Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, hogy ne legyen...

Mit csináljak, hogy ne legyen szégyellős a húgom? (Ő 11/L)

Figyelt kérdés
Naszóval az van, hogy a húgom egy ilyen egy hetes táborban volt az osztályával. Fára mászott és leesett róla és eltört mind a két csuklója. 1-2 hónapig itthon lesz. És az van, hogy nekem kéne fürdetnem, mert a szüleim nem érnek rá, mert sokat dolgoznak. De nagyon szégyenlős és nem akarja, hogy én fürdessem. Csak a haját, nyakát és a kezét engedi, hogy megmossam. Persze nem azért akarom, hogy ne legyen szégyenlős, mert látni akarom pucéran, hanem azért, mert a higiéniára oda kell figyelni. Mit csináljak, mondjak neki, hogy ne legyen szégyenlős?

2016. szept. 21. 18:53
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
16 vagyok.
2016. szept. 21. 21:38
 22/34 anonim ***** válasza:
80%
Pontozzatok le ,csak tapasztalatot irok.nekem is van egy battyam pont 5 év van közöttünk jo mar 18vagyok de amig 11 voltam sot meg utánna sem emgedtem volna h o furdessen ,segitsen a wc-n.egy kamasz fiú a serdules élén álló lánynak .aki igyis lehet televan kérdésekkel ,felelmekkwl,akadályokkal .a szüleid mikor ernek haza ?
2016. szept. 21. 22:46
 23/34 anonim ***** válasza:
A serdülés elejen*
2016. szept. 21. 22:46
 24/34 A kérdező kommentje:
Este 10-ig dolgoznak.
2016. szept. 21. 23:29
 25/34 anonim ***** válasza:
94%

Hasonló helyzetben már voltam én is. Én fiú vagyok, egyszer elestem bicajjal, elrepedt mindkét csuklóm mert arra estem. Hugom fürdetett. Mondjuk nálunk nincs gond a szülőkkel, de mi elég jó viszonyban vagyunk és nem vagyunk szégyenlősek, tehát nem volt gond h lát meztelen. Igaz, neki csak a hátam, lábam, karom kellett megmosnia, többit elintéztem magam. Tudtam annyira mozgatni a kezem h intim részen elérjem magam.

Szerintem annyit segíts neki amennyit ő nem szégyell, többit próbálja meg maga, menni fog csak ki kell tapasztalnia.

2016. szept. 22. 07:42
 26/34 A kérdező kommentje:
Sajnos a húgom nem tudja mozgatni semennyire se.
2016. szept. 22. 07:45
 27/34 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem csináld úgy h megfürdeted amennyit enged aztán magára hagyod. Szól ha kell segítség. ha nem akarja, megoldja, annyira már nem kicsi h ismerje a higiéniáját.

Aztán lehet h a végén mégiscsak kéri tovább a segítségedet.

Vedd figyelembe h most fejlődik, persze h szégyenlős, meg ne lásd a mellét v a punciját.

2016. szept. 22. 09:06
 28/34 anonim ***** válasza:
89%

Ez nekem is kamunak tűnik.

Nekem az 1-2 hónapos hiányzás is rengetegnek tűnik, ez óriási kihagyás. Tudom, hogy nem tud írni és sokminden mást csinálni, de azért beülhetne hallgatni az órákat. Szívószál segítségével könnyen megitatja bármelyik osztálytársa, az étkezés is megoldható (pl. kekszet, kiflidarabot az osztálytársai is a szájába tudnak rakni, vagy joghurtot szintán szívószállal ihat, tartalmasabbat meg majd eszik otthon)... Egyik teremből a másikba is átkísérik a barátai, figyelnek hogy ne essen el. Reggel a szüleid be tudják kísérni suliba, ha este 10-ig dolgoznak, gondolom kora reggel még otthon vannak. Te meg délután elhozod. Vagy akár az a szomszéd elhozza, aki amúgy egész nap vigyázott volna rá, ha abba belement, talán ebbe is belemenne... 1 hónap még oké, de hogy 2 hónapig otthon legyen emiatt, az nekem sok... Oké mondjuk a wc-zés tényleg necces, de valami megoldás biztos lenne, hogy ne otthon legyen 2 hónapig...

Az is fura, hogy egyik szülő sem marad otthon vele egyáltalán. Nem hiszem el, hogy egyikük sem tudja megoldani, legalább pár hétig. Akár fizetés nélküli szabadsággal, ha csak így lehet.

Az is gyanús, hogy pont mindkét szülő este 10-ig dolgozik... 11 éves gyerek mellett (ha egészséges is) nekem furcsa ez... egy 11 évesnek 10-kor már ágyban a helye, szóval mire a szüleid hazaérnek munkából, már aludnia kellene, ez azt jelenti, hogy hétköznap egyáltalán nem is találkozik a húgod a szüleiddel? Még így sem, hogy ilyen súlyos sérülés érte? Más szülő ilyenkor hagyná a munkát, mert egy ilyen sérülés óriási trauma a gyereknek, hiszen kb semmit nem tud egyedül csinálni. A te szüleid meg nemhogy nem is maradnak vele otthon, de kb. nem is találkoznak vele???

Milyen munka ez, hogy mindkét szülőd pont 10-ig dolgozik? Délelőtt otthon vannak? Akkor is meg lehet ám fürdetni a kislányt. Gondolom most nem rohangál, nem izzad ki nagyon, nem történik semmi ha "koszosan" fekszik ágyba éjjel és csak másnap reggel van fürdés.

Vagy erre a néhány hétre átrendezni a napirendet, úgy hogy este még ébren legyen a kislány, mikor a szülők hazaérnek és akkor megfürdeti anyuka.

Nem hiszem el, hogy ne lehetne más megoldást találni, mint hogy a 16 éves bátyja fürdesse a 11 éves kislányt, aki (jogosan) ellenkezik ez ellen.

Azt se hiszem el, hogy egy 11 éves gyereket soha nem látnak a szülei hétközben, mert véletlenül pont mindketten este 10-ig dolgoznak, és véletlenül pont olyan munkahelyen, hogy nem engedik el őket, hogy a súlyosan sérült gyerekükkel legyenek.

És mindennek a tetejébe pont ebben a családban fordul elő, hogy egyik nagyszülő sem tud segíteni.

Szóval nekem nagyon kamuszagú. Ha mégsem az, akkor bocsi, akkor a szüleid oldják meg a fürdetést, olyan nincs, hogy nincs rá idejük. Este 10 után is lehet fürdeni, és reggel/délelőtt is lehet fürdeni.

2016. szept. 22. 13:04
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, szülők este tízig melóznak, srác suliban, a 11 éves kicsi lány meg étlen-szomjan egész nap, hát hogyne. Ès akkor a legnagyobb, sőt, egyetlen gondjuk a fürdetés, tök hihető.
2016. szept. 22. 13:48
 30/34 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy hihetetlennek, furcsának hangzik, de ez igaz! 1-2 hónapig nem mehet suliba. Ezt mondta az orvos. Nekem is furcsa, simán betudna menni a suliba. A barátai, tanárai simán figyelhetnének rá, és a figyelhetne az órán. És már írtam, hogy nincs étlen, szomjan mert a szomszédban van addig, ameddig nem érek haza.

Amúgy azért kértem segítséget, mert a szüleim engem szidnak, hogy nem fürdetem meg őt. És hiába mondom nekik, hogy nem tudom, mert nem engedi. Nem értik meg. Ezzel kellett volna kezdenem.

2016. szept. 22. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!