Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megtudnátok érteni egy ilyen...

Megtudnátok érteni egy ilyen döntést harag nélkül?

Figyelt kérdés

A bátyám 23 évesen halt meg daganatos betegségben, azért mert nem járt el a kemoterápiás kezelésekre.

Gyerekek voltunk amikor anyukánk beteg lett, és ő 10 évig küzdött a betegséggel, és mikor meghalt már felfogtuk,hogy mi történik, megértettük, és kevésbé fájt mintha gyerekként éltük volna át ugyan ezt, és ő is annyiszor feladhatta volna, de miattunk nem tette.

Pedig biztos vagyok benne,hogy ő is feladta volna ha teheti, mert nagyon nehezen bírta, és iszonyatosan szenvedett olykor.

A bátyám már két éve halt meg, és nekem nagyon hiányzik, de nagyon haragszom rá, és nagyon sokszor szidom magamban, de olyan őszinte a haragom,hogy néha már rosszul érzem magam.

Azt mondta,hogy ő ezt nem tudja végig csinálni, nem szólt a betegségéről sem csak az utolsó hónapokban mikor már nem lehetett mit tenni.

Nagyon sokat írt, elsősorban nekem, arról,hogy mit érez, és sokszor megbánta már, és sokszor gondolta,hogy jól tette.

Végül öngyilkos lett, de tényleg nagyon fáj nekem,hogy így történt.

A rokonok mindig azt mondják,hogy ne haragudjak rá, de egy életerős sportember volt, és tényleg nem tudom elfogadni, nagyon sokszor álmodok vele, meg anyukámmal is, és olyankor csak még jobban hiányoznak.

2016. ápr. 30. 23:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Először is, nagyon sajnálom, hogy két ilyen borzalmas dolgot át kellett élned.

Másodszor, bizonyára te is tudod, hogy a gyásznak több fázisa van. Az egyik a harag. Valószínűleg te ezen a fázison nem tudsz még továbblépni. Nem próbáltál esetleg szakembertől segítséget kérni?

2016. ápr. 30. 23:53
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Mind meghalunk. A tesód így döntött. Lehet pont azért, mert azt gondolta, hogy nincs értelme azt végig csinálni, mint anyudnak. Ő döntött saját magáról. Ez elég szép. Ő rakta ki a pontot.
2016. ápr. 30. 23:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Jártam pszichológushoz, de nem sokat ért.Édesanyám halála után is, de én azt elve elfogadtam, mert tudtam,hogy ez lesz a vége, míg a bátyám betegsége, és vele együtt a halála is váratlanul ért.

Mikor öngyilkos lett akkor is azt hittem,hogy még legalább 2-3 hónapig beszélhetek vele, láthatom, de nem, és ez is nagyon rosszul érintett.

2016. ápr. 30. 23:58
 4/16 anonim ***** válasza:
35%
Az én bátyán 17 volt amikir kinyírta magát. Én akkor 15. Haragudtam rá mert hogy lehet ekkora paraszt hogy így lelépett. Most én vagyok ennyi és bár haragszom rá mégis sokszor utána mennék. Pròbáltam rájönni miért csinálta de csak arra jövök rá hogy ezt soha nem bocsájtom meg neki és az a vacak hogy teljesen mindegy lenne neki. Mert ha akkor le tudott lépni akkor most sem érdekelné. Persze magamra haragszom legjobban hogy lehetek ilyen mert szegény ..mégiscsak nincs. Àhh most szemèt leszek de nem sportember aki nem tud küzdeni és amùgy azt mondják kopik majd ..hát remélem tudsz várni .Elvileg jobb lesz .
2016. máj. 1. 00:44
 5/16 anonim ***** válasza:
60%
4* vagyok/ Amùgy írt neked legalább szòval legalább fontos voltál neki. Ez nagy dolog ám csak csendben megjegyezném
2016. máj. 1. 00:59
 6/16 anonim ***** válasza:
70%

Miért kell így gondolkodni az öngyilkosságról?

Nem tudhatod előre, hogy te hogyan cselekednél, ha ilyen helyzetbe kerülnél, és ezért nem is fair elítélned. Jogos persze a haragod, csak nem igazságos.

Ott vannak a levelek. Más egy szó nélkül leugrik a hídról, a családja mégsem haragszik, csak szomorú.

Más meg veled ellentétben nem a halottat, hanem magát hibáztatja.

Próbáld meg több szemszögből látni a dolgokat, ami körülötted történt.

Idő kérdése, és te is el fogod engedni.

Ne haragudj a stílusomért. Sajnálom, ami történt. Erőt, kitartást, megértést kívánok neked.

2016. máj. 1. 01:13
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

Teljesen érthető volt a bátyád reakciója. Az ő élete volt, csak neki, egyedül állt jogában dönteni felőle.

Ami a kezelés visszautasítását illeti, valószínűleg én is ezt tettem volna. Én ugyan nem tudnám megölni magam, de teljesen megértem, hogy egy reménytelen helyzetben nem akart tovább szenvedni.

Próbáld onnan megközelíteni a kérdést, hogy

- azzal, hogy nem szólt, lehet, hogy téged akart védeni. Az, hogy sokat írt neked, azt bizonyítja, hogy igenis, törődött veled.

- elsősorban szerintem azt kell elfogadnod, hogy nem kért egy jelentős mellékhatásokkal járó, kétes kimenetelű orvosi procedúrából, ez pedig a saját döntése kellett, hogy legyen - hogy hogy akarja élni az életét.

- ha már el tudod fogadni, hogy visszautasította az orvosi kezelést, akkor az, hogy lerövidítette a véget, már sokkal érthetőbb, gondolom, te sem akartad volna, hogy szenvedjen!

Egyetértek a korábbi válaszolóval abban, hogy a gyász egy fázisának a jele az, hogy most haragszol rá. Mindenki másképp gyászol, ezt nem lehet "szabályozni." Tudom, hogy közhely, de az idő majd segít - talán nagyon sok idő kell hozzá, de segít.

2016. máj. 1. 08:12
 8/16 anonim ***** válasza:
Én megérteném. Az ő döntése.
2016. máj. 1. 09:13
 9/16 anonim ***** válasza:
52%

Miért kell egy halottat szidni? Mint a 4-es válaszoló is. Más család magát hibáztatja, mert egy folyamat kialakulása nem 2 perc, és ennek a folyamatnak vége az öngyilkosság.

Ja és lepontozhattok, de mindenkinek jogában áll meghalni. Vagy még ezt a jogot is elvesszük tőle?

2016. máj. 1. 10:43
 10/16 anonim ***** válasza:
26%

Csak én nem értem a kérdést?

"A bátyám 23 évesen halt meg daganatos betegségben, azért mert nem járt el a kemoterápiás kezelésekre."

"Végül öngyilkos lett"

2016. máj. 1. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!