Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a húgommal?

Mit csináljak a húgommal?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy 6 éves húgom, és már nagyon nem bírom. Ma döntöttem el, hogy megírom ezt a kérdést. 16 éves fiú vagyok, és a húgom maga az ördög kreálmánya. Lehet elsőre ez kicsit furán hangzik, de amint leírom milyen, már megértitek. Kívülről aranyosnak néz ki, de belülről teljesen más. Elsőnek is ő a kockák királynője. Egész nap csak a TV előtt ül már 6 éve, mert a szüleim nem tudnak vele sohase foglalkozni. Vettek neki tabletet is, amikor 4 éves volt, de azt a napokban végül véglegesen tönkretette. Addig konkrétan hajnali 5-kor felkelt és este tízig azt nyomta. De ez magában nem is lenne baj, ha nem lenne olyan, hogy folyton visítozik, összetör mindent, és csúnyán beszél. Egyszerűen már 6 éve stressz alatt élek . Minden napi torkából szakadt visítozásától már az utcának fáj a füle. Szófogadatlan, és hiperaktív. Folyton lek*rvázza az anyját, ha anya rászól hogy ne nézze közelről a tévét.De az ilyenért verekedik is és olyan erőseket tud ütni, hogy azt hiszi az ember akit megütött, hogy eltört valamije. A szüleim már sírnak a húgomtól, inkább jutalmazzák, hogy hagyja abba a rosszalkodást, minthogy büntetnék, mert tudják, hogy a büntiből baj lesz. A kockulásra visszatérve igazából beszélni se tud rendesen, olyan a beszédkészsége, mint egy 2 évesnek, de káromkodni azt tud, amióta tabletezik. Nem tudom mit csináljak vele, de nagyon idegesítő, kérlek segítsetek :\

2016. máj. 16. 11:38
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok segítséget :D Hirtelen elmentem pihenni, mert kifáradtam a sok ordítozástól. Megpróbálok valamit csinálni, de szerintem a szüleim hozzáállásával nem fogok sokra menni.
2016. máj. 16. 14:25
 32/46 anonim ***** válasza:
72%

A többiek mindent leírtak, ehhez van hozzáfűznivalóm:

"Erre reflexből visszaütöttem és ő kezdett el bőgni, pedig nem is nagyot ütöttem, és erre a szüleim engem szidtak ma le nagyon, hogy ő még csak kicsibaba. Ha máskor régebben megbántottam csak szóba is (nem ütöttem, mert nem szeretem bántani!!!!!!), akkor meg behazudja hogy péppé vertem"

Sunyi, görény? Legyél te is az, van 10 év előnyöd. Akár közvetlenül anyádék előtt. Tudod, mint amikor egy gyilkosságnál "tettenéréskor" a gyanúsítottnál van a füstölgő pisztoly, pedig ő csak felemelte azt, nem ő a gyilkos.

Vannak ötleteim...

Sok sikert hozzá!

Egy 4 és egy 8 éves lány anyja

2016. máj. 16. 14:53
 33/46 anonim ***** válasza:

pontozzatok le de 21 es komment angol szövege miatt szerintem valótlan kissé a dolog, nem beszél magyarul se a gyerek csak 2 éves módjára.... oviba nincs gond, nem tűnik fel óvónőnek 2 éves szinten beszél, de angolul igen tud....

Manapság 4 évesen tablet sajnos szokás. Volt egy exem, alkoholista szülök nem kívánt gyerek, 40 felett szülte az anyja aki a legnagyobb lányának felajánlotta vigye el ha kell neki a legkisebb, nem kellett a nővérének. Volt barátnőm elhanyagolt gyerekként 17 évesen szült is egy kislányt amit részben velem nevelt 1,1 évig. Második közös karácsonyunkra a nagyi kijelentette, ha törik, ha szakad akkor is két legkisebb unokájának tabletet vesz. Exem lánya 5 se volt unoka öccse még kisebb. Az utóbb említett kisfiúról annyit, oviba nem tudott járni, mert beteg volt az anya hiánytól, szobatisztasággal gondban volt erősen, ha nem volt okos telefon a kezében hisztizett, erre kapott egy saját tabletet.

2016. máj. 16. 22:21
 34/46 anonim ***** válasza:
történt valami előrelépés? :)
2016. máj. 21. 23:26
 35/46 anonim válasza:
52%
Nem tudom, hogy irták már e, de pszihológus! Sokat segít. ha pedig nem jön be, akkor egy kis törődés jót tesz. Én is azért ülök a gép elé mert halálra unom magam. Ülje le mellé és kérdezd meg, hogy mit néz vagy mivel játszik, nézetek meg jó pár "vicces videót". Hidd el, hogy jól esik egy törődő bátyus, aki ha kell megvéd. Mindent meg tudnék adni egy szerető báttyért vagy nővérért, de sajna egyke vagyok. Amugy azóta mi történt? ( csak az 1. oldal olvastam el, a többihez lusta voltam)
2016. jún. 6. 21:54
 36/46 anonim ***** válasza:
41%
Velem kiskoromban annyi gond volt, hogy mindenki velem foglalkozott állandóan, és ha egy pár percre nem, akkor mindent elkövettem, bátyám egyszer elunt, megfogott, kirakott a szobából majd bezárta, meg lett a hatása, mert fél órát üvöltöttem az ajtóban, majd eluntam és bealudtam... Mondjuk ez csak ideiglenes. Voltam már "kényszerzubbonyban" is :D egy pléd által... Bezártak az ágyneműtartóba... Lehet vele piszkálódni, úgy talán tanul egy kicsit belőle, de ott az a gond, hogy nincs vele foglalkozva, kreatívan próbáld rávenni a rendes viselkedésre. A jutalmazást csak bizonyos esetekben vezessétek be. Pl. ha nem káromkodik kap valami kis, viszont számára érdekes ajándékot, itt gondolok apró játékokra, képekre, esetenként édességet. Át mehetsz hozzá piszkálódni, de ezt előbb beszéld meg a szüleitekkel, így, ha hisztizni kezd, anyudék nem veszik komolyan, annyit mondanak, hogy csak játszol vele, így belátja majd, hogy nem mindig lesz neki igaza. A foglalkozás nem telefonokban és tabletekben van jelen!
2016. jún. 10. 12:38
 37/46 anonim ***** válasza:
azóta történt valami előrelépés? :)
2016. jún. 12. 10:24
 38/46 A kérdező kommentje:
Tudom, lehet későn írok, de nem nagyon nézegettem az oldalt. Nem igazán történt sajnos, de megpróbélom még 2 évig elviselni.
2016. júl. 5. 19:37
 39/46 anonim ***** válasza:
miért pont 2-ig?
2016. júl. 5. 21:10
 40/46 A kérdező kommentje:
Azért, mert 16 éves vagyok, és 18 évesen el akarok költözni. Amúgy meg most sokkal rosszabb lett. Ma volt unokahúgának születésnapja, és megverte az unokahugát, hogy mekkora egy s*gfej, mert neki van szülinapja ma és nem nekünk. És már jó pár év óta ez az első, hogy meghívtak minket szülinapozni, hátha benőtt a feje lágya, de hát a szülinapos kék-lila foltokkal fejezte be a bulit. Hazafele úton ezer decibellel üvöltözte, hogy ő most akar szülinapot, meg minden nap, és kijelentette, hogy csak ő kaphat ajándékot, más nem.
2016. júl. 16. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!