Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a húgommal?

Mit csináljak a húgommal?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy 6 éves húgom, és már nagyon nem bírom. Ma döntöttem el, hogy megírom ezt a kérdést. 16 éves fiú vagyok, és a húgom maga az ördög kreálmánya. Lehet elsőre ez kicsit furán hangzik, de amint leírom milyen, már megértitek. Kívülről aranyosnak néz ki, de belülről teljesen más. Elsőnek is ő a kockák királynője. Egész nap csak a TV előtt ül már 6 éve, mert a szüleim nem tudnak vele sohase foglalkozni. Vettek neki tabletet is, amikor 4 éves volt, de azt a napokban végül véglegesen tönkretette. Addig konkrétan hajnali 5-kor felkelt és este tízig azt nyomta. De ez magában nem is lenne baj, ha nem lenne olyan, hogy folyton visítozik, összetör mindent, és csúnyán beszél. Egyszerűen már 6 éve stressz alatt élek . Minden napi torkából szakadt visítozásától már az utcának fáj a füle. Szófogadatlan, és hiperaktív. Folyton lek*rvázza az anyját, ha anya rászól hogy ne nézze közelről a tévét.De az ilyenért verekedik is és olyan erőseket tud ütni, hogy azt hiszi az ember akit megütött, hogy eltört valamije. A szüleim már sírnak a húgomtól, inkább jutalmazzák, hogy hagyja abba a rosszalkodást, minthogy büntetnék, mert tudják, hogy a büntiből baj lesz. A kockulásra visszatérve igazából beszélni se tud rendesen, olyan a beszédkészsége, mint egy 2 évesnek, de káromkodni azt tud, amióta tabletezik. Nem tudom mit csináljak vele, de nagyon idegesítő, kérlek segítsetek :\

2016. máj. 16. 11:38
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Na visszatértem! Most telt be a pohár!! Anyám be akarta tűrni neki a derekába a ruhát mert kifelé indultunk az udvarra, és erre hasba vágta az anyámat, miközben azt ordította, hogy ne erőszakolj meg már. És kimentünk és fociztunk, öngólt rúgott véletlen, és aztmondta: ,,f*ck you you motherf*cker b*tch". Amikor bejöttünk, behozta a labdát, és azt mondta, hogy,,behoztam a labdát, g*ci".
2016. máj. 16. 12:50
 22/46 anonim válasza:
100%
Vedd el a tabletjét!Semmi szüksége rá. Szánalmas(már bocsánat) ,ha egy 6 éves taknyos a tableten él! És mi az hogy egy két éves szintjén van? Olvasni kellene neki esténként. A szókincse is javulna.Hobbija nincs? Az ekkora kislányok imádják a lovakat,14 vagyok ,én is járnék lovagolni , ha lenne időm. Vagy csinálj vele bármit amit szerettek (persze ha van időd)pl.: foci, tollas, játszótér. Remélem megváltozik.Üdv.
2016. máj. 16. 12:57
 23/46 anonim ***** válasza:
73%
Taigetosz pozitív.
2016. máj. 16. 12:57
 24/46 anonim ***** válasza:
89%
Bocs, de a szüleid irtó nagy barmok, ha ezt a viselkedést tolerálják. Ha te nem tudsz rájuk hatni, próbálj meg bevonni valaki más felnőttet, nagyszülőt, nagynénit, nagybácsit, húgod pedagógusát, bárkit, akinek a szavait nem engedik el a fülük mellett. Keményen rá kell ébreszteni őket arra, hogy ez egyszerűen megengedhetetlen. Nem verni kell a kislányt meg sötétkamrába zárni, hanem határozottsággal megnevelni.
2016. máj. 16. 13:06
 25/46 A kérdező kommentje:
Sajnos nem hallgatnak senkire, a rokonaink és a nagyszüleink már rég letettek arról, hogy törődjenek vele, mert olyan "szörnyűségeket" tett velük. És nem bírják a folyton fennhangon visítását.
2016. máj. 16. 13:15
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg a leírásodból az jön le, hogy a húgodnál ez a viselkedés egyfajta válasz a környezete hozzáállására, vagyis arra, hogy nem törődnek vele meg kisbabaként kezelik. Például miért a szülőnek kell betűrnie az ingét a nadrágjába? Rá kell szólni, hogy tűrje be az ingét a nadrágjába, ha nem akarja, nem mehet ki. Ordíthat, hisztizhet, akkor sem megy ki addig, amíg be nem tűri. Nem kell kicsibabázni, mert nem az. Nem kell megengedni, hogy bemenjen a szobádba és a te dolgaiddal matasson az engedélyed nélkül, cserébe te sem teszed ugyanezt az ő szobájában. Minőségi időt kell tölteni vele, együtt játszani, olvasni, dvd-t nézni, adni kell neki az életkorának megfelelő feladatokat. A trágár szavakért, ütésekért büntetni, nem veréssel, sötétkamrával meg ilyen marhaságokkal, hanem valaminek a megvonásával. Persze ebben a szülők is partnerek kellene legyenek, épp ezért kell valaki, aki felnyitja a szemüket arra, hogy ez így nem mehet tovább. Ha a rokonok nem, akkor pedagógus, szakember, akárki. A húgod még csak hatéves, mi lesz később, ha majd kamasz, felnőtt lesz? Ebből hosszú távon neki lesz a legnagyobb problémája.
2016. máj. 16. 13:17
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem normalis!

Es anyukád semmit nem reagált arra, hogy hasba vágta???

Akkor kellett volna lekeverni neki egy nagy pofont es nem mehetett volna ki.

Mi az, hogy megüti a saját anyját, direkt??

Egy 1 éven aluli-1,5 eves gyerek neha megüti a szüleit, de o azert, mert mem tudja, hogy ez rossz/faj a másiknak. De akkor a szülők elmagyarázzák neki, hogy ezt nem szabad, mert faj a másiknak.

De egy 6 eves gyereknél ez nem tolerálható!

Es mi az, ahogy beszél?? Ez nem normalis

Oke, neha van, amikor az ember ilyet mondd, de 1. Nem 6 évesen, hanem amikor mar felnőtt vagy max 14-16 eves korától

2. Ha mondja is nem csak ugy, hanem mert mondjuk rautott az ujjara kalapaccsal vagy hasonlo.

Szoval akkor amikor tenyleg "van ra oka"

Es az nem ok ra, hogy öngólt rúg. ( foleg ennyire fiatalon)

A szobadhoz van kulcsod?

Ha van, akkor mindig zárt be, amikor kimész.

2016. máj. 16. 13:38
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát pl a gyerek el van hanyagolva, hát mi mást csinálna, mint a tv-zést? És csak azzal tudja magának kivívni a figyelmet, ha rosszalkodik, hangoskodik. Több társaságra lenne meg vele való foglalkozásra szüksége. Hogy érezze, hogy értékes valakinek. Mert figyelmet szeretne, és ez érthető is, és csak azzal tud magának kivívni, kicsikarni, hogyha visítozik. Mert máskor nem figyelnek rá. Azt természetesnek veszik, hogy ott van, és természetes lenne, hogy csak jól viselkedik, így addigis, amíg hangos, legalább foglalkoznak vele, figyelnek rá. Ismerek ilyen gyereket, ő amióta iskolába jár, azóta egy kis angyal, ugye jóval kevesebbet van otthon, mint előtte, jóval kevesebbet van olyan helyen, ahol nem foglalkoznak vele, az ő igényei nem számítanak. Nem hiszem, hogy leptopra vágyott. Na szóval ott már kap rendesen figyelmet az összes diák a tanároktól, tanítóktól, mert nekik jó esetben ugye minden gyerek fontos, és mindre figyelnek is; és már nem kell otthon hisztériáznia a figyelemért, mert már megkapja máshol. Más eszköze nincsen már annak a gyereknek, hogy figyeljenek rá, csak ha valami zavarót csinál, hogy jelezze, hogy "haló, én is itt vagyok!". Szóval az iskolában majd fog kapni elég figyelmet, ha jó lesz a tanító, és akkor majd nem lesz ilyen szegénykém. Hát tényleg csak egy kis figyelem kell neki, hogy valakinek elmesélhesse a gondolatait, hogy megossza vele. Ott a családban is, hogy legyen valaki , akivel elbeszélgethet. De most meg már lehet, hogy közömbössé váltatok ti többiek a számára, mármint a család a gyereknek, mert "hát, ha eddig nem foglalkoztato velem, már nincs is szükségem rátok" szóval lehet, hogy már elkéstetek ezzel. Meg lehet, hogy már öntelt lesz szegényke, mert pl olyat is ismerek , tuti, hogy gyerekkorában volt valami rossz élménye, vagy csak rossz érzése, mert nem kapott annyi figyelmet, amennyire szüksége lett volna, és akkor úgy volt vele, hogy " Ha ti nem szerettek engem, majd én szeretem magamat!" És most 30-on fölül van, és egy kis öntelt , de komolyan. Nem tisztel másokat magával egyenrangúként, még akire hivatalosan azt mondja, hogy felnéz, szerintem azt se tiszteli igazán, és kb lenéz mindenkit, nem engedi igazán közel magához az embereket; és próbálja mindig a saját véleményét ráerőszakolni másokra, mert amiben ő hisz, az tutira igaz, és ezt úgy mondja, hogy ellent mondást nem tűrő hangon, hogy el akarja söpörni, hogyha valaki másnak más a véleménye, mert ő tudja a tutit. Mármint a másik véleményt akarja elsöpörni. És ilyen egó-falat emelt maga köré, és képtelen kinyitni a szívét, és beengedni, elfogadni másokat. Inkább max eltűr. Viszont ő legalább kedvesen szól mindig.
2016. máj. 16. 13:44
 29/46 anonim ***** válasza:
*Hát de mondjuk értem én, hogy kevés az idő, amikor ki-ki a munkából hazaesik, de azért szerintem valahogy, mondjuk minimum hétvégén kéne szánni időt egymásra. Valami közös családi progikat szervezni, pl vidámpark v mozi, vagy kirándulás, vagy cirkusz mondjuk, v állatkert
2016. máj. 16. 13:45
 30/46 anonim ***** válasza:
79%
*Hú,bocsi,hogy nem egybe írom,28. és 29. vagyok, lehet sima pingpongozás vagy társasjáték, kártya. Nem kell egyből bólingozásra gondolni. Vagy egy egyszerű fagyi is akár. De családosan.
2016. máj. 16. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!