Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Komolyan zsugoriak vagyunk...

Komolyan zsugoriak vagyunk mert nem adtunk naszajandekot?

Figyelt kérdés

A hugom multheten ment ferjhez, de "csak" alairtak a papirokat a szulok elott es volt 2tanu.(az egyik en voltam) utana mindenki ment a maga dolgara. En nem adtam naszajandekot, igazabol eszembe se jutott hogy illik mivel naszajandekot lagziban szokas adni mivel ezzel koszonjuk meg a meghivast a lagziba , a tancot stb.

Most hallottam vissza hogy masoknak szifld hogy milyen zsugori vagyok es hasonlo kedvessegek.

Nektek errol mi a velemenyetek? Nem allok olyan rosszul anyagilag de mivel kb 2hettel elotte lett szolva(igy felre rakni se tudtam volna penzt ha ugy alakult volna) es ez nem igazi hazassag volt csak a penz miatt(3gyerek+csok) nem gondoltam hogy ebbol akarmilyen problema merulhet fel.

Szerintetek is pofatlan vagyok?kezdem ugy erezni pedig szerintem semmi rosszat nem tettem. :(. 29n

2017. márc. 14. 12:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
38%

Ez az egész család egy vicc, egyetértek #3-assal teljesen.

Bár bevallom, bennem sem biztos hogy felmerül a nászajándék ötlete, ha két ember összeiratkozik egy zsák pénz kedvéért. Eben semmi romantika meg ünnepelni való nincsen.

2017. márc. 14. 14:36
 22/32 anonim ***** válasza:
50%
Ajandekot akkor is illik adni ha szereted azokat akik osszekotik az eletuket es kesz. Ne mosakodj utolag. Vagy hagyd most mar ennyiben hogy ezt elszurtad, mindenki hibazhat, legkozelebb figyelmesebb leszel, vagy adsz utolag, athivjatok oket egy vacsira es odaadod akkor.
2017. márc. 14. 14:37
 23/32 A kérdező kommentje:
Kedves 21es! Nem hiszem hogy van barmi jogod lealacsonyitoan a csaladomat viccnek nevezni. Vannak problemak, de attol meg ok a csaladom.
2017. márc. 14. 14:49
 24/32 anonim ***** válasza:
80%
Attól hogy a srác pénzes, vagy hogy szerinted nincs szerelem, szerinted nem is igazi esküvő, nem volt lagzi stb.. de attól basszus a testvéred férjhez ment, illett volna hogy érdekeljen, hogy valamivel készülj. Neked a háttér dolgokkal nem kell foglalkoznod, hogy mi miatt esküdtek stb... Illett volna megtisztelni a tesód azzal hogy szánsz időt arra hogy vegyél vagy készíts valamit neki. Nekem az elvvel van bajom, hogy szerinted ez nem esküvő és kész, nincs ajándék mert nem volt kaja. Szégyelld magad, hogy 29 évesen nem volt annyi eszed, hogy a tesód tanújaként valamivel előállj. Ha te mész férjhez, te se várj ajándékot a tesódtól még ha 3 napra szóló lagzit is rendezel akkor sem, és igaza lesz.
2017. márc. 14. 14:50
 25/32 anonim ***** válasza:
52%

Már mitől lenne normális esküvő, ahol már van három gyerek, és sebtében össze kell házasodni a cigán'kőcsön miatt? Nevetséges a nászajándék felmerülése is, ami eredetileg arra szolgált, hogy a fiatalok elinduljanak a közös életükben. Egy háromgyerekes meglett anya és apa nyilván most kezdi a Nagy Közös Életet... Röhejes.

Hadd vergődjön.

2017. márc. 14. 14:57
 26/32 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, elhordott minden zsugori szärnak a hátad mögött a kicsi húgod, mert nem adtál ajándékot azért, hogy aláírtak egy papírt, miközben te meg itt rinyálsz, majd kiosztasz, hogy de hát a te kiccsaládod. Teljesen joggal feltételeztem, hogy nincs ki a négy sarok nálatok.
2017. márc. 14. 15:00
 27/32 A kérdező kommentje:

Egy velemenyt kertem a helyzetrol. Azzol meg hogy akadnak vitak es felreertesek meg a csaladom marad.

Persze nem lehet mindenkinek olyan tokeletes csaladja mint gondolom neked..

Vagy szerinted egy osszeveszes/felreertes/nezetelteres miatt mar tagadjuk ki a csaladtagjainkat? Szep!

2017. márc. 14. 15:05
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

A nézeteltérés az, hogy összeszólalkozunk a nappalink színén vagy hogy adunk-e csokit a gyereknek ebéd előtt, nem amikor elhord mindennek a hátam mögött. Utóbbi patkányság, nálam tiltólistán van a rokonokkal szembeni anyagiassággal és/vagy fillérbaszässal együtt. Van nálunk is rokon, akivel évek óta nem beszélünk emiatt. Jobb is így mindenkinek.

Te meg rendezd le magadban az ügyet, és ne itt siránkozz, ha rögtön brühühü van a pici hugit vagy téged elmarasztaló kommentektől.

2017. márc. 14. 15:12
 29/32 anonim ***** válasza:
95%
Mindegy,hogy miért házasodtak össze,akkor is illett volna adnod valamit, még ráadásul a hugod.
2017. márc. 14. 15:54
 30/32 anonim ***** válasza:
96%
Mivel feltetted a kérdést kérdező, gondolom te sem vagy 100%-ig biztos abban, hogy jól döntöttél, hogy nem adtál a tesódnak ajándékot. Én úgy vagyok az ajándékozással, hogy nem feltétlenül az esemény miatt kell adni, hanem szívből, mert mi úgy érezzük, és szeretnénk örömet okozni a másiknak. Nem azért mert illik, vagy nem. Tehát te nem érezted úgy, hogy szeretnéd megajándékozni a testvéred, fentebb le is írtad az okot, hogy miért. Rendben van ez, viszont a testvéred ettől függetlenül számíthatott arra, hogy kap majd valamit tőled, vagy akár a család többi tagjától, de nem így történt, ezért csalódott. Azért nekem is sz*rul esne, hogy a családomnak eszébe sem jut semmi. Legyen az egy képkeret vagy akármi más, amire azt mondhatom, hogy igen, a házasságkötésem örömére kaptam a családomtól. Egyébként nekünk 2 éve 55 fős esküvőnk volt, szűkebb közeli családtagokkal, barátokkal. A férjem öccse szinten tanú is volt, különélő, dolgozó felnőtt, mégsem jutott eszébe a testvérének adni semmit. Mondjuk mi nem csináltunk ebből ügyet, nem köpködtünk a háta mögött, senkinek sem mondtuk, de azért kiváncsi lennék ő mit szólna fordított esetben, és neki hogy esne.
2017. márc. 14. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!