Nem tudom komolyan venni a hugom depressziojat az eletkorulmenyei miatt?
Kicsit kevés az info. Dolgozik? Az hogy megy neki? Gyerek van? Tervezik?
Az is lehet, hogy szeretet hiánya van.
Látszólag engem is imád, a tenyerén hordoz a párom. A munkám is jó. Még is éjszakákat bőgök át. Nem ért meg, keveset van velem. Ha ki akarnék próbálni valamit a szexben gúnyos velem. A gyerek témával is csak hiteget, hogy "majd később".
Senki nem érti miért nem jó nekem. "Biztos csak unatkozom, el vagyok kényeztetve."
Jobb egy autóban sírni, mint egy biciklin, de az arany kalitka is csak kalitka.
Kérdezgesd mi baja, mit szeretne. Talán szégyenli, mert úgy gondolja, kifelé piti dolognak tűnik.
Lehet hogy a mi kultúránkban a boldogság fokmérője az ha "valakinek mindene megvan amit csak akar", de valójában a boldogság belülről jön, nem feltétlenül a külső körülményektől függ.
A mai emberek az ilyen helyzetben lévő emberre könnyen rámondják: "jó dolgában már azt se tudja mit csináljon".
Lehet valahogy hiányzik valami az életéből, nem találja élete értelmét, stb.
Keressen fel egy jó pszichoterapeutát, beszélgessenek és ha jó a terapeuta, előbb-utóbb ki fog derülni a probléma oka.
A "nem tudja megfogalmazni" arra utal, hogy kissé mélyen van a probléma, e problémával kapcsolatban kell szakember segítségét kérni.
Senki nem lesz jó dolgában depressziós. Ugyanolyan betegség, mint a nátha, azt is elkaphatja kőgazdag, látszólag tökéletes életet élő ember is. Ugyanúgy lehet bárki depressziós is.
Te meg az irigykedés helyett segíts neki. És ne annyival, hogy mi a baj?
Gyógyszerek, hormonális hatások, személyiség zavarok is okozhatják. Talán alacsony az önértékelése, ha semmi dolga, semmi érdemlegeset nem tesz. Dolgozik? Gyerek? A céltalanság, a motiválatlanság van akinek nem tesz jót, hiába van meg mindene, tudat alatt értéktelennek érzi magát, mert nincs szükség rá igazából sehol.
Van olyan, hogy nem tud pontos magyarázatot adni mi a baja, mert ő is csak azt érzi, hogy semmi nem érdekli, nem köti le, semmi nem vidítja fel és ez hosszú távon neki magának is rossz, hiszen tudja, hogy nem normális az, ha semminek nem tud örülni, de kényszerből, tudatosan nem lehet örülni.
A smink, frizura sokaknál szinte kényszer, van aki a boltba sem megy el smink nélkül, de olyat is hallottam aki a férje előtt kel fel mindig, hogy mire az ébred már sminkben legyen. Tulajdonképpen nem látta smink nélkül soha. Ez is egy kényszerbetegség lehet ha ilyen mértékű. Lehetséges, hogy igazad van, így álcázza a baját. De amíg legalább ezzel tud törődni jó, mert ha már teljesen elhagyja magát akkor nagy a gond.
A depresszio egy betegseg. Amit irtal az olyan mintha nem hinned el a hugodnak hogy vakbelgyulladasa van, hiaba fetrengene a foldon, akkor is azt mondanad hogy jo dolgaban nem tud mit kitalalni, ne pattogjon, hiszen mindene megvan...
Amugy meg nem biztos hogy depresszios, lehet egyszeruen csak boldogtalan. A penz nem boldogit, tovabbra sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!