Miért van az, hogy a nővérem simán kapott egy új laptopot, mert kért én meg évek könyörgöm érte és nem?
Megértem hogy igazságtalannak érzed, de hidd el, egy egyetemista manapság tényleg nehezen boldogul számítógép nélkül. Az egész adminisztráció, tárgyfelvétel, beiratkozás, vizsgajelentkezés, díjak befizetése elektronikusan történik. A jegyzeteket, tantárgyi követelményeket, ütemterveket, stb. szintén netről kell lehúzni. Teljesen más, mint a középiskola.
Neked valóban nincs rá akkora szükséged, mint neki. Ettől függetlenül persze vehetnének neked is, ha a családi kassza engedi. Csak valószínű nem engedi. Esetleg ha felajánlod a szüleidnek, hogy egy részét te fizeted, és zsebpénzből, vagy diákmunkából beszállsz a költségekbe, akkor lehet jobban meggyőzhetők.
Vagy kivárod, amíg te is egyetemista leszel, nem tudom az még hány év.
Hát nézd, kedves Kérdező:
A válasz egy része ott van az okfejtésedben: "A nővérem szeptemberben kezdte az egyetemet." Biztos ezek után - bár kellő mennyiségű infó hiányában csak feltételezni tudom - ő a fontosabb személy szüleidnek, nem pedig te.
Különben pedig nem mindenki engedhet meg csak úgy, saját magának egy laptopot vagy pc-t/mac-et. Van, akinek a megélhetéséért nap mint nap meg kell küzdenie. Mi se - bár nem mondhatnám, hogy szűkösen élünk - csikkzsebből fizettük a gépünket, amelyet ketten (én és a párom) használunk.
"a zsebpénzemet ők adják, szóval effektíve ő vennék meg akkor is."
Az addig rendben van, de ha látják, hogy ebből te raksz félre, és gépre gyűjtesz, nem másra szórod el, akkor látják, hogy ez neked tényleg fontos.
Majd te is kapsz 19 évesen, ha most vennének neked, na, az lenne az igszságtalanság. És tök mindegy, hogy hány éve sír a szád. A nővéred 19 évesen kapott először, akkor kapsz te is. Mi ebben a probléma? Így az igazságos.
Egy gimnazistának nincs szüksége külön laptopra, ezt tapasztalatból mondom, ugyanis én is az vagyok. Heti egy infó óránk van, akkor kapunk otthoni feladatot, de ennyi, több dologra egyáltalán nem kell. A kérdezőnek is biztos csak azért kell, mert fél, hogy anyu és apu meglátja milyen fiúkkal írogat facebookon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!