Hogyan érhetem el, hogy a pasimat ne segítsen többet a testvéreinek?
A kérdésem elég gorombának tűnhet,ám részletesen le írom mi a bajom ezzel.
A testvérei többszörösen ki használják a páromat anyagilag.A testvérei nem dolgoznak,hanem mindig kéregetnek tőlünk. Már rengeteg pénz oda adott nekik a tiltásom ellenére "vissza adják" alapon,de semmit nem kaptunk vissza.A barátomon azt veszem észre,hogy ők többet jelentenek neki mint én,mert a barátom engem is ki használ,hogy nekik segíthessen,próbálom tudatára adni,hogy most már elég,mert nem érdemlik meg,de utána meg csak én vagyok a rossz ember. :/
A te pénzedet adja nekik?
Ha nem akkor nem téged használ ki.
Közös kasszán vagytok?
Akkor egyszerűen mondd meg, hogy holnaptól külön kassza, és a sajátjából adhat (miután a közös dolgaitok - lakás, rezsi, kaja - kifizette)
Én is így érzem magam a kapcsolatomban... A párom mindig a testvéreinek segít meg az apjának. Külföldön élünk, bár nem együtt. Én nagyon szerettem, de úgy éreztem, hogy ez nem működne hosszú távon. Folyton küldte haza a pénzt, olcsó albérletben lakik, rossz kocsit vezet... pár hónapja vett egy nagyon jó kocsit, erre az unokatesojanak adta.
Nincs közöm a pénzéhez, de ha a felesége lennék és gyerekünk lenne, akkor is ez lenne a helyzet. Sosem lehetnek nála az első helyen...
Nem könnyű mit mondani, mert kívülállóként könnyű rávágni, hogy hagyd ott.
De szakítani meg nehéz.
Az a helyzet, hogy ha komoly terveid vannak, akkor a párod mellé megkapod a családját is. Te már látod, mivel jár: rájuk is kereshettek. Nem lehet így félretenni, előre jutni, gyereket vállalni, stb.
Ha csak összejártok és jól érzitek magatokat, a kapcsolat pedig nem is lesz ennél szorosabb, akkor tényleg nem érdekes, hogy ő a saját pénzét mire szórja. De ne hagyd magad kihasználni!
A legjobb mégis az lenne, ha kiszállnál a kapcsolatból, mert az ilyen emberek le fognak húzni titeket. Amit kapnak csak elszórják, és mennek hozzátok újra, és ha nem adtok erőn felül, akkor is ti lesztek a rossz emberek. Mire észbe kapsz, kajára is alig jut, pedig több lesz a túlórád, mint bárkinek a cégnél.
Az is komoly gond, hogy őket helyezi első helyre, téged pedig kihasznál, és még meg sem véd. Már ezért is kiraknám a helyedben.
A kilátástalan jövő a másik, ami miatt repülne. Válassz olyan párt, akivel kart karba öltve egyre előrébb haladtok, és akinél te vagy az első helyen.
Az a kérdés hogy együtt éltek e már. Ha együtt éltek akkor nagyon is sok közöd van hozzá. Ha nem éltek együtt akkor csak tanácsolni tudsz neki, és ha összeköltöztök akkor kivágod a balhét.
Pl a férjem is nagyon sokat támogatta anyukát mikor még csak jártunk. 19 évesen saját magának vett kocsit( na nem újat) a saját keresetéből és a fiatal anyja(37) kérte állandóan kölcsön, a férjem tankolta anyuka meg hajtotta, és sorolhatnám. Pont fordítva volt, baromira lehúzta( és nem is nevelte fel) Na szóval mikor összeköltöztünk megmondtam hogy nem adunk senkinek, én vinni is akarom valamire. Ha az anyja adni nem tud nem gond, de ne vigyen el tőlünk. Nem is tartottunk otthon pénzt évekig, csak a számlán, ha véletlen átsasszéznak hogy adj egy öt ezrest akkor ne legyen otthon. Sokszor kellett elmondanom neki hogy az anyja lehúzza, nem ez a normális, nem adja vissza. kb 300 ezre bánta amit csak úgy kölcsönadott a többi lehúzást nem számolva. Sokszor vesztem vele össze. Te is ezt csinálhatod csak, hogy mikor nem adják vissza akkor elmondod logikusan hogy látod mondtam, így nem megyünk semmire, most sem adták vissza stb... Aztán vagy kibírja a kapcsolat vagy nem. Mire mi összeköltöztünk belátta, így a közös pénzünk nem bánta, csak a sajátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!