Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Vagy ő vagy én, de ezt nem...

Vagy ő vagy én, de ezt nem bírom. Segítség? Velem lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a probléma hogy gyűlölöm az öcsém és sajnos miatta nagyon merromlott a szüleimmel a kapcsolatom.

Mikor kisebb voltam nagxon akartam egy kistesót, mondtam is magamnak hogy majd én megvédem játszom az idősebb védelmező szerepét meg minden. De ahogy telt mult az idő egyre azt ereztem anyáék vagy engem nem szeretnek vagy őt jobban szeretik. Sokszor próbáltam a szüleimel erről beszélni de sose sikerül. Mindig kimerül abba hogy még kicsi arra hogy felfogja nem szabad. (8éves) . Teszem azt én 8évesen úgy meglettem verve azért mert nem szerettem a borsot es nem akartam megenni hogy a fejem beleesett a tánxérba őt meg képesek megetetni. Vagy belemtomtek es visszahanytam. Amikor öcsém 5éves volt úgy fejen ba**ott a cumisüvegel hogy ephogy nem ajultam el de felkelni se birtam. Most már ott tartunk hogy simán kezet emel rám sőtt megis mer verni. Én meg ha visszaütök orditoznak velem. Nem birom nekik megmagyarazni hogy azt amit tolem elvartak annyi idosen azt tole nem varjak el. Elkenyesztetik es ha valami rosszat csinál annyival levan tudva hogy kicsi es fiu is. Már nem telik el ugy nap hogy ne sirnek e miatt pedig annyira jo volt a kapcsolatunk a szuleimel. Töbször megfordult a fejembe hogy elkoltozom, elszokom ejszaka, megölöm magam.

Legutóbb azért üvölt velem anya, mert ahogy Lenygyelbe voltunk tesom evx plusot kapot en meg a feleert gumicokrut mert nem talatam semmi mast, es elfelejtettem vagy nem is akartam de nem hagytam tesomnak. Nem tudom igaza van e anxanak en ugy fogom fel ennyi erovel o meg a plusenek a labat adja oda akkor. Nem birom továb. A tanulmányom ia megromlott es amugy ia idegroncs vagyok sajnos a volt osztályom olyan szinten kikeszitet hogy vagdostam magam. Amit abbahagytam onerobol.

Mit kezdjek a kialakult helyzettel??? Hogy viseljem el??? Hogy tudasam ocsemel hog, nemtekintem tesomnak ugy hogy a szuleim ne vegyen eszre??? Vagy hova menjek??? A felnot noveremet imadom, barmit megtenek erte.

Vagy csak bennem van a hiba? Én csinálom rosszul???

2017. márc. 19. 22:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kedves második váaszoló , nem vagyok irigy pontosabban nem voltam, tesomnak a nagynak mindenem odaadnám. És leirtam nem azzal van abaj hogy en gumicukrot kaptam hanem azzal hogy leuvoltpt anya mert nem hagytam neki,(de mint mondtam en ezt ugy fogom fel hogy ennyierovel o meg adja oda a labat a plusenek).
2017. márc. 20. 07:26
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves negyedik válaszoló nem vagyok egyke de köszi hogy megvedtel
2017. márc. 20. 07:27
 13/18 babyboom567 ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Tudom hogy nagyon nehéz most neked és nehéz lesz amit írok,de kitartás.

Én családom is ilyen volt.Tesómnak minden szabad volt,12 évesen fiúzhatott,ha este 10 kor nem jött haza,nekem kellett megkeresni,és még csak egy ejnyeb-ejnyét sem kapott sosem.Semmi elvárás nem volt felé.

Én most 40 éves vagyok,tesóm 34.A lakáshitelüket bebukták,van egy csomó hitele meg tartozása,és a férje most elhagyta egy másik nőért.A tesóm most ott maradt egyedül a gyerekével,nincs egy fillérjük sem.Anyám mai napig pátyolgatja,hogy jaj így szegény úgy szegény, meg hogy sajnálni kell,és én vagyok a főgonosz ha megmondom ,hogy nem ez a megoldás.

Tudod így felnőttként rájöttem, hogy szerencsém volt,hogy felém voltak elvárások,és boldogulok az életben,mert tényleg sajnálom a tesómat.Nem mindig hátrány amit aktuálisan hátránynak élünk meg,lehet hosszútávon te jobban jársz.

Tényleg kitartás

Tanulj,tervezgess,hogy milyen jövőt szeretnél,képzelj el mindent.

2017. márc. 20. 10:32
 14/18 anonim ***** válasza:
73%
Ebben a helyzetben jó tanácsot nem lehet adni, a szüleid hozzáállásával nem tudsz mit kezdeni. Viszont azt tényleg ne hagyd, hogy verjen téged, ha leordítanak, ha nem, üss vissza. Abból úgysem jössz ki jól, a végén ütni-verni fog állandóan, vagy ok nélkül elkezd üvölteni, hogy megverted, miközben nem is. Nálunk ugyanez volt, a mai napig nem jöttem rá mit lehetett volna tenni. Unatkozik, így vezeti le a feszültséget, sajnos rajtad, mivel addig már eljutott, hogy a szüleidet mégsem csapkodhatja... Majd egy idő után kinövi, addig meg lesz valahogy. Vagy a másik lehetőség, hogy behízelged magad nála valami jó játék lehetőségével, és ha verekszik "megzsarolod", hogy ha nem csinálta volna, milyen jó lett volna játszani. Persze így is üvölteni fog, akkor "engedj" neki gyorsan, mielőtt a szüleid odaérnének. Plusz mondogasd neki el párszor utána, hogy milyen szépen játszhatnátok, ha nem verekedne. Persze ebben meg az van benne, hogy arra kap rá, hogy állandóan őt szórakoztasd, akkor is ha tanulnál. A harmadik ötletem, van saját szobád? Vond ki magad a forgalomból. Ha kell anyukádnak segíteni, arra az időre gyere ki, de lehetőleg úgy, hogy szem előtt legyél. Utána vissza a szobába, és zárd be az ajtót. Ha nem lesz egy ideig céltáblája, hátha leszokik.
2017. márc. 20. 11:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat. Ha közö szobánk lenen valoszinuleg vagy o repult volna mar az ablakon vagy en. Az ajtot sajnos nem engedig bezarni szval ez nem megoldás, de kiprobalom amiket mondtatok. A zsarolosat mar probaltam de anyuci pici fiacskaja nem tud egyedul jatszani igy hat ok tarsasoznak vele. Mindiv en vagyok mindenert a hibas de ehez hozzászoktam. És én is ugy fogom fel a szigort hogy belolem lesz valaki belole meg senki de nem fogok neki segiteni soha.
2017. márc. 20. 20:08
 16/18 anonim ***** válasza:
73%
Ên is sokàig azt hittem hogy ez természetes hpgy a kis öcsikét védjük óvjuk minden bajtol neked meg a legrosszabakat is elkellett viselned !Ez nem normàlis dolog hogy téged vertek őt meg oltalmazzàk!Lehet az van hogy amit nàlad elrontottak azt az öcsédnêl akarjàk kijavitani helyrehozni !Anyàmnâl is ez volt nagyapàmêk vele keménykedtek a tesojàt elkênyeztették ma egy nyafka nő lett anyàm meg talpraesett és sokmindent egyedül megtud oldani a tesoja meg minden kis dologért telefonâl nekünk hogy menjünk segiteni !
2017. márc. 21. 03:49
 17/18 anonim ***** válasza:
33%
Fogd felugy hogy te hamarosan kirepülsz és tanulsz elfoglalod magad és könnyebb lessz!
2017. márc. 21. 03:54
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2017. márc. 21. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!