy már a testvéred másodlagos legyen!
Nem másodlagos a testvérem.Minden nap el kell vinnem,mert apám kötelez rá.Nem arról van szó,hogy nem szeretek kutyát sétáltatni,de ennyire sűrűn nem vinném el ,hanem csak a kertben kifutattnám.Imádom a kutyámat,semmi pénzért el nem adnám.Ő az egyetlen otthon,aki nem bánt és nem röhög rajtam.
Évekig tartott mire megkaptam.Nem fogom csak úgy eldobni.
A legnagyobb álmom egy kutya volt.Én neveltem fel,én vagyok érte a felelős.
És hidd el,amíg úgy beszél velem a húgom mint egy darab ronggyal,addig fontosabb a saját kutyám.
+Azóta próbálok nem foglalkozni vele.Ha idegesít nem reagálok.Egy ideje már ráunt és eljátszogat.Én is játszik vele kb.napi fél órát.Kicsit visszavett a stílusából,de még mindig akad rajta csiszolni való.
+Miért gond,ha kutyát sétáltatok ???
A kutyákat el kell vinni sétáltatni.Gondolom neked nincs kutyád.
És még hol ragadtál le ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!