Hát pl a gyerek el van hanyagolva, hát mi mást csinálna, mint a tv-zést? És csak azzal tudja magának kivívni a figyelmet, ha rosszalkodik, hangoskodik. Több társaságra lenne meg vele való foglalkozásra szüksége. Hogy érezze, hogy értékes valakinek. Mert figyelmet szeretne, és ez érthető is, és csak azzal tud magának kivívni, kicsikarni, hogyha visítozik. Mert máskor nem figyelnek rá. Azt természetesnek veszik, hogy ott van, és természetes lenne, hogy csak jól viselkedik, így addigis, amíg hangos, legalább foglalkoznak vele, figyelnek rá. Ismerek ilyen gyereket, ő amióta iskolába jár, azóta egy kis angyal, ugye jóval kevesebbet van otthon, mint előtte, jóval kevesebbet van olyan helyen, ahol nem foglalkoznak vele, az ő igényei nem számítanak. Nem hiszem, hogy leptopra vágyott. Na szóval ott már kap rendesen figyelmet az összes diák a tanároktól, tanítóktól, mert nekik jó esetben ugye minden gyerek fontos, és mindre figyelnek is; és már nem kell otthon hisztériáznia a figyelemért, mert már megkapja máshol. Más eszköze nincsen már annak a gyereknek, hogy figyeljenek rá, csak ha valami zavarót csinál, hogy jelezze, hogy "haló, én is itt vagyok!". Szóval az iskolában majd fog kapni elég figyelmet, ha jó lesz a tanító, és akkor majd nem lesz ilyen szegénykém. Hát tényleg csak egy kis figyelem kell neki, hogy valakinek elmesélhesse a gondolatait, hogy megossza vele. Ott a családban is, hogy legyen valaki , akivel elbeszélgethet. De most meg már lehet, hogy közömbössé váltatok ti többiek a számára, mármint a család a gyereknek, mert "hát, ha eddig nem foglalkoztato velem, már nincs is szükségem rátok" szóval lehet, hogy már elkéstetek ezzel. Meg lehet, hogy már öntelt lesz szegényke, mert pl olyat is ismerek , tuti, hogy gyerekkorában volt valami rossz élménye, vagy csak rossz érzése, mert nem kapott annyi figyelmet, amennyire szüksége lett volna, és akkor úgy volt vele, hogy " Ha ti nem szerettek engem, majd én szeretem magamat!" És most 30-on fölül van, és egy kis öntelt , de komolyan. Nem tisztel másokat magával egyenrangúként, még akire hivatalosan azt mondja, hogy felnéz, szerintem azt se tiszteli igazán, és kb lenéz mindenkit, nem engedi igazán közel magához az embereket; és próbálja mindig a saját véleményét ráerőszakolni másokra, mert amiben ő hisz, az tutira igaz, és ezt úgy mondja, hogy ellent mondást nem tűrő hangon, hogy el akarja söpörni, hogyha valaki másnak más a véleménye, mert ő tudja a tutit. Mármint a másik véleményt akarja elsöpörni. És ilyen egó-falat emelt maga köré, és képtelen kinyitni a szívét, és beengedni, elfogadni másokat. Inkább max eltűr. Viszont ő legalább kedvesen szól mindig.