Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg én vagyok a bunkó,...

Tényleg én vagyok a bunkó, hogy ezt mondtam?

Figyelt kérdés

A húgommal különböztünk össze, és most vérig van sértve, tönkretette a karácsonyt, egyfolytában hívogatja a rokonokat, hogy az én bunkóságomról panaszkodjon nekik.

Sajnos muszáj hosszabban kifejteni az előzményeket, hogy érthető legyen.

Húgom nagyon fiatalon összejött a férjével, 17 évesen terhes lett, elköltözött otthonról, összeházasodtak, a sulit sem fejezte be (azóta sem). Ennek lassan 12 éve. 3 évre rá megszületett a második gyerek is. És 2 éve a 3. is.

Nem mondom, hogy minden zökkenőmentesen zajlott, de ezek a konfliktusok (főleg a szüleim és a húgom közt) szépen lassan csökkentek.

A férje segédmunkás, ő nem dolgozik, az anyósa lakásán élnek 12 éve, egy szobában a gyerekekkel. (Anyósa is velük lakik, csak ő külön szobában.)

Nekem is van azóta saját családom, szintén 3 gyerek. Amikor a kicsi megszületett testvéreméknél mindent mi adtunk nekik, a kiságytól kezdve, a babakocsin át, az utolsó ruhácskáig. Ami nem volt meg, vagy nem volt elég, azt is szüleim, vagy mi vettük meg, mert ő már mindent eladott. (hozzáteszem egy darab kisruhát, vagy egy csomag pelenkát nem kaptunk tőlük, amikor az enyémek születtek, mert ők szegények, így is alig élnek meg)

Nagyon kevés pénzből élnek, nem is sajnáltam tőlük semmit, hiszen nekünk már úgysem kellenek. A mai napig támogatjuk őket, mert 140-150 ezer forintból élnek 6-an. Több a bevételük, de tesóm férje csak 40-60 ezret rak a családi kasszába, a maradék 100-at isten tudja mire, de elkölti. Rengeteg élelmiszert vásárolunk nekik, hogy legalább a gyerekek rendesen egyenek, anyuék veszik a ruhákat a gyerekekre.

Erre húgom férje kitalálta, hogy ők vállalnak még egy 4. gyereket is. Mindenki szurkoljon, hogy most végre fiú legyen.

Na erre mondtam én azt, hogy az ő dolguk, hogyan cseszik el az életüket, de ha összehoznak még egy gyereket, én onnantól fogva egy darab zsemlét nem vásárolok nekik, egy forintot nem adok "kölcsön" (ilyen soha viszont nem látott kölcsönpénzekre gondoljatok), mert nem azért dolgozom, hogy ők sorban szüljék a gyerekeket egy lukba, akiket aztán a szüleim, meg mi tartunk el.

Nyers voltam, tudom, de nem látok más megoldást, minthogy elzárom a pénzcsapot feléjük, mert felelőtlenek. Most én vagyok az utolsó bunkó, aki irigykedik, mert nem lehet több gyereke (3 császár után nem vállalnék be akkor sem egy 4.-et ha szerettem volna, de nem szeretnénk természetesen.), és most tőlük is el akarom venni az álmukat. Mármint azzal, hogy nem pénzelem őket tovább, ha csinálnak egy negyedik gyereket is.

Nem bánom, hogy ezt mondtam, és tartom is magam ahhoz, ami elhangzott, nem ez a kérdés. De tényleg akkora szemétség ezt így a képükbe mondani? Ti mit mondtatok volna a helyemben?

2016. jan. 6. 13:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
16%

Egyetértek de adódik egy kérdés.

A húgod férje segédmunkás? és így keres 140-160 ezret ?

2016. jan. 6. 15:06
 22/32 anonim ***** válasza:
82%

Ismerősömék 6-an testvérek, mert a "kedves", "drága" szülők addig nem hagyták abba a gyerekek potyogtatását, amíg fiúk nem született (a 6. lett először fiú). Rettenetesen hímsoviniszta egy család, a lányoktól még a tiszta, meleg ruhát és az ételt is sajnálják, míg a 7 éves kispcs minden szavára ugranak. Az ismerősöm szeme teljesen rossz, nem tudom hányezer dioptriás szemüveg kell neki. Nos, az imádott kisfiúcska szándékosan széttörte, és még az ismerősömet verték meg érte, hogy miért nem vigyáz a dolgaira, a tesó még kicsi (Ahhoz elég nagy volt, hogy betegyen a nővérének?). Az ismerősömnek nem vettek új szemüveget, 2 hónapig az iskolában még a táblát sem látta. Végül egy rokon finanszírozta neki. Apuci alkoholista, anyuci munkanélküli, az állam támogatásából és a családi pótlékokból élnek meg (A tisztességes, dolgozó emberek komolyan ezeket pénzelik?). Ők is egy lukban élnek 8-an.

A húgod dettó ugyanez. Addig fog gyerekeket potyogtatni, amíg egy fiú nem születik? És ha lány lesz a 4.? Utálni fogják, akárcsak az ismerősömet? Felelősségteljes gyerekvállalás fogalma sem dereng nekik. 7 embernek (a nagymamával együtt) minimum 3 szobás ház és minimum 500.000 Ft-os fizetés kellene. JÓL TETTED, HOGY KIOSZTOTTAD. REMÉLEM ÉSZHEZ TÉR. Zárd el a pénzcsapot, a gyerekeknek meg vegyetek ti ruhát, hisz - ha ugyanaz itt is a felállás, mint az ismerősömnél - a gyerekek abból a pénzből úgysem látnak semmit.

14/L (Hát a véleményemet azért leírtam, a korom ellenére is.)

2016. jan. 6. 15:14
 23/32 acelsziv ***** válasza:
93%
Nem voltál bunkó, de a helyedben még a Gyámhivatalnak is szólnék, hogy nézzék meg a gyerekek körülményeit...
2016. jan. 6. 15:17
 24/32 A kérdező kommentje:

Hát fizetési papírt nem láttam, de azt mondja, ennyit keres. 6 napot dolgozik hetente, nem volt okom kételkedni az összegben, nem hinném hogy hazudik. Állandó munka, évek óta ott dolgozik.

Azért támogattuk őket eddig, mert a 3. gyerek előtt húgom is dolgozott egy varrodában, csak kirúgták, és ezért is ment bele, hogy legyen 3. baba. De most már nem akar dolgozni, mert főállású anya lesz.

Anyósa meg egy elég érdekes személyiség, nem sokat van otthon.

2016. jan. 6. 15:22
 25/32 anonim ***** válasza:
97%
Hallod, le kalappal a naivságotok előtt, én eddig se adtam volna egy vasat sem, ha apuka megengedheti magának, hogy a fizetése javát saját magára költse. Ilyen pofátlanul se so embert lehet kihasználni, persze mindezt a gyerekekkel takarózva...undorító fajzatok a húgodék, már megbocsáss, én nem ragaszkodnék az ilyenek társaságához, jobb is lenne ha úgy megsértődnének, hogy soha többet ne keressenek, aztán oldják meg az életüket ahogyan akarják.
2016. jan. 6. 15:34
 26/32 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem az lenne a legjobb, ha a 4. gyerektől függetlenül - akár lesz, akár nem - nem adnátok többet 1 ft-ot sem. Főleg a viselkedésük után.
2016. jan. 6. 15:40
 27/32 anonim ***** válasza:
88%

gyámhivatalt nem akartok bevonni?

igen szemétség, de ez nem élet a gyerekeknek, még az is jobb lenne ha anyudékhoz kerülnének, végül is most is ők etetik/ruházzák őket!

2016. jan. 6. 17:03
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem szemétség, ezt így kellett mondani. Másképp nem is lehet. És ha a húgod most mindenkit hívogat, és meséli a népmesét, hát már most zárd el a pénzcsapot, ne várd meg a negyedik gyereket, mert a jelek szerint te csak a fejőstehén voltál neki. Sose bánkódj, legalább kimutatta a foga fehérjét a hercegnőcske.
2016. jan. 6. 20:35
 29/32 anonim ***** válasza:
90%

Te jó ég, már ne is haragudj, de nagyon buták vagytok, hogy így hagyjátok magatokat kihasználni.

Már hamarabb kellett volna kiosztani a hugodat!!!

Gondold csak el, ha az "odaajándékozott" pénzeket külön gyűjtöttétek volna egy számlán, mondjuk a SAJÁT gyerekeiteknek, akkor az már mekkora összeg lenne!!! Amiből elkezdhetik a felnőttkorukat!

ELképesztő emberek vannak...

2016. jan. 7. 14:09
 30/32 anonim ***** válasza:
79%

nyilván a 3. gyerek is azért kellett, hogy nagycsaládossá legyenek nyilvánítva.

ugye ilyenkor már lehet húzni az államot rendesen.

a leírtakból nekem nem úgy tűnik, hogy egy lyukba szimplán a gyerekek szeretetéért szült volna 3 gyereket tesód.

de javíts ki ha tévedek, mert amúgy számtalan ilyen családot ismerek, akik a szociális rendszeren való élősködés miatt vállalnak be 3 vagy annál több gyereket.

ja és a támogatást természetesen megvonnám, és elsősorban anyáddal beszélj hogy kapjon a fejéhez, nulla egzisztenciára hova szüljön még egy 4. gyereket is a tesód.

engem sem támogat a testvérem, pedig megtehetné mert milliomos, és havi pár száz ezer fel se tűnne neki, de mégse várom el, mert nem ez a normális.

2016. jan. 7. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!