Mit tegyek hogy a férjem huga ne jöjen mindennap hozzánk?
Figyelt kérdés
Már egy éve hogy elköltöztünk a férjem falujába és azóta minden eggyes nap jön hozzánk a huga neki még nincs családja.Egy idő után ezt is megunja az ember.Van egy két éves kisfiam és amióta jár hozzánk sogornőm megváltozott amikor itt van nálunk nemfogad szót nekem ,és ha kell pisikáljon,vagy bármi kéne neki mindent a sogorornőmtől kér és ez felhábóritó olyankor mintha nem is léteznék és egyszer felém is ütött.Evel kapcsoltaba a sogornőm nem tanitja rosszra nagyon szereti de ez akkor sem normális dolog.Volt olyan hogy a férjemmel meg a fiammal elmentünk ithonról,és jött persze nem talált ithon és hivja telefonon a férjemet hogy hol vagyunk és ha nem vesszük fel háromszor is hiv.és vagy megvár mig haza jövünk,vagy ugy is vissza jön.Nem lehet akkor fürődni amikor akarunk,amikor eszünk akkor is itt van.épp hogy nemalszik nálunk.És Megmondani nem mondhatjuk neki né ne gyere ennyit hozzánk mert nem akarjuk megbántani mert nem rossz ember csak nem akarja eszre venni magát hogy tultás amit most ő művel.Valaki van még ilyen hejzetbe ,mert én úgy érzem levegőt sem tudok kapni.
Nálunk is volt ilyen. A férjem testvérének balesete volt így otthon van lassan 8 hónapja és unatkozik. Közel élnek hozzánk pár házra. Az utóbbi időben nagyon ránk szokott. Megértem hogy unatkozik , baromi rossz lehet betegnek lenni stb...de nem volt már állapot amit az utóbbi időben művelt. Pl:épp hogy hazaértünk jött, volt hogy a férjem egész heteket dolgozott szünet nélkül és mikor épp vasárnap délután együtt lehettünk volna pont beállított mert látta hazajött. De nekünk minden nap átkellett mennünk nem írom le miért de ez fix volt. Úgy hogy mindenképp találkoztunk volna. Ha nem voltunk otthon jött a hivogatás nálunk is. Van mikor a férjem otthon dolgozik de attól hogy otthon van nem ér rá, de ő egész nap nálunk volt. Már zavarta a munkában. Na nekem elegem lett, így mikor otthon vagyunk és nem akarunk társaságot bezárjuk a kaput , telefon kikapcs. Először besérült. Számonkérte de a férjem megmondta kereken hogy bocs dolgozom nem akarom hogy zavarjanak. Vagy bocs de most ketten akarunk lenni. És ha a saját házam kapuját bezárom ahhoz sincs senkinek semmi köze. Kicsit felhúzta az orrát de azóta keveset jön. Lehet azért mert most pont mindketten tizenórákat dolgozunk, de ha vége a hajtásnak akkor sem engedjük hogy ránk telepedjen újra. Amúgy a mi hibánk is volt mert már az elején határt kellett volna szabnunk csak féltünk hogy megbántjuk stb... de nem szabad hogy a házasságunk rovására menjen.
2016. júl. 5. 14:43
12/26 A kérdező kommentje:
Hát az igaz hogy nem merem meg mondani nem akarom megsérteni de tisztába vagyok azzal másképp nem lehet megoldani.
2016. júl. 5. 15:04
13/26 anonim válasza:
A férjed dolga lenne leállítani a testvérét, és nem is értem őt miért nem zavarja, hogy nem hagy titeket normális életet élni kettesben...
2016. júl. 5. 15:49
14/26 anonim válasza:
nem tudom felnőttként hogy nem lehet ezt a konfilktust kezelni. ha nem megy máshogyan, akkor zárjátok be magatokra az ajtót és ne nyissátok el. vagy menjetek el otthonról amikor szokott jönni,előtte. eleggé egyértelmű,hogyha kerülitek . de szerintem egyszerűbb tisztázni vele,hogy megvan a saját kis életetek, legyen szíves ne jöjjön minden nap. lehet találkozni hétvégente meg amikor több időtök van. de ne minden nap. ha megsértődik akkor megsértődik.
és ha mégsem fogja fel,akkor meg folytassátok a normális életvitelt,akkor is,hogyha ott van. menjél fürdeni, egyél, csináld a teendőidet. ne foglalkozz vele. hadd üljön csak ott a kanapén . majd ő érzi magát kellemetlenül,hogy zavarkodik.
2016. júl. 5. 16:10
15/26 anonim válasza:
A "nem merem" nem játszik. Felnőtt vagy, egy gyerekért felelsz. Merned kell.
2016. júl. 5. 17:08
16/26 anonim válasza:
Az én sógornőm is ilyen :D Amíg a párommal össze nem ismerkedtünk, (állítólag) nagy ívben tojt rá, mihelyst lakást béreltünk, megjelent, jött minden nap, egy idő után kopogott aztán benyitott az ajtón :D Na én erre szóltam páromnak, de nem csinált semmit. Néhány hónapig tűrtem, aztán meguntam és megmondtam hogy beszéljen a hugival mert nekem elegem van és ha én beszélek vele abból sértődés lesz. Na azóta kevesebbszer jön, így nem vészes, az igaz hogy 2x költöztünk, ő "utánunk jött" abba a városba ahol mi élünk :D De most már megmondom, ha nem alkalmas. Neked is beszélned kellene a pároddal!
2016. júl. 5. 17:43
17/26 anonim válasza:
Kapu/ajtó bezár, telefon kikapcs, majd észbekap.
Vagy próbáljatok neki pasit keresni, vagy rávenni, hogy keressen magának!
2016. júl. 6. 13:20
18/26 anonim válasza:
Ismerős a helyzet, a nővérem a sógorom falujába költözött tavaly és nem rég született meg a lányuk. Hozzájuk a sógorom rokonai bejelentés nélkül mennek szinte mindennap, maguktól sosem jut eszükbe kezet mosni, ha a kisbabát akarják megfogni. Teljesen tönkreteszik a magánéletüket ezzel. Az anyósnak a sógorom megmondta hogy ne menjen szó nélkül, amire nagyságos asszony megsértődött. Szóval tudom milyen ez. Kit érdekel, ha megsértődnek?
2016. júl. 6. 19:41
19/26 anonim válasza:
A gyerek csak a tied, vagy miért írod azt, hogy "van egy kétéves kisfiam"? Tudom, nem ez a sztori lényege, de ez így nagyon freudi elszólás...
Amúgy meg ha nem mersz szólni, akkor ja, tűrd tovább, hogy valaki állandóan a nyakatokon van. Férjed le tudná rendezni pillanatok alatt.
2016. júl. 6. 23:34
20/26 anonim válasza:
Heti 5 alkalommal, mikor jönne, akkor elmondjátok neki, hogy most nem jó, mert közös programotok van. Nem kell magyarazkodni, es belebonyolódni, de most nem jó. 2-3 hét után, vsak felfogja, mi a szitu. De akkor következetesen nem szabad engedni neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!