Vagy ő vagy én, de ezt nem bírom. Segítség? Velem lehet a baj?
Sziasztok!
Az lenne a probléma hogy gyűlölöm az öcsém és sajnos miatta nagyon merromlott a szüleimmel a kapcsolatom.
Mikor kisebb voltam nagxon akartam egy kistesót, mondtam is magamnak hogy majd én megvédem játszom az idősebb védelmező szerepét meg minden. De ahogy telt mult az idő egyre azt ereztem anyáék vagy engem nem szeretnek vagy őt jobban szeretik. Sokszor próbáltam a szüleimel erről beszélni de sose sikerül. Mindig kimerül abba hogy még kicsi arra hogy felfogja nem szabad. (8éves) . Teszem azt én 8évesen úgy meglettem verve azért mert nem szerettem a borsot es nem akartam megenni hogy a fejem beleesett a tánxérba őt meg képesek megetetni. Vagy belemtomtek es visszahanytam. Amikor öcsém 5éves volt úgy fejen ba**ott a cumisüvegel hogy ephogy nem ajultam el de felkelni se birtam. Most már ott tartunk hogy simán kezet emel rám sőtt megis mer verni. Én meg ha visszaütök orditoznak velem. Nem birom nekik megmagyarazni hogy azt amit tolem elvartak annyi idosen azt tole nem varjak el. Elkenyesztetik es ha valami rosszat csinál annyival levan tudva hogy kicsi es fiu is. Már nem telik el ugy nap hogy ne sirnek e miatt pedig annyira jo volt a kapcsolatunk a szuleimel. Töbször megfordult a fejembe hogy elkoltozom, elszokom ejszaka, megölöm magam.
Legutóbb azért üvölt velem anya, mert ahogy Lenygyelbe voltunk tesom evx plusot kapot en meg a feleert gumicokrut mert nem talatam semmi mast, es elfelejtettem vagy nem is akartam de nem hagytam tesomnak. Nem tudom igaza van e anxanak en ugy fogom fel ennyi erovel o meg a plusenek a labat adja oda akkor. Nem birom továb. A tanulmányom ia megromlott es amugy ia idegroncs vagyok sajnos a volt osztályom olyan szinten kikeszitet hogy vagdostam magam. Amit abbahagytam onerobol.
Mit kezdjek a kialakult helyzettel??? Hogy viseljem el??? Hogy tudasam ocsemel hog, nemtekintem tesomnak ugy hogy a szuleim ne vegyen eszre??? Vagy hova menjek??? A felnot noveremet imadom, barmit megtenek erte.
Vagy csak bennem van a hiba? Én csinálom rosszul???
Figyelj csak. Két fiam van. Kis korkülönbséggel. Még két év sincs köztük, így nekem könnyebb dolgom volt, hiszen mindketten szinte ugyanazokkal a gondokkal küzdöttek.
Bizony! Azzal, hogy a másikat jobban szeretem. Én ennek pontot tudtam tenni a végére, mondván ha mindketten a másikat látják az első helyen akkor ugyanannyit kapnak.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ezt szinte minden gyerek érzi. Vagyis így érzi.
6 éves korodig egyke voltál, csak rád figyeltek, csak te voltál nekik. De figyelj csak. A tesód ugyanúgy az ő gyerekük, mint te. Amit neked megadtak törődésbe figyelembe, azt neki is megadják. Ketten vagytok, megoszlik a figyelem.
Elég nagy vagy ahhoz, hogy ne akard kisajátítani a szüleidet, hiszen ketten vagytok gyerekek.
Abból amit írsz az látszik, hogy felnagyítod a problémát. Azt a problémát ami voltaképpen nem is biztos hogy létezik.
Próbálj meg egy kicsit te is alkalmazkodni, és sokkal könnyebb lesz. Talán arra is rájössz, hogy kedves emberek. Szóval fel a fejjel.
Most mondod h kiskorodban vertek , fejed beesett a borsóba . Aztan azt mondod h öcsed szuletese elött milyen jó kapcsolatod volt a szüleiddel . Tényleg ? Nem ez jön le .
Nem a te hibád. Elsöszulött voltál es a szulök nem voltak a helyzet magaslatan .
Allatvilagban is peldaul a patkany az elsöszulöttjet sokszor hagyja meghalni mert az ösztönei meg nincsenek kifejlödve , 2 ik 3 ik alomnál már jó anya
Lényeg : jogod van az erzeseidhez es ha úgy erzed h hatterbe vagy szoritva akkor úgy van . Nem ertem miert kell lekicsinyiteni , lehazudtolni valakit aki negativ erzeseket él át , hogy neeeeem az nem is úgy van .
Jobb lesz neki attól ? Nem. Viszont önmagát kezdi hibáztatni , amitöl meg rosszabbul lesz
Kedves első válaszoló, nagyon örülök hogy nalatok olyan jo a helyzet nálunk nem.
Nem első szülött vagyok. Tesómal normalisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!