Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudom komolyan venni a...

Nem tudom komolyan venni a hugom depressziojat az eletkorulmenyei miatt?

Figyelt kérdés
Tehat a hugom depresszios es szorong. De valahogy az, ahogyan elnek es befordultsag nekem nem fer meg egyutt. Nem tudom szebben megfogalmazni: kogazdagok. Vagy ti komolyan vennetek valakit, aki selyemkontosben kortyolja a kavet a marvany burkolatu konyhaban, mikor azt mondja, hogy sz..r neki es rossz kedve van? Annyira abszurd. Raadasul a ferje imadja, ajnarozza, tamogatja, nyaralnak, utaznak, semmi gondjuk nincs. Megis mitol lehetne o depresszios. Kifele nem mutatja. Egy tiptop hatarozott no lep ki a hazbol. De meg sokszor otthonra is megcsinalja a hajat, sminkjet. Ez alca lenne?
2016. nov. 23. 13:21
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
80%

Gratula, miss irigytestvér!

Ha tüdőrákja lenne, azt se vennéd komolyan, mert nem dohányzik?

A szorongásos depresszióban pont az a durva, hogy nincs mindig konkrét oka.

Valószínűleg pont ezért mutatja kifelé, hogy minden oké, mert szorong attól hogy a tágabb környezet megalázza ezzel, hogy jódolgában hisztizik.

2016. nov. 23. 13:57
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

Elég sivár lelkivilágod lehet, ha az elégedettséget és boldogságot a kőgazdadsággal kötöd össze.

Azt pedig nem tudom megérteni, hogy miért lesz valaki attól kőgazdag, hogy selyem köntöse van és márvány van a konyhabútoron. Egyik sem észveszejtően drága.

2016. nov. 23. 14:08
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Nem csak az lehet náthás, akinek a lakásában nincs fűtés. A depresszió egy betegség. Semmi köze a pénzhez. Nem a depiske vagyok állapotra gondolok. Hanem a neurotranszmitter imbalanciára, amin nem segít a márvány járólap. A valódi depresszió okát nem lehet megfogalmazni, ezért nem tudja ő sem elmondani mi a baja. Előbb tanulj, utána ítélkezz!
2016. nov. 23. 14:20
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Attol, h valaki anyagi biztonsagban, szereto tars mellett el, meg lehet depresszios.
2016. nov. 23. 14:21
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
A depresszió nem egyenlő a szegénységgel. A szegénység miatt lehet aggódni, lehet elviselni vagy elfogadni, de nem kötelező depressziósnak lenni miatta. A gazdagság pedig nem egyenlő az optimista, boldog élettel. Igaz, hogy sokban segít a pénz, főleg ha vannak céljaid, elképzeléseid, amit a segítségével könnyen meg tudsz valósítani, míg ha szegény vagy akkor lejjebb kell adni az igényekből, ami viszont valóban vihet depresszió felé, de egyáltalán nem kötelező így lennie. Van akihez képest én is gazdag vagyok, mert egyáltalán van konyhám és kávém, de ettől én nem leszek egészségesebb neki pedig nem muszáj depressziósnak lennie. Céltalan, boldogtalan minden körülmény között lehet az ember, tévedés, hogy a szép konyha és a drága kávé boldogságot okoz. Egy lelkileg kiegyensúlyozott, egészséges embernek persze okoz, hiszen a jó kávé élmény is egyben, de ha nem ilyen a személyisége, akkor nem jelent többet, mint ha csapvizet inna. Kívülállóként bizonyára nehéz elképzelni, hogy ha valakinek megvan minden anyagi dolga, akkor lehet baja is, de ez lelki betegség, lelki okokkal, amiket az anyagi javak csak kis részben befolyásolnak.
2016. nov. 23. 14:23
 16/23 anonim ***** válasza:
16%

Nincs összefüggés.

Ha szeretnéd kigyógyítom s neked is elmondom mi okizta s mekkora mértékűt okozott.

2016. nov. 23. 14:48
 17/23 anonim ***** válasza:
82%
Mint ahogy már írták, a depresszió egy betegség. Amúgy ezt orvos diagnosztizálta?
2016. nov. 23. 15:37
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
A depresszió nem unalmában támad valakire, hanem betegség. Kimutatható fizológiai okokkal.
2016. nov. 23. 17:34
 19/23 A kérdező kommentje:

Nem vagyok irigy, csak a kornyezetemben azok depressziosak pl akiknek gondjuk van a mindennapi megelhetessel akar gyerekkel akar nelkule. Terveznek gyereket amugy, de nem most. Dolgozni dolgozik, nem is keveset. Sajat vallalkozasa van, illetve a ferjenek is van, abban is dolgozik. Orvosnal volt, a szorongast megallapitotta, a depressziv hajlamot is, de azt hogy depis azt nem. Kapott gyogyszert is, de nem akarja beszedni. O mondja hogy depisnek erzi magat. Jart mar valaki a Sechenyi hegyen? Vannak azok a kastelyok. Na ok az egyikben laknak. Volt egy musor valami hiressegrol, aki egy hasonlo hazban lakott, mindene megvolt, majd felakasztotta magat es meg a csaladja meg menedzsere se ertette miert. Most ramjott a frasz.

Jo oke smink haj, kell a melohpz is, mert sokat targyal, de tenyleg sminkel es frizurat keszit otthonra aki ilyen lelkiallapotban van? Minek? Ezzek coopingol? Esetleg sok a melo? De hat dolgozni meg kell. Van vagy 5 kutyajuk. 3 menhelyrol oztak el tudatosan a legoregebb, legregebbota gazdikereso kutyakat. Mondta, hogy veluk szivesen van, mert jo terapia. Azt mondta a gyogyszer helyett inkabb elmegy veluk az erdobe, mert latja rajtuk, hogy halasak es boldogok, es ez igy jo neki. De mit tegyek? Mondjam neki, hogy vegye be a gyogyszert? Vagy menjek el vele setalni es beszelgetni? Hozzam a gyerekeimet? A gyerekek is feltetel nelkul szeretik ot es ki is mutatjak.

2016. nov. 23. 18:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A depresszió egy komoly mentális betegség, nem csak múló rosszkedv. És nem csak a szegény emberek lehetnek betegek, a gazdagok is. Tehát nem látom az összefüggést a között, hogy mennyi pénze van, meg hogy egészséges-e. A hollywoodi nagy sztárok közt is sok a depressziós, pedig nekik aztán tényleg annyi pénzük van, hogy össze se tudnák számolni. Akkor a húgod miért ne lehetne depressziós?
2016. nov. 23. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!