Ti engednétek a kistestvéreteket egész nap a számítógépeteken lógni?
Szóval. Van egy géped, amit TE vettél magadnak a TE pénzedből. Aha. Én ott kezdtem volna (és kezdtem is a saját esetemben), hogy ehhez a géphez rajtam kívül SENKI nem nyúl hozzá.
Készíts bootkulcsot. Elég hozzá egy pendrive. Csak akkor kapcsol be, ha az a pendrive be van dugva. Ha anyud e-maileket szeretne nézegetni, akkor se add oda neki a bootkulcsod, indítsd el te a gépet. Ha nem vagy kéznél, akkor ott van neki a tablet.
Nem engedném neki, ugyanis:
- 7 éves, aki nem rég jött ki az oviból.
- Senkinél nem egészséges, hogy napi 6-7 órát szórakozik
a géppel, akkor sem ha munkáról van szó.
- Mivel ez a te tulajdonod, ráadásul te vetted, ezért te
jogod van beleszólni, hogy ki használhatja és meddig.
- Egy 7 éves kislány menjen a szabadba játszani, babázzon,
ne pedig lövöldözős játékokkal foglalkozzon, ráadásul
egy kutatás szerint akik ilyen játékokkal játszanak,
sokkal jobban lesznek "érzéstelenek".
Szólj a szüleidnek, hogy vegyék a fáradtságot és
foglalkozzanak a gyerekkel, egyáltalán nem egészséges,
hogy reggeltől estig azt a sz*ros billentyűzetet
nyomogatja, tessék mozogni! Az ilyen felelőtlen szülőket
úgy szájon rúgnám, ne haragudj Kedves Kérdező! Benned
semmi hiba nincsen, teljesen jogosak a gondolataid!
Egy 7 éves szerintem még ne is üljön a gép elé, tessék
játszani, ez nem gyerekkor!
Bocsának ha ide szólok... nem vagyok annyira jártas a témában de le lehet tiltani különböző portokat (azt nem tudom hogy csak wifin keresztül) és ezzel meglehetne oldani hogy ne induljon el a minecraft és persze te nem tudnád miért nem indul el.
Aki tudja ezt a módszert megírhatná szegény srácnak.
Az én fiam is hétéves. Iskolaidőben naponta félórát játszhat, szünetben napi 1-et. Minecrafton csak a kreatív mód engedélyezett neki, lövöldözős egyáltalán nem. (Mondjuk inkább a sportjátékokat szereti.)
A válaszom tehát: nem, nem engedném, de hát itt sajnos nem te vagy a kompetens személy, a szüleidnek kellene annak lenni. Használható tanácsom nincs, viszont a mások említett lekódolás talán segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!