Tényleg én vagyok a bunkó, hogy ezt mondtam?
A húgommal különböztünk össze, és most vérig van sértve, tönkretette a karácsonyt, egyfolytában hívogatja a rokonokat, hogy az én bunkóságomról panaszkodjon nekik.
Sajnos muszáj hosszabban kifejteni az előzményeket, hogy érthető legyen.
Húgom nagyon fiatalon összejött a férjével, 17 évesen terhes lett, elköltözött otthonról, összeházasodtak, a sulit sem fejezte be (azóta sem). Ennek lassan 12 éve. 3 évre rá megszületett a második gyerek is. És 2 éve a 3. is.
Nem mondom, hogy minden zökkenőmentesen zajlott, de ezek a konfliktusok (főleg a szüleim és a húgom közt) szépen lassan csökkentek.
A férje segédmunkás, ő nem dolgozik, az anyósa lakásán élnek 12 éve, egy szobában a gyerekekkel. (Anyósa is velük lakik, csak ő külön szobában.)
Nekem is van azóta saját családom, szintén 3 gyerek. Amikor a kicsi megszületett testvéreméknél mindent mi adtunk nekik, a kiságytól kezdve, a babakocsin át, az utolsó ruhácskáig. Ami nem volt meg, vagy nem volt elég, azt is szüleim, vagy mi vettük meg, mert ő már mindent eladott. (hozzáteszem egy darab kisruhát, vagy egy csomag pelenkát nem kaptunk tőlük, amikor az enyémek születtek, mert ők szegények, így is alig élnek meg)
Nagyon kevés pénzből élnek, nem is sajnáltam tőlük semmit, hiszen nekünk már úgysem kellenek. A mai napig támogatjuk őket, mert 140-150 ezer forintból élnek 6-an. Több a bevételük, de tesóm férje csak 40-60 ezret rak a családi kasszába, a maradék 100-at isten tudja mire, de elkölti. Rengeteg élelmiszert vásárolunk nekik, hogy legalább a gyerekek rendesen egyenek, anyuék veszik a ruhákat a gyerekekre.
Erre húgom férje kitalálta, hogy ők vállalnak még egy 4. gyereket is. Mindenki szurkoljon, hogy most végre fiú legyen.
Na erre mondtam én azt, hogy az ő dolguk, hogyan cseszik el az életüket, de ha összehoznak még egy gyereket, én onnantól fogva egy darab zsemlét nem vásárolok nekik, egy forintot nem adok "kölcsön" (ilyen soha viszont nem látott kölcsönpénzekre gondoljatok), mert nem azért dolgozom, hogy ők sorban szüljék a gyerekeket egy lukba, akiket aztán a szüleim, meg mi tartunk el.
Nyers voltam, tudom, de nem látok más megoldást, minthogy elzárom a pénzcsapot feléjük, mert felelőtlenek. Most én vagyok az utolsó bunkó, aki irigykedik, mert nem lehet több gyereke (3 császár után nem vállalnék be akkor sem egy 4.-et ha szerettem volna, de nem szeretnénk természetesen.), és most tőlük is el akarom venni az álmukat. Mármint azzal, hogy nem pénzelem őket tovább, ha csinálnak egy negyedik gyereket is.
Nem bánom, hogy ezt mondtam, és tartom is magam ahhoz, ami elhangzott, nem ez a kérdés. De tényleg akkora szemétség ezt így a képükbe mondani? Ti mit mondtatok volna a helyemben?
igazad van.
kérdezd meg mire kéne irigykedned? arra hogy egy szobában laknak egy rakáson és mindent ti fizettek nekik?
anyudék mit mondanak? ők is elzárják a csapot?
Én is egyetértek veled. És mi van, ha a 4.is lány lesz? :)
Ne foglalkozz velük, nem a te felelősséged, és nem a szüleiteké. Én már rég megvontam volna minden nemű anyagi támogatást, mert ők két fűszálat nem tesznek azért, hogy jobban éljenek.
Tényleg nem tudom mire megy el az a pénz(100e), mert azért 240 ezerből, ha szűkösen is, de meg tudnának élni. Mindenki tisztában van vele, hogy a sógorom a hunyó a pénz dologban is, meg abban is, hogy nem költöznek el onnan. Meg gyereket is ő akar igazán, a tesóm csak buta, és követi mint egy kis pincsikutya mindenben.
De ez az ő élete, ha ilyen férfi mellett akarja leélni, akkor tegye, én nem akarok beleszólni. Az elején próbáltunk a lelkére beszélni, de hiába. Tényleg csak a gyerekeket sajnálom, a nagy 11 éves, és ott van velük egy szobában... gondolom mindent hall...
Nem is tudom, hogy hova férne el még egy gyerek, így is egymás hegyén-hátán vannak.
Anyuék úgyis támogatni fogják őket az unokák miatt, kicsit félek is, hogy majd őket húzzák le anyagilag még jobban... tanácstalan vagyok.
anyudékkal ülj le és beszéld meg velük, ha pénzelik őket akkor jön a 4. 5. ... és dolgozni egyik se fog.
sajna tesód ha buta ha nem, akkor is a gyerekek szívnak!
anyós hogy bírja, hogy ott élnek?
szerintem szóltak már szépen is, hogy talán nem egy szobabán kéne lakni 5en.
meg sztem sóginak lehet egy olyan "nekem te ne szólj be" stílusa
Es a hugod valaha dolgozott 1 percet is??...
Ne haragudj de ez roma viselkedés. ... 1 szobaba 4 gyerek +2 felnott???.. majd jon az otodik meg a hatodik gyerek...
Nem nem.... a ferj húzzon el dolgozni szepen hova az istenbe rak 100E f forintot???
Nekem a ferjemmel jo munkank van de meg igy sem merek vallalni gyereket egyenlőre. 1 fiatal vagyok nagyon 2 szeretnek valami biztos pontot... ( ami 100% os...)
Igazad van h nem veszel nekik semmit tul kenyelmes h a hugod csak a gyerekeket szuli... mi lesz veluk? 1 nap ehen halnak? Vagy csak segelyen akarnak elni????? Zard el 1 honapra a "csapot". Meggondoljak h kell-e meg 1 gyerek....
De viszont a testvered.... tudom h segiteni akarsz de ez tulzas....
le lehet pontozni, de ez baromira nem egészséges. én úgy gondolom, hogy a gyerekek megérdemlik a saját, külön szobát.de ha nincs rá mód, akkor olyat,hogy 2 gyerek osztozzon egy szobán. na már most ezt 1 gyereknek se tudják biztosítani, erre be akarnak vállalni négyet is..
én szégyellném,hogyha a szüleimnek ennyire nem lenne igénye a normális életre. komolyan 2 felnőtt+4 gyerek egy szobába.. +másik szobában a nagymama.
jól teszed ha nem adsz nekik többet. tényleg eléggé roma szokás ,hogy mi semmit nem teszünk, nem dolgozunk, de elvárjuk hogy mások támogassanak..
neked is vannak gyerekeid,van gondolom jobb helyre költened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!