Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A bátyám miért esik más...

A bátyám miért esik más megítélés alá?

Figyelt kérdés
Sokan vagyunk testvérek, de nálunk a fiúk mindig azt csinálhattak, amit akartak, a lányokat viszont nagyon szigorúan fogják. Van a 15 éves bátyám, velem jár egy osztályba, mert tavaly sikeresen megbukott és pótvizsga helyett elment focizni a haverjaival. Nem csinál semmit, egész nap tebleten néz felnőttfilmeket, és letojja az egész sulit. Én meg nyár óta készülök a középiskolai központi felvételire, mégis leordított apukám, amikor abbahagytam a tanulást fél órára és lementem fagyizni a barátnőmmel. Ő miért tehet meg mindent, amit akar, én meg nem? Van még 2 bátyám és ők is azt csináltak mindig, amit akartak, az egyszem nővéremet viszont pont ugyanúgy fogták, mint engem. :(
2016. szept. 4. 20:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10. hszó: én is ledöbbentem az 5 testvéren... Nekem egy öcsém és egy semmirekellő bátyám van. Mi hárman vagyunk, nekem a kettő is elég lenne. El nem tudom képzelni, hogy mi lenne velem, ha még lenne 2 testvérem. Én borzasztónak érzem a sok testvért, mert nekem sok(k), hogy hárman vagyunk. Ki miben nőtt fel, azt tudta, a többiről meg vagy van fogalma vagy nincs. Ismerős, osztálytársi körben se tudok 5 tesós családot.
2016. szept. 5. 10:33
 12/16 anonim ***** válasza:

előző hszó vaok, kérdező: csak bólogatni tudok a 8. hszó javaslatára, hogy olvasgass, amikor időd engedi! Vhogy tedd túl magad azon, hogy a bátyáidnak többet engednek meg, mert valóban - titkon - még benned bíznak, ahogy az 1. hszó írta. De szerintem ezt Neked és a nővérednek nem vallanák be.

Viszont ha még nem kezdted el a bátyáid kiszolgálását, akkor légy erős és ne kezd el, mert hamar a nyakadra fognak nőni! Tapasztalatból mondom!

Esetleg a középiskolát koliban? Kapnál egy új életet! Csak ne szállj el tőle!

2016. szept. 5. 10:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Könnyű mondani, hogy majd később neked lesz jobb, meg nézd meg 20 év múlva meg törődj bele... de attól még nem lesz jobb a kérdező helyzete. Főleg ha olyanok dumálnak bele, akik nem tudják, hogy milyen az, amikor nem engednek el a barátaitokkal fél órára se, és akkor szépen lemorzsolódnak, mert a gyerekek ilyen korban hajlamosak lemondani arról, akik nem tudnak elmenni velük közös élményeket szerezni. Vagy azt, amikor az embernek egy perc szabadideje nincsen, mert el van várva, hogy színötös legyen, mindig a tankönyvet bújja, és mellette ő csinálja meg a gyerekekre eső házimunka egészét, sőt még a férfimunkát is... mert ugye a fiútestvért ne bántsuk szegénykét. Ki is égtem 20éves koromra, lett egy f...a idegösszeroppanásom. Persze, ma már nekem jobb, mert "rosszabb" diplomával jobban keresek, mint öcsém... de ez nem vigasztalja a 15 éves énemet, akinek nem voltak barátai, és folyton stréberezték meg a szüleit szapulták, hogy milyen hülyék, meg a 20éves énemet sem, aki egyetem 2. évében annyira belefáradt a tanulásba, hogy törni-zúzni kezdett a szobájában oknélkül. Mert máshogy nem tudtam levezetni azt a feszültséget.

A legnagyobb probléma itt az, hogy az ilyen szülőkkel ált. nem lehet beszélni. De azért megpróbálhatod. Mondd el, hogy igazságtalan, hogy te mindent megteszel, és semmit nem engednek meg, bátyáddal ellentétben. Aztán meg... sztem azzal jársz a legjobban, ha lerendezed magadban, hogy a szüleid patriarchális és visszamaradott nézetűek, a fiúgyereket többre tartják, és hülyék. Plusz elkezdesz lázadozni, ha olyan típus vagy. Nem engednek le? Lemész engedély nélkül.

2016. szept. 5. 13:07
 14/16 A kérdező kommentje:
Anyukámmal beszéltem, mert vele jobban tudok, ő pedig megígérte, hogy beszél apukámmal. Remélem, hogy jobb lesz most már a helyzet.
2016. szept. 5. 16:02
 15/16 anonim ***** válasza:
kérdező: szerintem ha eddig anyukád nem állt melléd, mellétek, akkor most sem fog változni a helyzet. Apukád ordított le a fagyi miatt, vagyis anyukádnak azt fogja mondani, hogy ő ehhez nem ért, mert nő... Szerintem igyekezz koliba, ha van erre lehetőséged!
2016. szept. 5. 19:25
 16/16 anonim válasza:
Régi kérdés, de érdekelne, kivel mi lett.
2022. szept. 21. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!