Nektek mi a szakmátok, mit dolgoztok? Lenéznek titeket miatta vagy érkezett rá valamifajta megítélés?
Egy amerikai brókercégnél vagyok szoftverfejlesztő. Eddig nem éreztem, hogy lenéztek volna.
Viszont a legjobb haverom az a srác lett, aki az iroda kertjét építette. Szakmája szerint favágó. Na, ő meg van róla győződve, hogy az "irodisták" lenézik, pedig szerintem ezt csak bebeszéli magának. Legalábbis én biztos nem, meg másoktól sem hallottam ilyesmit. Max csak félnek tőle, mert egy 100 kilós, kopasz, szakállas hústorony. :D Szóval nem kell mindent úgy értelmezni, hogy biztos azért viselkedik veled valaki így vagy úgy, mert lenéz.
Attól függ.
Vállalkozóként fordítok angolból. Ha azt mondom, hogy fordító vagyok, mindenki megjegyzi, hogy "de érdekes", illetve általában jön egy-két "akkor te biztosan jól tudsz angolul" megállapítás is. (Illetve a kedvencem, a "nem tudsz-e munkát az unokaöcsémnek, neki is ötöse volt angolból"...)
Ha viszont úgy mondom, hogy vállalkozó vagyok, akkor rögtön én leszek a népnyúzó istencsapása, aki nem fizet adót, kizsigereli az alkalmazottait és romlásba dönti az országot. (Fizetek adót és nincs is alkalmazottam...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!