Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg én vagyok a bunkó,...

Tényleg én vagyok a bunkó, hogy ezt mondtam?

Figyelt kérdés

A húgommal különböztünk össze, és most vérig van sértve, tönkretette a karácsonyt, egyfolytában hívogatja a rokonokat, hogy az én bunkóságomról panaszkodjon nekik.

Sajnos muszáj hosszabban kifejteni az előzményeket, hogy érthető legyen.

Húgom nagyon fiatalon összejött a férjével, 17 évesen terhes lett, elköltözött otthonról, összeházasodtak, a sulit sem fejezte be (azóta sem). Ennek lassan 12 éve. 3 évre rá megszületett a második gyerek is. És 2 éve a 3. is.

Nem mondom, hogy minden zökkenőmentesen zajlott, de ezek a konfliktusok (főleg a szüleim és a húgom közt) szépen lassan csökkentek.

A férje segédmunkás, ő nem dolgozik, az anyósa lakásán élnek 12 éve, egy szobában a gyerekekkel. (Anyósa is velük lakik, csak ő külön szobában.)

Nekem is van azóta saját családom, szintén 3 gyerek. Amikor a kicsi megszületett testvéreméknél mindent mi adtunk nekik, a kiságytól kezdve, a babakocsin át, az utolsó ruhácskáig. Ami nem volt meg, vagy nem volt elég, azt is szüleim, vagy mi vettük meg, mert ő már mindent eladott. (hozzáteszem egy darab kisruhát, vagy egy csomag pelenkát nem kaptunk tőlük, amikor az enyémek születtek, mert ők szegények, így is alig élnek meg)

Nagyon kevés pénzből élnek, nem is sajnáltam tőlük semmit, hiszen nekünk már úgysem kellenek. A mai napig támogatjuk őket, mert 140-150 ezer forintból élnek 6-an. Több a bevételük, de tesóm férje csak 40-60 ezret rak a családi kasszába, a maradék 100-at isten tudja mire, de elkölti. Rengeteg élelmiszert vásárolunk nekik, hogy legalább a gyerekek rendesen egyenek, anyuék veszik a ruhákat a gyerekekre.

Erre húgom férje kitalálta, hogy ők vállalnak még egy 4. gyereket is. Mindenki szurkoljon, hogy most végre fiú legyen.

Na erre mondtam én azt, hogy az ő dolguk, hogyan cseszik el az életüket, de ha összehoznak még egy gyereket, én onnantól fogva egy darab zsemlét nem vásárolok nekik, egy forintot nem adok "kölcsön" (ilyen soha viszont nem látott kölcsönpénzekre gondoljatok), mert nem azért dolgozom, hogy ők sorban szüljék a gyerekeket egy lukba, akiket aztán a szüleim, meg mi tartunk el.

Nyers voltam, tudom, de nem látok más megoldást, minthogy elzárom a pénzcsapot feléjük, mert felelőtlenek. Most én vagyok az utolsó bunkó, aki irigykedik, mert nem lehet több gyereke (3 császár után nem vállalnék be akkor sem egy 4.-et ha szerettem volna, de nem szeretnénk természetesen.), és most tőlük is el akarom venni az álmukat. Mármint azzal, hogy nem pénzelem őket tovább, ha csinálnak egy negyedik gyereket is.

Nem bánom, hogy ezt mondtam, és tartom is magam ahhoz, ami elhangzott, nem ez a kérdés. De tényleg akkora szemétség ezt így a képükbe mondani? Ti mit mondtatok volna a helyemben?

2016. jan. 6. 13:59
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
97%

Én is hasonló módon reagáltam volna a helyedben, mert a pofátlanságnak van határa...szegény gyerekek szenvednek az ilyen idióta szülők miatt...

Ha annyira van pénzük 4. gyerekre akkor tartsák el ezt a 3-at, én kicsit elriasztásképpen most 1 hónapig nem fizetnék semmit, hogy érezzék mivel játszanak...

És tényleg tartanám a szavam, nem törnék meg, tudom, hogy valószínűleg szerencsétlen gyerekek szenvednének, de majd az 5. vagy a 6. gyerek után mi lesz veletek?

22F

2016. jan. 6. 14:05
 2/32 anonim ***** válasza:
98%
Igazad van. Az ember egy pontig nyilván próbál segíteni, de amikor ezt a másik oldalról ennyire természetesnek tekintik, és ilyen pofátlanul elvárják, akkor nyilván eljön az a pont, amikor megunja. Én őszinte ember vagyok, ugyanúgy a szemébe mondtam volna.
2016. jan. 6. 14:05
 3/32 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem teljesen igazad van! Nem voltál bunkó egyáltalán.
2016. jan. 6. 14:09
 4/32 anonim ***** válasza:
94%
1000%-ig egyetértek veled,nagyon okosan cselekedtél.Sőt,támogatom az egyes válaszoló ötletét,már mosd zárd el a pénzcsapot,mielőtt terhes lesz,szokják csak.Tudják meg,milyen szar helyzet lesz,hát még akkor,ha tényleg összejön a negyedik purdé.
2016. jan. 6. 14:12
 5/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen én is úgy érzem, hogy visszaélnek a jóindulatunkkal. Már eleve a 3. gyereket is csak azért vállalták, mert nálunk van fiúgyerek is, és a sógorom meg van zavarodva, hogy neki fiú gyerek kell. Amíg csak 2 gyerekük volt, addig nagyjából kijöttek a pénzükből, sokkal kevesebbet segítettünk nekik.

2016. jan. 6. 14:14
 6/32 anonim ***** válasza:
98%
Én kb. a második gyerek vállalásánál megtettem volna ezt. OK, az első véletlen összejött, de akkor jöjjenek legalább egy kicsit egyenesbe, utána szüljenek újabbakat.
2016. jan. 6. 14:19
 7/32 anonim ***** válasza:
98%
Én alapból nem segítenék nekik semmit.
2016. jan. 6. 14:19
 8/32 anonim ***** válasza:
98%
Írod, 2 gyerekig kijöttek a pénzből, de úgy, hogy anyósnál laktak, két gyerekkel egy szobában. Ilyen esetben azért kéne meghúzniuk magukat, hogy normális lakásviszonyaik legyenek.
2016. jan. 6. 14:21
 9/32 anonim ***** válasza:
98%
Őszinte voltál és még így is nagyon árnyaltan mondtad el a véleményed. Nem te vagy a bunkó, hanem ők a pofátlanok. A pénzcsapot ha eddig nem tetted tényleg zárd el, én nem csak riogatásként tenném ezt és nem csak egy hónapig. A testvéred és párja érzelmi zsarolásban profik, ne vedd magadra akármit mondanak. Itt az ideje, hogy vállalják a felelősséget a döntéseikért.
2016. jan. 6. 14:24
 10/32 anonim ***** válasza:
98%

egyet értek veled. sajnos szerencsétlen gyerekek sorsát cseszik el ezzel. nem szabadna a határikon túl gyereket vállalniuk. így is "gáz" hogy ennyi év után sem sikerült elköltözni a szülőkől és még mindig mástól várják a segítséget.

én is ismerek olyat, aki 17 évesen lett anya. de szépen behozta magát, leérettségizett, tanult szakmát.. hamarosan külön is tudtak költözni. nekem a pofámról lesülne a bőr,hogy az anyós lakásán élek több mint 1 évtizede, nem dolgozok..de a 4. gyerek az kell. és hova tervezik rakni majd? miből fogják etetni ?

jól tetted,hogy megmondtad nekik.a húgod nem semmi egy nőszemély.. de a férje se, ha csak úgy 100 ezret eltapsol a semmire, amikor otthon van a 3 gyerek..

2016. jan. 6. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!