Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A nővérem kibírhatatlan. Mit...

A nővérem kibírhatatlan. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Üdv.

Sosem szoktam magam mások dolgába ártani magam, viszont ez már kissé felülmúl mindent amit a nővérem csinál.

Van egy élet társa, akivel jó 2 éve együtt vannak.

Nővéremnek van egy kisfia, még két kapcsolattal ezelőtti kapcsolatból származik, aki 6 éves. A gyerek apját is hasonlóan csapta be.

A párja ki ment Németországba dolgozni, minden hónapban küldi nekik haza a fizetését.

Sajnos azonban most szívrohamot kapott, ami miatt kórházba került, így nem is tudott pénzt küldeni.

Nővéremet anyukám rajta kapta egy másik férfival. Azaz szó szerint megcsalta az élet társát.

A kérdésem, az lenne, hogy az élet társának elmondjam e a történteket? Mivel épp egy egészségügyi problémája van, ezért kissé aggódók amiatt is, nehogy felzaklassa magát ami miatt esetleg újra baja lenne.

Ugyanakkor nem érdemli meg, hogy a férfi kitartson mellette, és eltartsa mert nővérem még a munka alól is sokszor kihúzza magát, édesanyánkra hagyva a dolgokat, mivel egy munkahelyük van.

A kérdésem az lenne, hogy szóljak e? Vagy maradjak inkább csendben? Hányingerem van attól, amit a nővérem művel. Sajnos már sokadszorra.

2015. nov. 12. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Véleményed lehet, jogod bekavarni viszont nincs. Semmi közöd hozzá, ez az ő élete, az ő dolga. Senkin nem segítenél, ha elkezdenél kavarni, te sem éreznéd jobban tőle magad.
2015. nov. 12. 10:24
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Inkább a nővéreddel beszélj, hogy szakítson a férfival, ha felépül.

Ha te a háta mögött mondod el a férfinak, akkor nagyon valószínű, hogy már sose lesztek normális testvéri viszonyban.

2015. nov. 12. 10:26
 3/14 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen érzelmi kapcsolatban vagy tesóddal. Ha nem olyan közeli a viszony, elképzelhető h még neki áll feljebb, hogy mit szólsz te bele az életébe. Én azt tenném, hogy ráhagynám, de kisfia miatt is gondolom hogy nem egy tini nővéről van szó. Felnőtt ember pedig a saját élete ügyében ő a felelős. Ha neki ez kényelmes, hogy összevissza kavar, csinálja. Akkor is fogja ha elmondod véleményed csak akkor még sértődés is lehet.

Hagyd és az élet megoldja.

2015. nov. 12. 10:29
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Nem állnék oda a szerencsétlen pasi elé ezzel, amikor épp egy szívrohamból lábadozik.
2015. nov. 12. 10:29
 5/14 A kérdező kommentje:

A nővéremmel beszélhetek, falra hányt borsó.

Viszont akkor rájuk hagyom. Majd megoldják. Csak kissé már engem idegesít, hogy lehet valaki ilyen.

2015. nov. 12. 10:33
 6/14 anonim válasza:
Figyelj, akár hogy viselkedik, attól még a testvéred. Nem lenne szép dolog bekavarni neki, akár mennyire is helytelen az amit tett. Véleményem szerint legalább is, lehet neked más az értékrended:)
2015. nov. 12. 12:23
 7/14 anonim ***** válasza:
20%
És akkor mivan ha félrelép? Amiről nem tudsz az nem fáj...
2015. nov. 12. 12:29
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Mi közöd hozzá ? Mások ügye, neked akkor sincs semmi beleszólási jogod, vagy kötelességed, ha erkölcsileg találsz is benne kivetnivalót. Az ő dolguk. Te foglalkozz a saját ügyeiddel.
2015. nov. 12. 12:47
 9/14 anonim válasza:
szerintem mond meg neki inkább most mindt később mert utánna is lehetne baja. a nővéred meg szerintem kicsit komolytalan. de meg ne sértődj kérlek.szerintem jobb lenne ha el mondanád neki :/
2015. nov. 12. 12:48
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

7-es. Az ég irgalmazzon annak aki veled kezd. :)

Igen az én értékrendem más. Nem lennék képes megcsalni a másikat.

De hát mindenki felfogása különbözik.

Úgy döntöttem nem ártom bele magam. Azaz követem azt az elvet, hogy egyszer mindenki mindent vissza kap az élettől.

Mindenkinek zöldet adtam. Akit lepontoztak, az köszönje az oldalon található trolloknak. Mindenki válasza segítő, és építő hozzászólás volt. :)

2015. nov. 12. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!