Ti mit tennétek, ha kötelező lenne megosztoznotok a testvéreddel azon, amit te vettél magadnak személyes használatra?
Kérdező ne aggódj:) Az legyen a legnagyobb örömük hogy eladják a gépet... ha tudják.
Majd csinálsz egy bankkártyát és pénzt se fognak látni a szüleid:)
Bankszámlát csak szülői engedéllyel tud nyitni 16 évesen. Nyilván nem fogják a szülei engedni neki, ha az a céljuk, hogy ellopkodják a pénzét.
Amúgy szerintem azt kéne velük megbeszélni, hogy a 9 éves gyereknek nem egészséges egész nap a gép előtt ülni és játszani. Egyrészt romlik a szeme a monitor miatt, másrészt a testtartása is biztos, ha ott görnyed naponta órákat. Inkább egy limitet kéne bevezetni, hogy naponta hány órát játszhat a kistesó a géppel és ezt be kéne vele tartatni (a szülőknek, nem a nagyobbik gyereknek). Aztán akkor nem lenne veszekedés. Minden nap meg lenne, hogy hány órát tölthet gépezéssel és ahhoz kéne tartania magát.
Ha maguktól nem látják be a szülők, hogy a kisgyereknek nem jó egész nap a gép előtt, akkor viszont tényleg a legjobb lenne eladni a gépet. Az árát meg vagy olyan helyre kell dugni, ahol a szülők nem találják meg és nem tudják elvenni, vagy pedig valakinek odaadni, aki meg tudja neked őrizni. Nagyszülők, barát, ilyesmi, bár ez kockázatos, mert nem tudhatod, hogy ők nem nyúlják-e le ugyanúgy, ahogy a szüleid! :S Vagy esetleg megteheted, hogy mindig magadnál tartod a pénzt, este amikor alszol, akkor meg mondjuk az ágyneműtartóba rakod, így nem bírják észrevétlenül kilopni alólad. De ennek meg megvan az a kockázata, hogyha elmész otthonról és viszed magaddal a pénzt is, hogy valaki kilopja a táskádból vagy te elveszíted.
Nem irigyellek, te szegény..
Én egy ilyen alkalommal akkorát leb@sssnék a hugicának, hogy a fal adná a másikat, és elviselném a szüleim büntetését, legyen bármilyen rossz. Utána közölném a húggal, hogy ez a pofon még így is megérte, hiába büntetés-verés-szobafogság-akármi, pár pofonért bevállalom, úgyhogy a jövőben számíthat még ilyenekre.
Fú srác... megnéztem a videót és kur-vára sajnállak...
Részvétem, és tiszteletem is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!